Potentialul Turistic si Valorificarea Acestuia in Judetul Prahova

Imagine preview
(9/10 din 3 voturi)

Acest proiect trateaza Potentialul Turistic si Valorificarea Acestuia in Judetul Prahova.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 61 de pagini .

Profesor indrumator / Prezentat Profesorului: Nedea Petronela

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 7 puncte.

Domeniu: Geografie

Cuprins

CUPRINS
Cuvânt înainte
Capitolul I – Prezentarea generală a judetului Prahova
1.1 Încadrarea în teritoriu. Limite
1.2 Căile de acces
1.3 Rolul factorului istoric în dezvoltarea turistică a regiunii judetului Prahova
1.4 Prezentarea principalelor elemente ale cadrului natural
1.5 Nivelul de dezvoltare economico-socială
Capitolul II – Analiza si valorificarea potentialului turistic natural al judetului Prahova
2.1 Potentialul turistic al reliefului
2.2 Potentialul climato-turistic
2.3 Potentialul turistic al apelor
2.4 Potentialul turistic al componentelor învelisului biogeografic
2.5 Prezentarea principalelor arii protejate
Capitolul III – Analiza si valorificarea potentialului turistic antropic al judetului Prahova
3.1 Obiective turistice religioase
3.2 Obiective turistice cultural – istorice
3.3 Arta populară si manifestările etnofolclorice
3.4 Alte obiective turistice de natură antropică
Capitolul IV – Propuneri si strategii privind dezvoltarea turistică a judetului Prahova
Concluzii
Bibliografie

Extras din document

CUVÂNT ÎNAINTE

Într-o zi, ne-am hotărât să lăsăm în urmă agitatia orasului si să ne amintim cât de bine este să străbatem poteci, păduri, să facem drumetii, alpinism Asa că ne-am luat rucsacurile în spate, gândurile într-o răsuflare si ne-am spus: ”Crem să cunoastem, vrem să vedem, vrem să simtim muntele”.

Probabil a fost ”dragoste la prima vedere la prima atingere” pentru că ai muntelui am rămas Ne-a fascinat faptul că pe cărările muntilor oamenii se cunosc de o vesnicie. E de ajuns să zâmbesti si să saluti, discutia curge apoi de la sine, focul se încinge repede la fel si prieteniile.

Muntele ne ajută să zâmbim, să uităm de griji, să învătăm să ascultăm ne urcă până lângă Dumnezeu ca să putem trage în piept o gură de aer curat si ne arată jos toate minunătiile! Vara, pădurea este verde vedem păsări, focuri de tabără, ascultăm cântecul greierilor, vedem turistii pe trasee iarna, zăpada este din belsug si putem să încercăm tot ce ne trece prin minte: schi, sănius, bulgări si oameni de zăpadă

Si începând cu aceasta dragoste ne-am hotărât să dăm o parte si altora, să îi ajutăm să găsească la munte locurile la care au visat, traseele pe care si le-ar fi dorit să îi ajutăm să descopere farmecul judetului Prahova.

Despre turism vă vom vorbi într-un fel aparte. Nu avem de gând doar să îl definim si să-l descriem folosind termeni economici, demografici, tehnici, sociali, naturali pentru că, într-o oarecare măsură, l-am delimita. Ar fi ca si cum am lega un om la ochi si i-am citi statistici, date meteo sau i-am da date despre altitudini fără a-l lăsa să viseze sau să le atingă.

O să încercăm să vă descriem potentialul turistic al acestei regiuni ca pe o legătură între ceva anume din noi si un anumit loc: o amintire, un foc e tabără, un zâmbet si o plimbare cu telecabina, răsăritul soarelui si schiatul pe o pârtie cu zăpadă albă si proaspătă un zăngănit de sabie si o bătălie din trecut

Noi o să încercăm să pictăm judetul Prahova în cuvinte ( o adevărată provocare!), iar dumneavoastră vă lăsăm să dati viată tabloului cu ajutorul imaginatiei!

CAPITOLUL I

PREZENTAREA GENERALĂ A JUDETULUI PRAHOVA

1.1 Încadrarea în teritoriu. Limite

O apă coboară din munti pe albe prundisuri de calcar, iar numele ei, PRAHOVA, botează un întreg judet. Ctitorul resedintei de judet ( municipiul Ploiesti) este marele voievod Mihai Viteazul, cel care a unificat pentru prima dată toti românii, geniu militar al poporului nostru. Marelui voievod i-a fost ridicată o statuie, dezvelită în anul 1997, cu ocazia împlinirii a 400 de ani de la atestarea documentară a orasului.

Judetul Prahova este situat pe pantele sudice ale Carpatilor Meridionali, având o suprafată de 4716 Km2(respectiv 2 % din teritoriul ţării) si forma unui dreptunghi ce include în el toate formele de relief (munti, dealuri si câmpii), ceea ce a condus la multitudinea sistemelor de exploatare a solului si subsolului, precum si o paletă largă a activitătilor economice.

Limita nordică desparte judetul Prahova de judetul Brasov, la est aflându-se judetul Buzău, la vest judetul Dâmbovita, iar la sud judetul Ilfov si judetul Ialomita.

Judetul este străbătut în lung de meridianul 26º, care trece prin Ploiesti si comuna Măneciu si paralela 45º, care intersectează localitătile Filipestii de Pădure si orasul Mizil.

Cele două linii geografice se întretaie pe raza comunei Blejoi. Dacă în ceea ce priveste suprafata, judetul Prahova se clasează în grupa judetelor mici ale tării, numărul mare de locuitori a condus la o densitate dublă fată de media pe tară, respectiv 186 de locuitori pe kilometru pătrat.

Din punct de vedere al organizării administrative, judetul Prahova are 104 unităti administrativ teritoriale, din care 14 urbane (2 municipii si 12 orase) si 90 de comune.

Fig. 1 – Pozitia geografică a judetului Prahova în cadrul României

Sursa: www.hartaprahova.ro

1.2 Căile de acces

Pentru a sosi judetul Prahova, din orice colt al tării, există câteva posibilităti de acces pe căi directe sau ocolite, pe calea ferată sau pe magistralele rutiere, astfel:

1. Rutier:

- DN1(E60) Bucuresti - Ploiesti - Brasov - Sibiu - Cluj - Oradea;

- DN1A Brasov - Pasul Bratocea 1272m - Cheia - Vălenii de Munte - Ploiesti;

- DN71 Sinaia -(Păduchiosu) - Târgoviste;

- DN72 Ploiesti - Târgoviste - Găesti (DB); DN1A Ploiesti - Buftea - Bucuresti;

- 1B Ploiesti - Buzău;

- DN1D - Albesti Paleologu - Urziceni (IL);

Fisiere in arhiva (1):

  • Potentialul Turistic si Valorificarea Acestuia in Judetul Prahova.doc

Alte informatii

UNIVERSITATEA CRESTINĂ DIMITRIE CANTEMIR FACULTATEA DE MANAGEMENT TURISTIC SI COMERCIAL