Zona turistica - Tokyo

Imagine preview
(8/10 din 1 vot)

Acest proiect trateaza Zona turistica - Tokyo.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier pptx de 24 de pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 4 puncte.

Domeniu: Geografie

Extras din document

Tokyo inseamna ,,capitala estica”. Numele i se potriveste. Foarte familiar si, in acelasi timp, total strain vizitatorului din alta tara, orasul cu atatea fațete este atât de mare, plin de culoare, atât de frenetic si de coplesitor, încât pare capitala întregii Asii rasaritene. Turismul în Tokyo este și el un contribuitor important la economie. Mulți turiști vizitează diversele centre, magazine și districtele destinate distracție din Cartierele speciale.

În 1603, Edo, un cătun de pescari din jurul unui castel ruinat, a devenit capitala militară, care până atunci fusese Kyoto. In secolul al XVIII-lea era deja cel mai mare oras din lume. La inceputul secolului al XXI-lea, Tokyo( cu acest nume din 1868) avea o populatie de bază de peste 8 milioane de oameni. N-a mai ramas aproape nimic din Edo si cam tot vechiul Tokyo a fost distrus de Marele cutremur Kanto din 1923 si de bombele aruncate de americani doua decenii mai târziu. Dupa razboi, reconstructia a schimbat orasul in totalitate, facandu-l de nerecunoscut.

Turismul montan

Cel mai frumos vulcan din lume, cu o imagine din care il recunosti imediat, Fuji-san este cel mai inalt munte din Jaonia, de 3.776 metri. Interzis femeilor pana in 1868, este urcat anual, in prezent, de peste 250.000 de oameni, barbati si femei, de toate varstele. Cam o treime din acesti excursionisti sunt din strainatate.

La capatul sudic al Parcului National Fuji-Hakone-Izu se afla Peninsula Hanto, vestita pentru satiunile sale cu izvoare si frumoasele peisaje de coasta. Fiind atat de aproape de Tokyo, este zona cu statiuni de pe coasta cea mai cautata si poate fi adesea foarte aglomerata.

Hakone este renumit pentru peisajele sale cu Fuji-san, mai ales oglindindu-se in frumosul lac Ashino-ko. Cu peisajele celor cinci lacuri Fuji din arealul apropiat si cu prezenta chiar a lui Fuji-san, nu mira pe nimeni ca aceasta este una din zonele cele mai cautate pentru recreere si relaxare din Japonia.

Fisiere in arhiva (1):

  • Zona turistica - Tokyo.pptx