Alimente pentru copii - brioșe cu rubarbă și ghimbir

Proiect
7/10 (1 vot)
Conține 1 fișier: ppt
Pagini : 18 în total
Mărime: 2.28MB (arhivat)
Publicat de: Ciprian P.
Puncte necesare: 6
Facultatea de Stiinta si Tehnologia Alimentelor
Universitatea de Stiinte Agricole si de Medicina Veterinara, Cluj-Napoca

Cuprins

  1. Generalitati
  2. Motivatia produsului alimentar ales
  3. Beneficiile produsului
  4. Stabilirea retetei de fabricare
  5. Descrierea fluxului tehnologic de obtinere
  6. Concluzii si recomandari
  7. Bibliografie

Extras din proiect

Generalitati

Regimul alimentar corect al copiilor este cel care furnizeza o cantitate adecvata de nutrienti, in proportii corespunzatoare si care este perfect adaptat etapei de dezvoltare in care se incadreaza copilul. O alimentatie sanatoasa si adecvata necesitatilor organismului este cheia asigurarii unei cresteri si dezvoltari armonioase somatice, dar si psihice, emotionale si afective. Dieta potrivita are un rol determinant in imbunatatirea calitatii vietii, mentinerea unei bune stari de sanatate si cresterea duratei medii de viata.

ARGUMENTAREA PRODUSULUI ALIMENTAR ALES

Produsul ales de mine, Briosa cu rubarba si ghimbir, este destinat copiiilor cu vârsta de peste 2 ani, pentru diversificarea dietei acestora. Privind din perspectiva copiiilor bolnavi de diabet, cu toate că produsul este unul dulce, acesta este conceput în ideea de a nu folosi zahar în alimentația copilului, putând fi consumat și de aceștia înlăturând astfel nevoia și dorul de dulce.

BENEFICIILE PRODUSULUI

Deși este un produs simplu, având în vedere compoziția chimică a acestuia, totuși este considerat a fi un produs complex. Functionalitatea produsului este data de aportul nutrientilor adus de fiecare materie prima in parte. Astfel:

Rubarba este o sursa excelenta de vitamina C, care este un nutrient important pentru sistemul imunitar. Contine si fibre alimentare care ajuta la reglarea sistemului digestiv. Este si o sursa importanta de calciu, care este esentiala pentru oase si dinti puternici.

Este saraca in sare si grasimi saturate, fiind astfel ideala pentru prevenirea afectiunilor cardiace. Este de asemenea bogata in vitamina K, care previne diabetul.

Rubarba este si o sursa importanta de luteina, un compus natural cu o serie de beneficii pentru organismul uman. Alimentele bogate in luteina imbunatatesc sanatatea pielii si a ochilor. Ochii si pielea sunt singurele organe ale corpului care sunt expuse la factorii din mediul inconjurator. Luteina neutralizeaza radialii liberii care sunt periculosi si pot duce la cancer.

Compusii care confera rubarbei culorea intensa sunt antioxidanti puternici care imbunatatesc sanatatea si previn imbolnavirile. Licopenul si antocianinele sunt antioxidantii care se gasesc in rubarba si care previn cancerul.

În scop terapeutic și alimentar, de la rubarbă se consumă doar tulpinile și rizomii, frunzele fiind recomandat a se evita, deoarece conțin oxalați, substanțe care pot provoca intoxicații, calculi renali sau urinari.

Bibliografie

G.M Costin, 2000, Tehnologia produselor destinate alimentației copiilor, Ed. Tehnică.

Ala Holban, Particularitățile nutriției și alimentației la copil. Alimentația naturală. Alimentația mixtă și artificială, USMF „Nicolae Testemițanu”Catedra de Pediatrie-Semiologie și Puericultură

Conținut arhivă zip

  • Alimente pentru copii - briose cu rubarba si ghimbir.ppt

Alții au mai descărcat și

Tehnologia obținerii berii

Berea este o bautura alcoolica nedistilata, obisnuita prin fermentarea cu drojdie a unui must realizat din malt, apa si fiert cu hamei. Unii...

Industrie chimică alimentară

Proprietati mecanice - Elasticitatea - Plasticitatea - Duritatea - Rezistenta Proprietati fizice - Electrice - Magnetice - Optice -...

Ai nevoie de altceva?