Studiu comparativ privind două arii protejate

Proiect
7/10 (1 vot)
Domeniu: Geografie
Conține 1 fișier: ppt
Pagini : 27 în total
Mărime: 7.84MB (arhivat)
Publicat de: Ioan Alexa
Puncte necesare: 8
Cascada Putnei din Vrancea- România şi Cascada Victoria din Zimbabwe- Africa de Sud

Cuprins

  1. 1) Date generale privind cele două destinaţii
  2. 2) Potenţial turistic
  3. 3) Valorificarea şi protejarea parcului turistic
  4. 4) Recomandări pentru zona din România
  5. Bibliografie

Extras din proiect

1) Cascada Putnei- date generale

Cascada Putnei – arie protejată încă din anul 1973 şi menţionată ca atare în Legea 5/2000, aceasta a fost declarată Rezervaţie Naturală după Legea 462/2001, având o suprafaţă de 10 ha.

La câţiva kilometri de Lepşa se află Cascada Putnei, o rezervaţie naturală în miniatură. Aici ajungeţi coborând pe nişte scări de piatră protejate cu balustrade. Cascada are circa 80 de metri lungime, iar apa se strânge într-un lac cu o adâncime de aproximativ 12 metri.

Un scurt răstimp petrecut lângă vâltoarea apelor Putnei vă poate relaxa şi revigora psihic, cascada având, într-o oarecare măsură, şi un efect terapeutic.

Importanţa Cascadei Putnei constă în caracterul peisagistic şi hidromorfologic, datorat nu numai cascadei binecunoscută vizitatorilor ci, şi a cascadei părăsite, rămasă suspendată pe malul stâng, deasupra albiei Putnei, la circa 250 m în aval de actuala cascadă, ca urmare a proceselor tectonice când o porţiune din patul vechii albii s-a prăbuşit, vechiul curs a fost deviat pe albia actuală.

Cascada Victoria – date generale

Cascada Victoria este considerată una dintre minunile naturale ale lumii. Nu contează faptul că aceste căderi de apă nu sunt cele mai mari şi mai impresionante, ci sunt pur şi simplu extraordinare. Cascada Victoria este fără nici un dubiu una dintre cele mai spectaculoase fenomene naturale şi o minune a Africii. Descoperită în 1855 de către exploratorul scoţian David Livingstone, cascada a devenit foarte repede un magnet turistic.

Cascada Victoria se gaseste in sudul Africii, la granita dintre Zimbabwe si Zambia, fiind situata pe cursul fluviului Zambezi. Cascada Victoria este cea mai larga perdea de apa din lume, avand o latime de peste 1 km si jumatate (1708 m) si o inaltime de 110 m (este de 2 ori mai adanca/inalta decat Cascada Niagara). Debitul mediu al Cascadei Victoria este de 550 milioane de litri pe minut.

Cascada Victoria este cea mai mare cascada din lume si una dintre cele 7 minuni naturale ale lumii, fiind declarata monument al naturii de catre UNESCO in 1989.

2) Potenţial turistic- Lepşa, Cascada Putnei

Situată pe DN 2D la circa 75 km de oraşul Focşani, de-a lungul râului Putna, într-o zonă de un pitoresc copleşitor, localitatea LEPŞA încearcă să devină un pivot al turismului românesc. Veche aşezare de pădurari şi crescători de animale, fructificând avantajele zonei montane în care este amplasată, această localitate a cunoscut o dezvoltare deosebită în ultimii ani. S-au constuit adevărate cartiere de case de vacanţă printre care şi pensiuni turistice şi agroturistice.

Turismul reprezintă o activitate economică alternativă de dezvoltare a Parcului Natural Putna-Vrancea, care se bazează nu numai pe un potenţial natural ridicat, dar şi pe o infrastructură în formare.

Cele mai multe locuri se regăsesc la unităţile de cazare încadrate în categoria 2 stele sau 2 margarete (70 %- Vila Floare de colţ, Vila Brădet, Vila Bravo, Pensiunea Norocel), existând doar o singură unitate de patru margarete (Casa Tisaru). Funcţie de numărul de locuri situaţia este mai echilibrată, dominante fiind unităţile cu 1 (31 %) sau 2 (51 %) stele sau margarete. Acest lucru atrage atenţia asupra faptului că dezvoltarea infrastructurilor turistice este încă la început.

Conținut arhivă zip

  • Studiu Comparativ Privind doua Arii Protejate.ppt

Alții au mai descărcat și

Amenajarea Turistică a Stațiunii Balneoclimaterice Covasna și Împrejurimi

Prezentul studiu are la baza oportunitatea dezvoltarii si diversificarii ofertei turistice pentru statiunea balneoturistica Covasna. “Statiunea...

Japonia

Japonia este o tarã prin excelentã insularã, situatã în nord-vestul oceanului pacific. Japonia este fãrã indoialã statul care a înregistrat cea mai...

Județul Timiș

1.Localizarea geografica si caracterizarea judetului 1.1. Scurt istoric Istoria judetului se pierde in timp, fiind mentionate inca din...

Rolul Carpaților

Unitati montane. Carpatii românesti Carpatii românesti fac parte din marele lant muntos alpino-carpato-himalayan, aparut în urma orogenezelor...

Ai nevoie de altceva?