La Tania (Fra) - stațiune montană

Proiect
7/10 (1 vot)
Domeniu: Geografie
Conține 1 fișier: pptx
Pagini : 33 în total
Mărime: 9.10MB (arhivat)
Puncte necesare: 6

Extras din proiect

Aşezare Geografică

La Tania este localizată în inima Alpilor francezi și este înconjurată de munți, lacuri și păduri din pin. Situată în inima unei păduri magnifice , staţiunea se află la o altitudine ideală de 1 400 de metri. Staţiunea este situată în regiunea franceză alpină de Savoie , în sud-estul țării , și este aproape de frontierele italiene și elvețiene.

Scurt Istoric

Legenda spune că la jumătatea drumului dintre Méribel și Courchevel, exista un cătun numit La Tagnia. La ce se referea numele?în dialectul local, aceasta denumire facea o trimitere la ursii care au trăit în pădurea Tarentaise până la începutul secolului al 20-lea. Ei au dispărut atunci, fără îndoială vânaţi de locuitorii care erau pur şi simplu îngroziţi de aceştia. La sfârșitul anului1980, Consiliul La Perrière a decis să creeze o stațiune de schi în apropierea cătunului. Jacques Labro, un arhitect de renume talentat (medaliat cu argint în 1968 pentru stațiunea de Avoriaz) a lucrat din greu pentru a păstra această locație magică prin proiectarea constructiilor perfect integrate din lemn.

Pe 22 decembrie 1990, o nouă stațiune a fost deschisă, ce urma sa poarte numele La Tania. Un an mai târziu, pentru Jocurile Olimpice de iarnă din Albertville, La Tania a fost desemnat ca un sat olimpic pentru a găzdui jurnaliști și sportivi. Astăzi, cea mai tânără stațiune din cele 3 văi formate adună aproximativ 4 000 de paturi și a reușit să-și păstreze modestia, în inima celei mai mari zone de schi din lume.

Amplasată între Courchevel și Meribel , La Tania este o bijuterie ascunsă unde pantele iţi incantă vederea.

La Tania este un sat nou construit, unde s-a acordat multă atenție esteticului. Casele sunt perfect adaptate peisajului de basm.

Deoarece La Tania a fost construită si dezvoltată destul de recent, toate avansurile ecologice și de mediu au fost incluse în conceperea sa, blocurile de apartamente sunt construite într-un semi-cerc în jurul centrului complet pietonal care oferă turiştilor şansa de a uita că există mașini în timpul şederii lor.

Clima

La Tania este situată în Rhône-Alpes. Aceasta este o regiune situată în sud-estul Franței. Clima este renumită pentru a fi într-adevăr variabilă. Daca verile sunt calde, şi destul de umede, iernile sunt la rândul lor destul de reci datorită prezenței de munţilor. Situat aproape de Alpi, ci și de Masivul Central, și totodata nu departe de Marea Mediterană, climatul din Ron-Alpi prezintă un amestec de influențe multiple.În munți vremea este mai dură cu ierni reci, lungi și înzăpezite pentru plăcerea de amatori de schi. Verile sunt destul de calde din cauza unor influențe mediteraneene. Ron-Alpi beneficiaza de 1976 de ore de soare pe an. Este o regiune destul de umedă din cauza prezenței munților și, de asemenea, râului Rhône. Există precipitații generoase, de asemenea. Regiunea Rhône-Alpes oferă păduri luxuriante, dar şi o vegetaţie extrem de variată.

Potenţialul turistic natural

Farmecul deosebit al stațiunii de schi La Tania, care aparțime celei mai mari regiuni de schi din lume, Les Trois Vallées, este asigurat și de maiestuoșii copaci din pădurile din jur și de stilul arhitectural originar din La Tania, cu o mulțime de lemn.

Conținut arhivă zip

  • La Tania (Fra) - Statiune Montana.pptx

Alții au mai descărcat și

Amenajarea Turistică a Stațiunii Balneoclimaterice Covasna și Împrejurimi

Prezentul studiu are la baza oportunitatea dezvoltarii si diversificarii ofertei turistice pentru statiunea balneoturistica Covasna. “Statiunea...

Japonia

Japonia este o tarã prin excelentã insularã, situatã în nord-vestul oceanului pacific. Japonia este fãrã indoialã statul care a înregistrat cea mai...

Județul Timiș

1.Localizarea geografica si caracterizarea judetului 1.1. Scurt istoric Istoria judetului se pierde in timp, fiind mentionate inca din...

Rolul Carpaților

Unitati montane. Carpatii românesti Carpatii românesti fac parte din marele lant muntos alpino-carpato-himalayan, aparut în urma orogenezelor...

Ai nevoie de altceva?