Aditivii din ciocolata caldă și cafeaua 3 în 1

Proiect
8/10 (1 vot)
Conține 5 fișiere: doc, ppt
Pagini : 27 în total
Cuvinte : 3575
Mărime: 282.54KB (arhivat)
Publicat de: Albert Păduraru
Puncte necesare: 8

Cuprins

  1. Cuprins
  2. 1.Introducere pg 1-2
  3. 2.Aditivi pg 3
  4. 3.Ghidul produselor toxice din alimentatia de zi cu zi”E-uri” pg4
  5. 4.Istoria ciocolatei calde pg 5-6
  6. 5.Ciocolata calda “La Festa” pg 7-11
  7. 6.Cafeaua Nescafe 3in1 pg 12-15

Extras din proiect

1.Introducere

În România nu existã aparate care sã controleze calitatea aditivilor din alimente.

Societatea este într-o continuã evolutie. Tehnologia este prezentã în aproape toate mediile. Produsele alimentare sunt şi ele obţinute astãzi cu ajutorul celor mai noi procedee. Supraproductia şi oferta foarte variatã îi obligã pe producãtori sã facã tot ceea ce este posibil pentru ca alimentul lor sã aibã succes. Astfel, produsele sunt conservate pe perioade lungi, se introduc culori cât mai atractive, vitamine produse pe cale artificialã. Conservanţii, aromele, coloranţii - într-un cuvant aditivii - sunt indicaţi pe ambalaj cu litera „E“ urmatã de un numar format din trei cifre sau patru cifre. Majoritatea cumpãrãtorilor nu cunosc semnificaţia acestui cod. Unele dintre aceste substanţe sunt nocive, toxice, chiar cancerigene.

Oamenii de ştiinţã afirmã cã, în cantitãţi mici, consumul lor nu constituie un pericol pentru organism. Totuşi, pentru a preveni eventualele pericole, Statele Unite ale Americii si Uniunea Europeana au interzis o parte din „E“-uri. În Romania, laboratoarele nu pot detecta toţi aditivii ce sunt introduşi in alimente, iar de multe ori produsul este introdus pe piaţã doar prin datele furnizate de producãtor. Existã astfel riscul de a nu se respecta cantitatea adaosurilor sintetice conform reglementãrilor legale.

Ce sunt „E“-urile?

Conform normelor oficiale, prin aditivi alimentari se inţelege orice substanţã, care în mod normal nu este consumatã ca aliment în sine şi care nu este utilizatã ca ingredient alimentar caracteristic, având sau nu ,o valoare nutritivã, prin a cãrei adãugare intenţionatã ,la produsele alimentare în scopuri tehnologice pe parcursul procesului de fabricare, prelucrare, preparare, tratament, ambalare, a unor asemenea produse alimentare, devine o componenta a acestor produse alimentare. E-urile sunt acei aditivi adãugaţi în alimente cu rol de îndulcitori, coloranţi, emulgatori, conservanţi. Mulţi dintre aceştia erau folosiţi şi înainte de 1989. Alinierea la normele Uniunii Europene a presupus folosirea codurilor de tip „E“ pentru aditivii alimentari.

Numeroase organisme internaţionale de sanãtate au tras însa serioase semnale de alarmã cu privire la aceste adaosuri sintetice, declarandu-le toxice. Folosirea lor îndelungatã sau improprie poate duce, în timp, la formarea unor afecţiuni grave ,care nu mai pot fi tratate.

Potrivit rapoartelor organizaţiilor internaţionale, mortalitatea în rândul populaţiei globului, cauzatã de consumul alimentelor îmbogãţite cu substanţe artificiale, se aflã pe locul al III-lea, dupã consumul de droguri şi medicamente şi dupã accidentele de circulaţie. În Romania numãrul bolnavilor de cancer se aflã într-o continuã creştere şi se estimeazã cã aceastã afecţiune va deveni în scurt timp „boala mileniului III“ împotriva cãreia nu existã înca premisele cã se va descoperi un antidot.

2.Aditivi

ATENTIE LA ALIMENTELE TOXICE!

- Sã ne fie fricã de ce mâncãm? -

Intrate insidios în viaţa noastrã de zi cu zi, alimentele toxice au devenit atât de "fireşti", încât ,aproape nimeni nu mai sesizeazã pericolul pe care ele îl reprezintã în mod real. Multor oameni le-ar pãrea deplasat acum sã renunţe la zahãrul alb, la margarinã, la alimente cu amelioratori de aromã, coloranţi sintetici.

