Prezentarea unei Statiuni din Judetul Prahova

Imagine preview
(9/10 din 2 voturi)

Acest proiect trateaza Prezentarea unei Statiuni din Judetul Prahova.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier ppt de 25 de pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 5 puncte.

Domeniu: Geografie

Extras din document

Orasul BUSTENI pe Valea PRAHOVEI

- Busteni, sufletul masivului Bucegi.

- Orasul Busteni este poarta Bucegilor, fruntea turismului montan din Romania. Localizat in extremitatea estica a Carpatilor Meridionali; in mijlocul tarii, orasul Busteni este un loc ideal din care se pleaca in masivul Bucegi pentru drumetii, alpinism si odihna.

- Localizat la 125 km nord de orasul Bucuresti si 35 km sud de orasul Brasov.

Spre orasul BUSTENI

Se poate ajunge usor cu trenul, autobuzul sau autocarul din Bucuresti sau Brasov.

Din Bucuresti - cu trenul se face intre (2-4 ore - 125 km).

Din Brasov cu trenul se face intre (45 Minute - 1 ora - 35 Km - ). Din Busteni ne incepem activitatile in Muntii Bucegi.

Informatii GENERALE despre orasul Busteni

Limite Geografice Muntii Bucegi:

- Est: Valea Prahovei separa Muntii Bucegi de Muntii Baiului

- Nord: Valea Cerbului si Valea Glajariei separa Muntii Bucegi de Muntii Diham si mai distant, Muntii Postavarul

- Vest: Pasajul Bran, Rucar si Muntii Leaota (separati de Bucegi de Valea Bratei).

- Sud: Bucegii se extind pana intalnesc Subcarpatii si Masivul Gurguiatu

Statiunile Azuga si Busteni sunt recomandate pentru tratament de recuperare (anemie, astenie nervoasa).

Asezarea Busteni a fost fondata in jurul Cabanei Salonul de Piatra, in secolul 17.

Excursii Montane pe trasee marcate (Cascada Urlatoarea , Platoul Bucegi - Jepi, Monumentul Eroilor, Costila, Varful si Cabana Omu 2,505 m).

Gen istoric

Busteni, Oras in centrul Romaniei (in judetul Prahova), situat pe raul Prahova, la poalele Masivului Caraiman din Muntii Bucegi (Carpatii Meridionali). Orasul Busteni este situat la o altitudine ce variaza intre 830 si 900 m, la 75 de km spre NV de Ploiesti (resedinta judetului Prahova) si la 135 de km de Bucuresti. Orasul Busteni are o populatie de 18.619 locuitori (la 1 iulie 2000).

Statiune de odihna si tratament accesibila in toate anotimpurile, Busteniul s-a dezvoltat incepand cu a doua jumatate a secolului XIX. Climatul tonic si stimulativ din Busteni, cu aer curat si ozonat, bogat in radiatii ultra violete este recomandat pentru tratamentul neuroasteniei, pentru revigorarea organismelor slabite, pentru recuperarea ulterioara suprasolicitarilor fizice sau intelectuale, pentru tratamantul rahitismului si a problemelor de crestere a copiilor, in convalescente, etc.

Temperatura medie anuala a orasului Busteni este in jur de 6°C. In Orasul Busteni verile sunt racoroase (media din iulie este de doar 15,5°C) iar iernile la poalele bucegilor sunt geroase (cu o medie a temperaturii in luna ianuarie de -5°C). Umiditatea din Busteni este ridicata (media anuala de 80%), nebulozitatea moderata, precipitatiile abundente (in jur de 900 mm anual) iar presiunea aerului relativ scazuta.

In orasul Busteni exista numeroase izvoare cu ape minerale clorate, cu iod, sodice, cu calciu, cu magneziu, carbogazoase, hipotonice au fost captate inca de la sfarsitul secolului al XIX-lea. (in 2002 - munte au sapat dupa un izvor de apa plata langa Valea Spumoasa.... in primavara dupa zeci de tone de piatra scoasa... a SECAT :)) Instalatii pentru bai cu plante, bai cu dioxid de carbon, pentru electroterapie, hidroterapie, masaj, etc.

Fisiere in arhiva (1):

  • Prezentarea unei Statiuni din Judetul Prahova.ppt

Alte informatii

Prezentarea Statiunii Busteni