Turismul pentru practicarea raftingului în Franța

Proiect
7/10 (1 vot)
Domeniu: Geografie
Conține 1 fișier: docx
Pagini : 16 în total
Cuvinte : 4979
Mărime: 908.61KB (arhivat)
Publicat de: Eugen Spiridon
Puncte necesare: 7
Facultatea de Geografie si Geologie
Universitatea "Alexandru Ioan Cuza", Iasi

Cuprins

  1. Caracteristici generale 2
  2. Primele apariții 3
  3. Siguranță 4
  4. Probleme de mediu 6
  5. Infrastructura 7
  6. Alpes de Haute Provence 7
  7. Excursii pe raul Ubaye (clasa II, IV sau V): 7
  8. Călătoriile pe raft pe raul Verdon (clasa a II-a): 8
  9. Côtes du Rhône 9
  10. Excursii pe raul Ardeche (Clasa III-IV): 9
  11. Pyrenees Atlantiques 10
  12. Excursii pe raul Aude (clasa III-IV): 10
  13. Explorați rafting pe râul d'Oloron (clasa III-IV): 11
  14. Excursii pe raul Gave d’Ossau (Class IV): 12
  15. Excursii de Rafting pe râul Gave de Pau (Clasa III-IV): 13
  16. Rhone Alpes 13
  17. Excursii pe raul Isere: 13
  18. Excursii pe raul Doron de Bozel (clasa IV-V): 14
  19. Bibliografie 15

Extras din proiect

Caracteristici generale

Raftingul reprezintă activități recreative în aer liber care utilizează o plută gonflabilă pentru a naviga pe un râu sau alt corp de apă. Acest lucru se face adesea pe ape albe sau pe ape cu dificultati diferite. Abordarea riscurilor și nevoia de lucru în echipă este adesea o parte a experienței. Această activitate ca sport de agrement a devenit populară încă din anii 1950, dacă nu mai devreme, evoluează de la persoane care aruncă vapoare de 3,0 m până la 4,3 m plute cu vâsle sau vâsle cu dublu șanț sau plute pentru mai multe persoane, propulsate de padele unice și conduse de o persoană la pupa sau prin folosirea vâscilor. Raftingul pe anumite secțiuni ale râurilor este considerat un sport extrem și poate fi fatal, în timp ce alte secțiuni nu sunt atât de extreme sau dificile. Raftingul este, de asemenea, un sport competitiv practicat în întreaga lume, care culminează într-un eveniment de campionat mondial de rafting între națiunile participante. Federația Internațională de Rafting, numită adesea IRF, este organismul mondial care supraveghează toate aspectele sportului.

Clasele de ape albe. Altfel cunoscut sub numele de Scara internațională de dificultate a râului, mai jos sunt cele șase clase de dificultate în raftingul cu apă albă. Acestea variază de la moarte simplă până la foarte periculoasă și potențială sau vătămări grave.

Clasa 1: zone foarte dure, ar putea necesita manevre ușoare. (Nivelul de îndemânare: Foarte simplu)

Clasa 2: Unele ape brute, poate unele pietre, ar putea necesita unele manevre. (Nivelul de îndemânare: Abilitate de bază în vânătoare)

Clasa 3: Valuri mici, poate o picătură mică, dar fără pericol considerabil. Poate necesita manevre semnificative. (Nivelul de calificare: O experiență în rafting)

Clasa 4: Apa albă, valuri medii, poate roci, poate o picătură considerabilă, pot fi necesare manevre ascuțite. (Nivel de îndemânare: experiență excepțională de rafting)

Clasa 5: Apa albă, valuri mari, volum mare, posibilitate de pietre mari și pericole, posibilitatea unei căderi mari, necesită manevre precise. (Nivelul de calificare: Stăpânirea completă a rafting-ului)

Clasa 6: Rapidurile din clasa 6 sunt considerate a fi atât de periculoase încât sunt în mod inadecvat în mod efectiv în condiții de siguranță. Rafturile se pot aștepta să întâlnească alburi substanțiale, valuri uriașe, roci uriașe și pericole și / sau scăderi substanțiale care vor avea efecte grave dincolo de capacitățile structurale și evaluările de impact ale aproape tuturor echipamentelor de raft. Traversarea unei clase de clasă 6 rapidă are o probabilitate crescută de a se termina în vătămări grave sau decese în comparație cu clasele mai mici. (Nivel de îndemânare: Stăpânirea completă a rafting-ului și chiar și atunci nu poate fi în siguranță)

Primele apariții

Călătoria pe apă a fost o formă de transport de-a lungul vremurilor; totuși, forma de rafting de apă albă a transportului de apă este destul de recentă. Navigarea cu raul alb a început ca o modalitate de a explora râurile necunoscute și zonele care le înconjoară. În zilele noastre, după ce au explorat cele mai multe locuri; oamenii participă la raftingul de apă albă pentru distracție.