Deghizatã în tot felul de ambalaje şi reclame ademenitoare, în culori pastelate şi cu mirosuri agresiv-apetisante, alimentaţia chimizatã a pãtruns în existenţa fiecãruia dintre noi.. Covârşitoarea majoritate a oamenilor a adoptat deja, de voie, de nevoie, acest tip de alimentaţie, având în vedere cã efectele nocive nu se vãd nici dupã o lunã şi nici dupã un an, ci dupã perioade mari de timp. Se aud, ce-i drept, în ultima vreme voci care cer din ce în ce mai insistent şi cu argumente, reîntoarcerea la naturã. Comercianţii au gasit însa o soluţie ingenioasã. Au scris pe o mare parte din produse: "natural", "campion al naturii", "produs vitaminizat", "elixir al sãnãtatii". Aromele sintetice au imitat şi mai abil pe cele naturale şi au fost numite "identic naturale", când, de fapt, alimentele au ramas aceleasi: mici amalgamuri de produse ale unor combinate chimice, cu câte ceva organic în ele. Dar conştiinţa consumatorului a fost pe moment liniştitã. Totuşi, dacã studiem, chiar şi în fugã, lista cu ce conţine fiecare produs pe care îl consumãm în parte, ne putem da seama la ce torturã ne supunem zilnic organismul. Ceea ce urmeazã este un mic ghid care sã vã permitã sã descifrati pericolele care se ascund in hrana noastra cea de toate zilele.

3. Ghidul produselor toxice din alimentaţia de zi zi

"E"-urile

Preview document

Aditivii din ciocolata caldă și cafeaua 3 în 1 - Pagina 1
Aditivii din ciocolata caldă și cafeaua 3 în 1 - Pagina 2
Aditivii din ciocolata caldă și cafeaua 3 în 1 - Pagina 3
Aditivii din ciocolata caldă și cafeaua 3 în 1 - Pagina 4
Aditivii din ciocolata caldă și cafeaua 3 în 1 - Pagina 5
Aditivii din ciocolata caldă și cafeaua 3 în 1 - Pagina 6
Aditivii din ciocolata caldă și cafeaua 3 în 1 - Pagina 7
Aditivii din ciocolata caldă și cafeaua 3 în 1 - Pagina 8
Aditivii din ciocolata caldă și cafeaua 3 în 1 - Pagina 9
Aditivii din ciocolata caldă și cafeaua 3 în 1 - Pagina 10
Aditivii din ciocolata caldă și cafeaua 3 în 1 - Pagina 11
Aditivii din ciocolata caldă și cafeaua 3 în 1 - Pagina 12
Aditivii din ciocolata caldă și cafeaua 3 în 1 - Pagina 13
Aditivii din ciocolata caldă și cafeaua 3 în 1 - Pagina 14
Aditivii din ciocolata caldă și cafeaua 3 în 1 - Pagina 15
Aditivii din ciocolata caldă și cafeaua 3 în 1 - Pagina 16
Aditivii din ciocolata caldă și cafeaua 3 în 1 - Pagina 17
Aditivii din ciocolata caldă și cafeaua 3 în 1 - Pagina 18

Conținut arhivă zip

  • Aditivii din Ciocolata Calda si Cafeaua 3 in 1.doc
  • bibliografie.doc
  • cuprins.doc
  • prima pagina.doc
  • Aditivii din Ciocolata Calda si Cafeaua 3 in 1.ppt

Alții au mai descărcat și

Tehnologia obținerii berii

Berea este o bautura alcoolica nedistilata, obisnuita prin fermentarea cu drojdie a unui must realizat din malt, apa si fiert cu hamei. Unii...

Industrie chimică alimentară

Proprietati mecanice - Elasticitatea - Plasticitatea - Duritatea - Rezistenta Proprietati fizice - Electrice - Magnetice - Optice -...

Te-ar putea interesa și

Cafeina - drog sau substanță benefică organismului

Cafeina sau cofeina - alcaloid {substanta bazica [are in componenta un atom metalic legat cu unul sau mai multi hidroxili (compusi dintr-un atom de...

Ai nevoie de altceva?