Japonia

Imagine preview
(7/10 din 1 vot)

Acest proiect trateaza Japonia.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier pptx de 14 pagini .

Profesor indrumator / Prezentat Profesorului: Candrea Marius

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 3 puncte.

Domeniu: Geografie

Extras din document

Arhipelagul Japonez se întinde în partea de est a continentului Asiatic, de la tropice, în sud, până în zona subpolară, în nord. Acest arhipelag este format din peste 4.000 de insule. O privire de ansamblu pe harta regiunii distinge patru insule mari și o puzderie de alte insulițe grupate sau izolate între ele; cele mici aflate în preajma celor mari sau la distanță, în imensitatea de ape a Pacificului, dintre care 500 fiind locuite.

În octombrie 2010 populația Japoniei era de 128.057.352 persoane, a zecea țară din lume din punct de vedere al numărului populației.

Japonia este cunoscută pentru omogenitatea etnică și lingvistică a populației sale, precum și pentru legile stricte de imigrație.

Japonia este o societate urbană (doar cca. 5% din populație fiind agricultori) concentrată în câteva enclave de-a lungul Oceanului Pacific, zona metropolitană Tokio-Yokohama (populație: 35 milioane) fiind cel mai mare oraș din lume

Turismul în Japonia se caracterizează atât printr-un sector vibrant intern, cât și prin vizita a peste 8 milioane de turiști străini anual, 3/4 din aceștia veniind din Asia. Dacă ne uităm la proporția dintre numărul de turiști străini care vizitează Japonia și cel al turiștilor japonezi care vizitează țări străine, Japonia se află pe ultimul loc în cadrul țărilor din grupul G8.

Fisiere in arhiva (1):

  • Japonia.pptx