Proiect în AutoCad

Proiect
8.5/10 (2 voturi)
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 10 în total
Cuvinte : 1883
Mărime: 120.71KB (arhivat)
Cost: 7 puncte
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Nicola Aurelian
3 desene in autoCAD si un programel in AutoLisp

Extras din document

“Ortho” reprezinta prescurtarea de la “orthogonal”, care inseamna orizontal sau vertical. Ortho nu reprezinta chiar o comanda, este un mod de desenare, care poate fi activat sau dezactivat. Comanda Ortho este folosita pentru a activa – prin ON – sau a dezactiva – prin OFF – modul Ortho. Modul Ortho activat permite numai desenarea de linii orizontale sau verticale.

Comanda ORTHO constringe miscarea cursorului, limitand miscarile acestuia la miscarea pe orizontala si la cea pe verticala(relativ la UCS – sistemul de coordinate definit de utilizator) si la unghiul current de rotatie al grid-ului.

Bara de stare

Meniu suplimentar None

De la tastatura ORTHO

Activarea din linia de comanda: “ortho” (sau”'ortho” pentru vizualizare in modul transparent.)

In linia de comanda va aparea:

Enter mode [ON/OFF] <current>: Scrieti ON sau OFF, sau apasati ENTER

In desenul de mai jos, o linie este desenata folosind modul Ortho. Punctul 1 este primul punct specificat, iar punctul 2 reprezinta pozitia cursorului atunci cand cel de-al doilea punct este specificat.

Ortho off Ortho on

AutoCAD utilizeaza modul Ortho atunci cand se specifica un unghi sau distanta dintre doua puncte si este ignorat in vizualizarea din perspectiva.

AutoCAD defineste “orizontal” ca paralel la axa X a sistemului de coordonate definit de utilizator si “vertical” ca paralel la axa Y.

Comanda Ortho este foarte simpla si nu face altceva decat de a activa sau dezactiva modul Ortho. Nu este foarte des folosita pentru ca exista moduri mai simple de a activa modul Ortho. Se poate folosi Tasta F8 sau se poate da dublu-click pe “ORTHO” din bara de stare.

Atunci cand modul Ortho este dezactivat, el apare gri in bara de stare. Cand se actioneaza cu un dublu-click pe el pentru a-l activa, cuvantul este selectat si va ramane selectat pana cand este dezactivat.

Desen 2D simplu

Trasati un cerc cu central in punctual de coordonate 150,150 si de diametru 82.5 unitati, care este conturul exterior al discului. In acest scop, din meniul pull-down “Draw”, selectati linia Circle si optiunea Center,Diameter. Specificati pozitia centrului; AutoCAD fixeaza cursorul in punctual indicat si solicita valoarea diametrului; tastati 82.5.

Aplicati comanda ZOOM cu optiunea Window, pentru a mari imaginea, vizualizand numai zona desenata. Lansati comanda din meniul pull-down “View”. La cererea de ”Specify first corner” si respectiv “ Specify opposite corner” punctati in 210,210 si 80,80, pentru a indica viitoarea zona vizibila din desen.

Duceti un cerc paralel la precedentul la distanta de 18 unitati in interiorul primului. In acest scop, aplicati cercului deja desenat comanda OFFSET, specificand distanta de 18 unitati. Indicati partea pe care sa fie trasat noul contur, punctand in interiorul primului cerc.

Procedati similar pentru a trasa cercurile interioare la distanta de 33.5 si repsectiv 37 de unitati de conturul exterior. Pentru fiecare nou cerc e necesar sa aplicati comanda OFFSET, deoarece difera distanta intre original si noul obiect.

Cu ajutorul casetei “Point Style”, apelabila din meniul pull-down “Format”, stabiliti modelul marcajului de punct la “+” si o marime de 3%. Marcati apoi centrul reprezentarii printr-un punct, creat cu ajutorul comenzii POINT.

Pentru a delimita cele 9 sectoare, trasati mai intai o linie intre quadrantii de nord ai primelor doua cercuri. Aplicati comanda LINE, iar la cererea de prim punct, apasati combinatia: <Shift>+Butonul drept al mouse-ului si selectati din meniul afisat modul Osnap “Quadrant”. Pozitionati cursorul pe cerc, in zona quadrantului de Nord. AutoCAD intercepteaza punctul si il identifica. Punctati cu mouse-ul pentru a accepta punctul. Indicat similar al doilea capat al liniei si incheiati comanda LINE.

Multiplicati polar linia desenata, de 9 ori, in jurul centrului cercului. Aplicati comanda ARRAY, selectati linia, incheiati selectarea, apoi optati pentru Polar la modul de multiplicare. Indicati centrul cercului(mopdul Osnap Center) ca raspuns la”.../<Specify center point of array>”, numarul de 9 exemplare la cererea “Specify the

Preview document

Proiect în AutoCad - Pagina 1
Proiect în AutoCad - Pagina 2
Proiect în AutoCad - Pagina 3
Proiect în AutoCad - Pagina 4
Proiect în AutoCad - Pagina 5
Proiect în AutoCad - Pagina 6
Proiect în AutoCad - Pagina 7
Proiect în AutoCad - Pagina 8
Proiect în AutoCad - Pagina 9
Proiect în AutoCad - Pagina 10

Conținut arhivă zip

  • Proiect in AutoCad.doc

Alții au mai descărcat și

Desenare 2D Autocad

Desenarea 2D Un desen AutoCAD este alcatuit din entitati. O entitate este o colectie de date ce vor fi tratate unitar de catre comenzile AutoCAD....

Desenarea 3D în Autocad

Informatiile necesare construirii imaginii unui corp 3D se afla stocate in baza de date. Aceste informatii sunt multimi de puncte ce vor fi...

Curs 1 - Autocad

Plaforma si instalare Scopul acesui capitol este sa identifice procedurile necesare instalarii, setarilor si de administrarea sistemului pentru o...

Curs 3 - Autocad

Capitolul 3 Prezentarea noilor posibilitati de desenare Scopul acestui capitol este prezentarea noilor posibilitati si caracteristici ale...

Ai nevoie de altceva?