Design Industrial de Produs - Ceas Multifunctional

Imagine preview
(7/10 din 1 vot)

Acest proiect trateaza Design Industrial de Produs - Ceas Multifunctional.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 17 pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 5 puncte.

Domeniu: Grafica Computerizata

Extras din document

1. Prezentarea produsului

1.1 Destinaţia şi utilitatea produsului

Ceasul multifuncţional propus în acest proiect se pretează foarte bine atât pentru un birou, cât şi pentru o recepţie sau o cameră de hotel. Ceasurile de pe cele patru feţe pot indica ora exactă din oricare colţ al lumii.Totodată, unul dintre cele patru ceasuri este prevăzut cu senzor de temperatură şi barometru. Acest ceas multifuncţional se vrea a fi şi un suport de birou cât se poate de complet. Este prevăzut cu compartimente speciale pentru aproape toate articolele de birou: pentru instrumente de scris (pixuri, creioane, markere), hârtie pentru scris, cărţi de vizită, post-it.

1.2 Factori de evoluţie ai produsului

Se crede că ceasul, aşa cum este el cunoscut azi, a fost inventat în 1300, dar nu există o dată exactă pentru asta. Instrumente de cunoaştere a momentului zilei au existat încă din antichitate. Egiptenii au construit ceasul solar, obeliscul. Orele erau determinate după felul în care se mişcau pe pământ umbrele lui făcute de lumina solară. Asta îi ajuta să ştie în ce moment al zilei se aflau.

De asemenea, un alt model primitiv de măsurare a timpului este clepsidra. Este un vas din sticlă cu 2 copartimente. Cel de sus are o cantitate de nisip, apa sau mercur care pică în compartimentul de jos într-un anumit interval de timp. Clepsidra a fost folosită în Europa în secolul 14.

Primul ceas public a fost făcut şi ridicat în Milano, Italia, în 1335.

Oamenii nu au avut ceasuri în casele lor până în secolul al 14-lea. În 1500 un lăcătuş german numit Peter Henlein a început să facă ceasuri mici care aveau însă numai braţul pentru a indica ora, nu şi cel pentru minute şi nu avea protecţie de sticlă deasupra. Aceste ceasuri erau de mărimea unui puc de hochei şi erau duse în mână sau în buzunar, nu prinse la încheietura mâinii.

Ceasul de mână a apărut în Primul Război Mondial. A fost purtat pentru prima dată de fizicianul francez, Blaise Pascal.

În 1577, Jost Burgi a inventat braţul pentru minute.

Primul ceas electronic care folosea o baterie a apărut in 1953.

Primul ceas cu alarmă a fost inventat de Levi Hutchins în 1787. Alarma din acest ceas suna numai la ora 4 AM.

Astfel, evoluţia mijloacelor de măsurare a timpului, de la primele "ceasuri" -cadranele solare, ceasurile arzătoare, cu apă (schiţa ceasului cu apa preluată din d`Horologerie Ancienne) sau cu nisip-, până la ceasornicele mecanice "antice" şi cele moderne.

Minunate lucrări de orologerie sunt adeseori nu numai opera unor vestiţi meşteri ceasornicari, ci şi a oamenilor de artă, care au contribuit la prezentarea lor cât mai atrăgătoare, creând adevărate stiluri. Printre cele mai vechi piese din colecţie menţionăm pendulele tip tabernacol şi cele Renaissance, realizate în bronz aurit, gravate sau tăiate, uneori cu cadrane emailate.

De mare preţ sunt pendulele stil Ludovic al XIV-lea, cu cabinetul prelung şi bogate decoraţiuni în bronz cizelat, aurituri, furnir exotic sau marchetaj. Nu lipsesc simbolurile: soarele, timpul, copilul cu clepsidra în mână. Cadranul din metal este împodobit, la rândul său, cu plăcuţe de email pe care sunt gravate cifrele.

Fisiere in arhiva (1):

  • Design Industrial de Produs - Ceas Multifunctional.doc

Alte informatii

Universitatea POLITEHNICA din Bucureşti Facultatea de Inginerie Aerospaţială Catedra: Geometrie Descriptivă şi Grafică Inginerească Master: GRAFICĂ INGINEREASCĂ şi DESIGN INDUSTRIAL