Drobeta Turnu Severin Organizare si Planificare

Imagine preview
(7/10 din 1 vot)

Acest proiect trateaza Drobeta Turnu Severin Organizare si Planificare.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier pptx de 27 de pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 5 puncte.

Domeniu: Geografie

Extras din document

Așezare și limite

Orașul Drobeta Turnu Severin, reședința județului Mehedinți, este așezat în partea vestică a Olteniei, fiind situat pe malul stâng al Dunării, la ieșirea fluviului din defileu, în depresiunea subcarpatică a Topolniței, pe drumul european 70.

Municipiul Drobeta Turnu Severin are în componența sa orașul Drobeta Turnu Severin și Dudașu Schelei, Gura Văii și Schela Cladovei. Acestora li se adaugă trupurile: Gara Virciorova, Bahna, Vodița și Slatinic.

Inginerul Xavier Vilacroz a întocmit planul urbanistic inițial pentru Turnu Severin care prevedea o rețea de străzi care se întretăiau în unghiuri drepte, cu piețe largi și multe spații verzi după modelele apusene. Orașul era proiectat pe terenul din fața piciorului podului lui Traian, împărțit în 500 de locuri de casă pentru locuitorii Cernetiului.

Perioadă comunistă a orașului a urmat modelul clasic de "dezvoltare" care prin construirea unor cartiere-dormitor de blocuri a distrus practic caracteristică târgului cochet de graniță ce-l căpătase în aproape 100 de ani de existență.

Împărțirea orașului Drobeta Turnu Severin pe cartiere este următoarea: Cartierul Centru, Cartierul Independenței, Cartierul Kiseleff, Cartierul Aluniș, Cartierul Crihală Sud, Cartierul Crihala Nord, Cartierul Cicero, Aeroport.

Elemente de favorabilitate

o Așezare geografică avantajoasă, pe Dunăre, într-un cadru multietnic și multicultural creat de influențele celor trei țări ale căror frontiere se intersectează în zonă: România, Serbia și Bulgaria.

o Drobeta Turnu Severin este reședința județului Mehedinți, fiind centrul administrativ, socio-economic și cultural al județului.

o Acces direct la magistrale europene și naționale de transport rutier, feroviar și fluvial.

o Existența portului la Dunăre, care permite transportul internațional de mărfuri și pasageri.

o Drobeta Turnu Severin este primul port important la Dunăre, fluviu care este important pentru municipiu și din punctul de vedere al alimentării cu apă a orașului.

o Conectarea prin căi de comunicație rutiere și feroviare de centrele urbane Timișoara și Craiova, aflate la distanțe relativ reduse.

Modernizarea gării din localitate prin Programul de reabilitare şi modernizare a infrastructurii de transport din România

Fisiere in arhiva (1):

  • Drobeta Turnu Severin Organizare si Planificare.pptx

Bibliografie

„Strategia de dezvoltare durabila a Municipiului Drobeta Turnu Severin”, Editura Primaria Municipiului Drobeta Turnu Severin, 2009
Butnariu M., „Monografia Municipiului Drobeta- Turnu Severin Editia aII-a, Editura PRIER Dr. Tr. Severin, 2012
„Drobeta Turnu Severin”, Editura Municipiul Drobeta Turnu Severin, 2012
Butnariu M., Monografia orașului Drobeta Turnu Severin, Drobeta Turnu Severin, PRIER Dr. Tr. Severin, 1998
http://www.primariadrobeta.ro
ro.wikipedia.org
http://www.gorjeanul.ro/wp-content/uploads/2014/03/halanga.jpg
http://www.informatiadeseverin.ro/

Alte informatii

UNIVERSITATEA DIN BUCUREȘTI FACULTATEA DE GEOGRAFIE SPECIALIZAREA: PLANIFICARE TERITORIALĂ