Descrierea unei destinații turistice - Veneția

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Geografie
Conține 1 fișier: ppt
Pagini : 52 în total
Mărime: 11.07MB (arhivat)
Publicat de: Mina Savin
Puncte necesare: 8

Extras din proiect

Venetia si-a atras atat de multe supranume incat scepticii ar putea sa considere ca este imposibil pentru un oras sa se conformeze imaginii descrise de acestea.

Pe de alta parte, Venetia are destule resurse pentru a fi in mod justificat supranumita Orasul Mastilor, Mireasa Marii,

Cea Mai Senina si Regina Adriaticii. Abundand de patrimoniu istoric, Venetia pluteste atat in apa, cat si in singulara sa parada arhitecturala. Loc de nastere al lui Vivaldi, Casanova si Marco Polo, Venetia este pe drept cuvant una dintre destinatiile de top ale lumii.

Venetia este principalul oras al regiunii Veneto si al Italiei nord-orientale. Venetia are 266.181 locuitori si este capitala provinciei cu acelasi nume. Intregul oras si intreaga laguna a fost declarata, in 1979, patrimoniu al umanitatii de catre UNESCO.

Venetia este asezata la 102 km de Trieste, 167 km de Bologna, 176 km de Milano, 257 km de Torino, 240 km de Genova si 352 km de Roma.

Cele doua aeroporturi care deservesc regiunea sunt aeroportul Venetia Treviso (aproximativ 30 km de Venetia) si aeroportul Marco Polo (aproximativ 12 km).

De la ce le doua aeroporturi se poate ajunge in Venetia cu autobuzele care au un grafic de circulatie sincronizat cu sosirile curselor aeriene.

Cel mai bun mijloc de transport in Venetia este reprezentat de vaporasele ACTV (vaporetti). Un bilet valabil 60 de minute costa 6.50€. Acesta poate fi folosit pentru o calatorie.

Venetia are o temperatura minima in timpul iernii de 2-3°C iar maxima in timpul verii este de 24-25°C. In Venetia exista multa umiditate iar datorita acestui lucru toamna şi iarna se formeaza multa ceata iar vara intalnim o arsita foarte mare. Vremea in Venetia este influentata de Campia Padana care se afla in apropiere, ceea ce ofera climei venetiene o influenta continental – mediteraneana. Ploua mult primavara si toamna. Principalele vanturi sunt Bora, primavara si iarna si Siroco vara. Fenomenul Acqua Alta (inundaţiile) apare de cele mai multe ori toamna.

Orasul este strabatut de 177 canale dintre care cele mai importante sunt Canal Grande si Canale della Giudecca. Primul imparte in doua orasul trasand un S, al doilea separa centrul vechi de insula Giudecca. Orasul este impartit in 6 cartiere: Dorsoduro, Santa Croce, San Polo, San Marco, Cannaregio si Castello, cuprinde 110 insule si peste 350 de poduri. Cele mai importante insule sunt Murano, Torcello, Burano, Lido.

Conținut arhivă zip

  • Descrierea unei Destinatii Turistice - Venetia.ppt

Alții au mai descărcat și

Amenajarea Turistică a Stațiunii Balneoclimaterice Covasna și Împrejurimi

Prezentul studiu are la baza oportunitatea dezvoltarii si diversificarii ofertei turistice pentru statiunea balneoturistica Covasna. “Statiunea...

Japonia

Japonia este o tarã prin excelentã insularã, situatã în nord-vestul oceanului pacific. Japonia este fãrã indoialã statul care a înregistrat cea mai...

Județul Timiș

1.Localizarea geografica si caracterizarea judetului 1.1. Scurt istoric Istoria judetului se pierde in timp, fiind mentionate inca din...

Rolul Carpaților

Unitati montane. Carpatii românesti Carpatii românesti fac parte din marele lant muntos alpino-carpato-himalayan, aparut în urma orogenezelor...

Ai nevoie de altceva?