Germania Prezentare PPT

Proiect
8.8/10 (4 voturi)
Domeniu: Geografie
Conține 1 fișier: ppt
Pagini : 77 în total
Mărime: 9.94MB (arhivat)
Publicat de: Avram Vintilă
Puncte necesare: 8

Extras din proiect

Germania

Suprafata: 356.945 kmp

Populatie: 82.438.000 loc.(31 dec. 2005)

Densitatea: 230,95 loc/kmp

Capitala: Berlin (3,4 mil. loc.)

Asezare geografica. Vecini.

Stat situat in Europa Centrala cu iesire la Mare Nordului si Marea Baltica

State vecine:

- spre nord: Danemarca

- spre vest: Olanda, Belgia, Luxemburg si Franta

- spre sud: Elvetia si Austria

- spre est: Republica Ceha si Polonia

Istoric

Teritoriul Germaniei este populat în Antichitate de triburi germanice, celtice si slave.

În secolele I-IV d.Hr., regiunile sudice si cele din partea de vest sunt transformate în provincii ale Imperiului Roman.

În secolele VI-VIII este inclusa în Regatul Francilor. Prin Tratatul de la Verdun (843) se împarte statul franc în regatul franc occidental (Franta de mai târziu) si regatul franc oriental (viitoarea Germanie). Acesta din urma adopta, în secolul al X-lea, odata cu încoronarea ca împarat a lui Otto I (936-973), numele de Imperiul Roman si, ulterior, pe acela de Sfântul Imperiu Romano-German.

În secolele X-XIII, granitele imperiului lui Otto I se extend spre rasarit, în teritoriile locuite anterior de slavi, aceasta expansiune luând sfârsit pe la 1350.

Termenul de Germania este folosit în mod current abia în secolul al XV-lea.

Din secolul al XI-lea începe afirmarea economica si politica a oraselor germane. Liga Hanseatica, înfiintata în anul 1282 ca alianta a cetatenilor de la Marea Baltica, cuprinde initial orasele Lübeck, Hamburg si Bremen, devenind în secolul al XIV-lea, principala putere comerciala în bazinul Marii Baltice.

Istoric

Liga Hanseatica s-a bucurat de o influenta economica si politica mai mare decât orice alt stat german de dinainte de 1871.

Puterea sa militara o depasea pe acea a multor regate din acel timp.

Liga a fost creata initial ca asociatia a negustorilor germani din strainatate, ca mijloc de a asigura o protectie reciproca în fata atacurilor. A oferit de asemenea si avantajele unui birou si ale unui depozit.

Organizatia s-a extins de-a lungul anilor, ajungând sa cuprinda mai multe orase, în special din nordul Germaniei.

De la jumatatea secolului al XIV-lea, aflându-se sub conducerea Lübeckului, aceasta a controlat întreg comertul de pe coastele Marii Nordului si ale Marii Baltice.

Puterea economica, militara si politica a Ligii Hanseatice statea în codul de legi strict, la care trebuiau sa se supuna toti membrii. Nu se percepeau taxe pentru nicio marfa importata din orasele membre, care utilizau un sistem comun de greutati si masuri si care plateau toate cu aceeasi moneda.

Reprezentarea combinata pastra preturile mici si concurenta era pusa la strâmtoare.

Conținut arhivă zip

  • Germania Prezentare PPT.ppt

Alții au mai descărcat și

Amenajarea Turistică a Stațiunii Balneoclimaterice Covasna și Împrejurimi

Prezentul studiu are la baza oportunitatea dezvoltarii si diversificarii ofertei turistice pentru statiunea balneoturistica Covasna. “Statiunea...

Japonia

Japonia este o tarã prin excelentã insularã, situatã în nord-vestul oceanului pacific. Japonia este fãrã indoialã statul care a înregistrat cea mai...

Județul Timiș

1.Localizarea geografica si caracterizarea judetului 1.1. Scurt istoric Istoria judetului se pierde in timp, fiind mentionate inca din...

Rolul Carpaților

Unitati montane. Carpatii românesti Carpatii românesti fac parte din marele lant muntos alpino-carpato-himalayan, aparut în urma orogenezelor...

Ai nevoie de altceva?