Autocad

Imagine preview
(8/10 din 2 voturi)

Acest proiect trateaza Autocad.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 27 de pagini .

Profesor indrumator / Prezentat Profesorului: nela alde

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 5 puncte.

Domenii: Grafica Computerizata, Calculatoare

Cuprins

1. Memoriu justificativ.
2. Iniţializare desen.
3. Format, chenar, indicator.
4. Completarea indicatorului.
5. Crearea layerelor, stabilirea proprietăţilor.
6. Realizarea vederii din fata.
7. Realizarea vederii laterale.
8. Realizarea vederii de sus.
9. Cotarea, înscrierea rugozităţilor şi a toleranţelor.
Bibliografie
Anexe

Extras din document

1.Memoriu justicativ

PROGRAMUL AUTOCAD

Programul AutoCAD,creat de compania Autodesk,este oriunde in lume cel mai raspandit program destinat realizarii desenelor tehnice,numarul de utilizari inregistrati depasind cifra de 3 milioane.Conform companiei Autodesk,CAD este acronimul pentru “computer-aided design”(proiectare asistata de calculator), dar si prescurtarea pentru “computer-aided drafting “ sau “drawing”(desenare asistata de calculator).

Prima versiune a programului AutoCad,care rula sub MS-DOS ,a fost lansata pe piata in anul 1982.AutoCad a fost primul program CAD demn de remarcat care rula la un calculator de birou.La acea vreme,majoritatea celorlalte programe de realizare a desenelor tehnice rulau la statii de lucru de performanta ridicata sau chiar la calculatoare mainframe.Succesul programului AutoCad a fost pus pe seama renumitei sale arhitecturi sale deschise-multe fisiere de cod sursa fiind incluse ca fisiere de text neformatat (ASCII) ,pe care le puteti particularize cu usurinta, si existent unor limbaje de programare (cum ar fi AutoLISP si Visual Basic for Applications) concepute special pentru ca utilizatorul final sa poata programa in AutoCad.

In consecinta ,AutoCad este cel mai flexibil program de proiectare disponibil, care poate fii aplicat in toate domeniile de activitate.Suportul oferit programul AutoCad altor limbi decat engleza ,inclusiv celor in care se folosesc alte alfabete, este inegalabil, transformand AutoCad intr-un program care nu se confrunta cu o concurenta serioasa in afara granitelor Statelor Unite ale Americii. Prin urmare ,AutoCad este utilizat in toate disciplinele I in peste 150 de tari.

Printr-un nivel inalt de inovare si experienta tehnica ,Autodesk a creat un program cu caracteristici si posibilitati inegalabile ,printer care se numara modelarea si afisarea solidelor si a suprafetelor tridimensionale ,accesul la baze de date externe ,cotarea inteligenta , importul si exportul fisierelor in alte forme de fisier ,suportul pentru Internet si multe altele.

Principalele discipline in care se utilizeaza programul AutoCad sunt:

-Arhitectura,proiectare si constructii (AEC- Architectural,Engineering,and Construction)

-Mecanica

-Sisteme informationale geografice (GIS-Geographic Information Systems)

-Topografie si constructii civile

-Instalatii

-Electronica/scheme electrice

-Multimedia

In orice caz, AutoCad are multe alte aplicatii practice mai putin cunoscute,cum ar fi realizarea tiparelor in industria de confectii,elaborarea indicatoarelor si altele.

Fisiere in arhiva (1):

  • Autocad.doc