Proiect grafica (depasire de masini)

Imagine preview
(7/10 din 1 vot)

Acest proiect trateaza Proiect grafica (depasire de masini).
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier docx de 7 pagini .

Profesor indrumator / Prezentat Profesorului: Mincu Radu

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 4 puncte.

Domeniu: Grafica Computerizata

Extras din document

Descriere proiect

Proiectul consta in efectuarea unei depășiri. Pe șoseaua orizontala se afla o mașină albastră care se deplasează cu o viteza mai redusa iar in spatele acesteia exista o mașină roșie care are o viteza mai mare si va depăși mașina albastra. Pe șoseaua verticală exista o mașină verde care se deplasează pana in intersecție după care se oprește așteptând sa treacă pietonii si mașinile care se deplasează pe șoseaua orizontala. După ce culoarea semaforului se schimba, mașina verde își va continua deplasarea.

Aspecte punctuale

Pentru elaborarea proiectului am folosit:

- Primitive precum GL_POINTS, glRecti, GL_LINES, GL_LINE_STIPPLE, etc

- Transformări utilizând funcții standard glTranslated, glRotatef

- Input interactiv: când utilizatorul deschide programul si li compilează i se cere numărul de FPS, ulterior se va deschide si fereastra cu animația. In coltul din dreapta jos exista trei butoane pentru play, pause si replay. Utilizatorul poate folosi si tastatura pentru a controla când sa pornească si când sa oprească animația

Funcția pentru input de la mouse

Funcția pentru input de la tastatura

Originalitatea consta in faptul ca pentru input am ales sa folosim si mouse pentru a accesa butoanele, precum si tastatura, introducerea FPS ii conferă utilizatorului dreptul de a alege cat de repede se vor mișca animațiile deci acesta își alege „viteza” de deplasare a animației. Am încercat sa cream o imagine cat mai aproape de adevăr folosind semafoare care își schimba culoarea, treceri de pietoni, pietoni, semnalizare la depășire, trotuar, separarea benzilor de mers. Un alt aspect legat de originalitate este textul care apare in fereastra animației.

Fisiere in arhiva (1):

  • Proiect grafica (depasire de masini).docx

Bibliografie

- Coduri sursa Moodle
- https://www.opengl.org
- http://opengl.czweb.org
- http://www.songho.ca/opengl/
- http://openglbook.com/the-book.html