Fig 1.0 - Raul Snake - Hells Canyon in Idaho

Prima excursie de rafting a fost făcută în 1811 pe râul Snake. Expediția nu a ajuns prea departe fiindcă nu aveau echipamentul sau instruirea corespunzătoare.

În 1840, Raftul de cauciuc a fost inventat de Lt. John Fremont și Horace H. Day. Pe data de 9 iunie 1840, o explorare științifică reușită a râului Șarpe a fost condusă de Clyde Smith.

Pe parcursul anului 1869 expedițiile științifice au explorat râul Verde și Colorado.

În 1940, prima călătorie comercială de raft cu apă albă a coborât pe râul Salmon. La sfârșitul celui de-al doilea război mondial au devenit disponibile plute de salvare și călătoriile au început să circule în mod regulat pe râurile occidentale.

Bibliografie

1. www.wikipedia.com

2. Hunter, Roy (July 2, 2007). "An analysis of whitewater rafting safety data: risk management for programme organizers". Journal of Adventure Education and Outdoor Learning.

3. Whisman, S A; S J Hollenhorst (1999). "Injuries in commercial whitewater rafting". Clinical Journal of Sport Medicine.

4. Fiore, David C. (2003). "Injuries associated with whitewater rafting and kayaking". Wilderness & environmental medicine.

5. Mason, Maggie (1998-08-23). "Whitewater rafting Booms in West Virginia". Associated Press. Thurmond, WV.

Preview document

Turismul pentru practicarea raftingului în Franța - Pagina 1
Turismul pentru practicarea raftingului în Franța - Pagina 2
Turismul pentru practicarea raftingului în Franța - Pagina 3
Turismul pentru practicarea raftingului în Franța - Pagina 4
Turismul pentru practicarea raftingului în Franța - Pagina 5
Turismul pentru practicarea raftingului în Franța - Pagina 6
Turismul pentru practicarea raftingului în Franța - Pagina 7
Turismul pentru practicarea raftingului în Franța - Pagina 8
Turismul pentru practicarea raftingului în Franța - Pagina 9
Turismul pentru practicarea raftingului în Franța - Pagina 10
Turismul pentru practicarea raftingului în Franța - Pagina 11
Turismul pentru practicarea raftingului în Franța - Pagina 12
Turismul pentru practicarea raftingului în Franța - Pagina 13
Turismul pentru practicarea raftingului în Franța - Pagina 14
Turismul pentru practicarea raftingului în Franța - Pagina 15
Turismul pentru practicarea raftingului în Franța - Pagina 16

Conținut arhivă zip

  • Turismul pentru practicarea raftingului in Franta.docx

Alții au mai descărcat și

Noua Zeelandă

1.POZIŢIA GEOGRAFICĂ Noua Zeelandă este unul dintre arhipelagurile despărţite de întinderile Oceanului Pacific, ce alcătuiesc Oceania. Se află la...

Amenajarea Turistică a Stațiunii Balneoclimaterice Covasna și Împrejurimi

Prezentul studiu are la baza oportunitatea dezvoltarii si diversificarii ofertei turistice pentru statiunea balneoturistica Covasna. “Statiunea...

Japonia

Japonia este o tarã prin excelentã insularã, situatã în nord-vestul oceanului pacific. Japonia este fãrã indoialã statul care a înregistrat cea mai...

Județul Timiș

1.Localizarea geografica si caracterizarea judetului 1.1. Scurt istoric Istoria judetului se pierde in timp, fiind mentionate inca din...

Rolul Carpaților

Unitati montane. Carpatii românesti Carpatii românesti fac parte din marele lant muntos alpino-carpato-himalayan, aparut în urma orogenezelor...

Te-ar putea interesa și

Turism de aventură în Franța

I. Introducere Aventura este o atitudine pe care trebuie adoptata faţă de necunoscut pentru a descoperi astfel potenţialul unic. Călătoria, în...

Marketing turismului - Gura Humorului

Rezumat introductiv Oraşul Gura Humorului este situat în depresiunea montană cu acelaşi nume, la o distanţă de 36 km faţă de judeţul Suceava....

Ai nevoie de altceva?