Dover strait - condiții meteorologice și hidrologice

Proiect
7.5/10 (2 voturi)
Domeniu: Geografie
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 14 în total
Cuvinte : 3591
Mărime: 216.84KB (arhivat)
Publicat de: Emilian Marian
Puncte necesare: 6
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Stanciu George
prezentat la Academia Nationala Mircea cel Batran

Extras din proiect

- Delimitare

Stramtoarea Dover este delimitata in partea de SW de o linie imaginara ce uneste Bognor Regis (50°46’N 0°41’E) cu Capul Antifer (49°41’N 0°10’E). Limita nord-vestica este reprezentata de coasta de S si SE a Angliei de la Bognor Regis pana la North Foreland (51°23’N 1°27’E). Limita nordica este o linie imaginara ce traverseaza partea de sud a Marii Nordului, unind urmatoarele puncte: 52°18’N 1°38’E, apoi in directia ESE pana la 52°10’N 2°30’E continuand inspre E pana la puctul de coordinate 54°10’N 4°21’E. In SE este delimitat de coasta de SW a Olandei de la pozitia 52°10’N 4°21’E, coasta Belgiei si coasta de N a Frantei pana la Capul Antifer.

Caracteristici METEOROLOGICE

- Caracteristici generale:

Zona delimitata mai sus este caracterizata in general de un climat maritim bland, desi venirea neasteptata a fronturilor de aer dinspre continent in partea de E si S pot determina ierni reci si foarte reci si veri aride si cu descarcari electrice dese. Vanturile de N, ce isi au originea in zonele polare, dau frecvent nastere ploilor. Furtunile sunt rare intre lunile Mai si Septembrie si mai frecvente iarna.

Ploaia este bogata, frecventa si cu o distributie uniforma de-a lungul intregului an, perioada cea mai putin umida fiind intre lunile Februarie si Iunie. Este noros in toate anotimpurile, coastele fiind obstructionate, uneori, de nori josi si ploaie.

Ceata, pe mare, este intalnita cel mai des iarna cu o miscare dinspre W a maselor de aer deasupra Canalului. De asemenea, si ceata desupra uscatului este mai frecventa toamna si iarna in zori si se poate extinde, ocazional, pe mare in unele conditii. Vizibilitatea este in general buna, desi marginal mai scazuta decat cea din jumatatea vestica a Canalului.

- Presiune:

Caracteristicile dominante ale plajei de presiuni sunt extensiile nord-estice ale anticiclonului din Azore, frecventele deplasari spre E ale depresiunilor ce afecteaza Insulele Britanice si extensia vestica a anticiclonului Asiatic.

Distributia medie a presiunii poate fi semnificativ diferita pe perioade lungi, datorita numeroaselor depresiuni ce afecteaza zona in deplasarea lor. Unde depresiuni intense isi fac aparitia, deseori au fost inregistrate diferente de presiune de 10 hPa (mb) intr-un interval de 3 ore.

Cu unele ocazii, in special iarna, cand in Europa de N se instaleaza un plafon de presiune inalta, hartile sinoptice pot arata presiuni inalte in partea de N si presiuni relativ scazute in partea de S a Canalului.

Variatia diurna este mica, in jur de 0.2 pana la 0.6 hPa (mb) amplitudine, dar este aproape intotdeauna mascata de schimbari de presiune datorate depresiunilor mobile ce afecteaza zona.

- Anticicloni:

Anticlonul din Azore: are centrul situat aproximativ la 35°N vara si se deplaseaza spre S iarna pana la 30°N. Vara, o culme de presiune inalta se intinde adesea din NE inspre Franta si Europa centrala. Aceasta culme poate stabiliza conditiile meteo a zonei acoperite, in acelasi timp fortand mutarea depresiunilor mobile inspre N.

Anticiclonul Asiatic: se formeaza in timpul iernii deasupra Siberiei si, uneori, o culme se poate intinde pana in W si NW Europei. Cand acest fenomen are loc vanturi reci si foarte reci de E pot afecta zona si pot dura saptamani intregi. Simultan, depresiunile sunt fortate sa nu se apropie pana ce culmea nu regreseaza.

Preview document

Dover strait - condiții meteorologice și hidrologice - Pagina 1
Dover strait - condiții meteorologice și hidrologice - Pagina 2
Dover strait - condiții meteorologice și hidrologice - Pagina 3
Dover strait - condiții meteorologice și hidrologice - Pagina 4
Dover strait - condiții meteorologice și hidrologice - Pagina 5
Dover strait - condiții meteorologice și hidrologice - Pagina 6
Dover strait - condiții meteorologice și hidrologice - Pagina 7
Dover strait - condiții meteorologice și hidrologice - Pagina 8
Dover strait - condiții meteorologice și hidrologice - Pagina 9
Dover strait - condiții meteorologice și hidrologice - Pagina 10
Dover strait - condiții meteorologice și hidrologice - Pagina 11
Dover strait - condiții meteorologice și hidrologice - Pagina 12
Dover strait - condiții meteorologice și hidrologice - Pagina 13
Dover strait - condiții meteorologice și hidrologice - Pagina 14

Conținut arhivă zip

  • Dover Strait - Conditii Meteorologice si Hidrologice.doc

Alții au mai descărcat și

Amenajarea Turistică a Stațiunii Balneoclimaterice Covasna și Împrejurimi

Prezentul studiu are la baza oportunitatea dezvoltarii si diversificarii ofertei turistice pentru statiunea balneoturistica Covasna. “Statiunea...

Japonia

Japonia este o tarã prin excelentã insularã, situatã în nord-vestul oceanului pacific. Japonia este fãrã indoialã statul care a înregistrat cea mai...

Județul Timiș

1.Localizarea geografica si caracterizarea judetului 1.1. Scurt istoric Istoria judetului se pierde in timp, fiind mentionate inca din...

Rolul Carpaților

Unitati montane. Carpatii românesti Carpatii românesti fac parte din marele lant muntos alpino-carpato-himalayan, aparut în urma orogenezelor...

Ai nevoie de altceva?