Monumente Aflate in Patrimoniul UNESCO

Imagine preview
(8/10 din 1 vot)

Acest proiect trateaza Monumente Aflate in Patrimoniul UNESCO.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier docx de 16 pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 4 puncte.

Domeniu: Geografie

Cuprins

Cuprins
Introducere 3
Cap. 1. Analiza din punct de vedere al evoluției de turiști și al veniturilor înregistrate în Spania, Portugalia și România 4
1.1 Spania 4
1.2 Portugalia 6
1.3 România 8
Cap. 2. Comparația monumentelor – Insula Ibiza, Centrul istoric din Evora, Delta Dunării 10
2.1 Insula Ibiza 10
2.2 Centrul Istoric din Evora 11
2.3 Delta Dunării 13
Concluzii 14
Bibliografie 16

Extras din document

Introducere

Turismul a evoluat în decursul istoriei ajungând în prezent să aibă o importanță deosebită în cadrul economiilor naționale, fiind un domeniu în plină ascensiune, un domeniu dinamic, apreciat în special datorită modului specific în care satisface nevoile umane.

Motivul pentru care am ales cele 3 monumente ce fac parte din patrimoniul UNESCO: Ibitza Biodiversitate și Cultură, Centru istoric din Evora și Delta Dunării îl reprezintă faptul că ne-am dorit să ne aprofundăm cunoștințele despre aceste locuri minunate și de real interes pentru turiști. Ibiza este o destinație perfectă a entuziaștilor și noncoformiștilor, a celor dornici de distracții inedite, precum și a celor care doresc să petreacă o vacanță liniștită și relaxantă. Centrul istoric din Evora este un adevărat “muzeu în aer liber” și o destinație turistică fermecătoare, iar Delta Dunării se găsește în țara noastră și reprezintă o bucurie a spiritului pentru cei care iubesc natura.

Scopul acestei lucrări este de a prezenta informații relevante despre obiectivele turistice alese, cât și despre țările din care acestea fac parte și totodată, de a încuraja interesul pentru vizitarea acestora.

Metodologia folosită pentru realizarea prezentei lucrări o reprezintă în principal site-ul UNESCO și cel al Organizației Mondiale a Turismului, cartea „Satele Lumii de la A la Z” și site-uri ce cuprind informații cu privire la principalele căi de acces către aceste obiective turistice.

Prezenta lucrare cuprinde 2 capitole. Un prim capitol în care țările alese sunt descrise succint, Spania, Portugalia și România, o analiză din punct de vedere al evoluției numărului de turiști și veniturilor din perioada 2010-2013 pentru aceste țări, precum și interpretările datelor respective. Iar cel de-al doilea capitol prezintă o comparație a celor 3 monumente alese, incluzând în special informații despre fiecare monument turistic (Ibitza Biodiversitate și Cultură, Centrul istoric din Evora și Delta Dunării), cât și principalele căi de acces către acestea.

Cap. 1. Analiza din punct de vedere al evoluției de turiști și al veniturilor înregistrate în Spania, Portugalia și România

1.1 Spania

Spania este o țară sud-vestică a Europei și membră a Uniunii Europene, capitala sa fiind la Madrid. Se învecinează la nord cu Franța, la sud-est cu Marea Mediterană, iar la vest cu Oceanul Atlantic. Are o suprafață de 504.645 km2, ceea ce o face să ocupe locul al IV-lea ca mărime în topul celor mai mari țări de pe continentul european, după Rusia, Ucraina și Franța. Spania este o țară latină foarte vizitată de oameni din toate colțurile lumii, atât pentru relaxare, cât și pentru distracție.

Conform datelor din ultimul raport al Organizației Mondiale a Turisului au fost realizate graficele de mai jos (1 și 2) ilustrând evoluția turiștilor, respectiv a veniturilor în perioada 2010-2013. Astfel se constată faptul că numărul turiștilor în această perioadă a fost în creștere, ajungând în 2013 la valoarea de 60.661 mii de turiști. Unul dintre motivele pentru care a avut loc această creștere ar putea fi faptul că această țară are ieșire la mare și aici se află multe obiectie turistice. Pe de altă parte mulți străini se duc să muncească în această țară, iar rudele care își permit, vin să îi viziteze, devenind astfel turiști. Pe de altă parte veniturile au avut o evoluție oscilantă, însemnând că în 2011 au crescut față de 2010, în 2012 scăzând, iar în 2013 crescând din nou, valoarea veniturilor ajungând la 60.435 milioane de $. O cauză a acestei oscilații ar putea fi intrarea Spaniei în criza economică. Creșterea din 2013 este justificată de ieșirea Spaniei din criză, cu o creștere minoră de 0,1%, conform Băncii Spaniei.

Fisiere in arhiva (1):

  • Monumente Aflate in Patrimoniul UNESCO.docx

Alte informatii

ACADEMIA DE STUDII ECONOMICE DIN BUCUREŞTI FACULTATEA DE BUSINESS ȘI TURISM