Analiza vinului

Proiect
9/10 (1 vot)
Conține 1 fișier: docx
Pagini : 11 în total
Cuvinte : 2619
Mărime: 397.14KB (arhivat)
Publicat de: Cornelia Moldoveanu
Puncte necesare: 6

Extras din proiect

În acest studiu, a fost dezvoltată pentru analiza a cinci esteri organofosforici (OPEs) în probele de vin prin microextracția lichid-lichd combinată cu cromatografia lichidă de înaltă performanță în tandem cu spectometria de masă.

Esteri organofosfați (OPE) au fost aplicați pe scară largă. OPE clorurați, cum ar fi Tris (2-cloretil) fosfat (TCEP), tris (clorizopropil) Fosfat (TCPP) și tris (diclorpropil) fosfat (TDCP) sunt utilizați ca agenți care împiedică întreținerea flăcării. În comparație cu esterii nehalogenați OPE cum ar fi tris (2-butoxietil) fosfat (TBEP), tributil fosfat (TnBP), trifenil fosfat (TPhP) și tricresil fosfat (TCrP) sunt adăugate de obicei ca plastifianți în produse.

Esteri organofosfați (OPE) au fost aplicați pe scară largă datorită potențialelor riscuri de mediu ale unor eteri difenil polibromurați (PBDE), acești compuși au fost interziși pentru a fi utilizați în Uniunea Europeană din 2008 (Betts,2008). Ca urmare, OPE-urile devin acum o clasă importantă a produselor ignifuge dar și plastifianți ca alternativă a PBDE.

Utilizarea excesivă a OPE-urilor produc amenințări la adresa mediului și asupra sănătății umane. Există riscuri din cauza poluării cu OPE, cum ar fi carcinogenitatea, neurotoxicitatea, perturbarea endocrină și reprotoxicitatea.Deoarece OPE-urile sunt adesea adăugate fizic la produse, ele sunt susceptibile de a se elibera în mediu prin volatilizare, abraziune și dizolvare. Mai mult, unele OPE, în special OPE clorurate, s-au dovedit a fi persistente și toxice pentru mediul înconjurător dar și asupra sănătății umane.

Creșterea poluării a atras o atenție considerabilă, ceea ce a condus la adoptarea unor reglementări specifice de către Organizația Mondială a Sănătății în 2008 pentru a limita abuzul OPE.

În general, OPEs găsite în probe au fost prezente în concentrații scăzute, dar procesul de pretratare este essential pentru purificare înainte de a analiza instrumentală. Metode propuse pentru analiza OPEs:

- extracția în fază solidă (SPE),

- microe în fază solidă (SPME),

- extracție asistată cu ultrasunete și extracția cu microunde (MAE),

- extractia cu lichid sub presiune (PLE).

Cu toate acestea, SPE necesită de obicei un volum mare de probă și este susceptibilă la înfundare, SPME este consumatoare de timp, fibrele sunt prea fragile și alte metode necesită instrumente scumpe.

Microextracția lichid-lichid (DLLME) este o metodă de pretratare dar și de analiză a alimentelor.

Avantajele metodei:

- analiza în scurt timp,

- un cost redus

- utilizare redusă de solvenți organici.

Prin urmare, DLLME este o metoda promitatoare pentru analiza OPEs în diferite probe de alimente. Din cauza existentei acestor compuși, cercetatori deja au identificat prezența OPEs în laptele praf degresat și probele de pesti .

Cel mai recent, OPEs au fost găsite în probele de orez și de altealimente consumate în mod obișnuit, care indica ca orezul și alte plante pot absorbi și acumula OPEs de la sol. Prin urmare, materiile prime ar fi o importantă sursă potențială de OPEs în vinuri. În acest studiu, DLLME cuplată cu cromatografia lichidă de înaltă performanță în tandem cu spectometria de masă (uplc-ms/ms) a fost dezvoltat pentru analiza OPEs în probele de vin.Au fost selectate pentru determinarea nivelurilor de concentrație de OPEs trei probe de vin alb, două de vin roșu, și două probe de bere de diferite mărci.

2. Materiale și metode

2.1 Produse chimice și reactivi

Cele cinci standarde și un izotop stabil sunt enumerate în tabelul 1.

Acetonitril (ACN) metanolul și acetona au fost obținute de la Fisher Scientific (Shanghai, China). Tetraclorura de carbon și diclorura de cloroform au fost procurate la fel din China. Toate au fost de calitate.

Vinul alb, vinul roșu, și mostrele de bere din diferite mărci au fost achiziționate de la un supermarket din provincia Henan Zhengzhou (China).

2.2 Procedura de microextracție lichid-lichid

Ținta a fost de a extrage OPEs din probe cu ajutorul DLLME conform procedurilor.

Pe scurt, un mililitru de probă de vin a fost transferat într-o eprubeta de centrifugare de sticlă și apoi diluate cu apă ultra pură pâna la 10 mL.

Apoi, 10 μL de TnBP-d27 cu 5 mg/L apă ultra pură au fost omogenizate, urmată de adăugarea de 10 μL de soluție standard de evaluare a metodei propuse.

Se adaugă un amestec de ACN (800 μL) și de tetraclorură de carbon (50 μL) a fost rapid injectat în soluția de probă cu ajutorul unei seringi.

Soluția rezultată este ținută la temperatură ambiantă timp de 4 min și apoi se centrifughează timp de 6 min la 3000 rpm.

După separarea fazelor din soluția apoasă, faza de extracție a fost uscată cu ajutorul unui N- (Anpel EVAP, Shanghai, China) iar reziduul redizolvat era un amestec de ACN/apă.

Șapte μL de soluție finală a fost injectat în UPLC-MS/MS pentru analiză.

Toată sticlăria de laborator a fost spălată cu etanol absolut și încălzită peste noapte la 400 °C înainte de utilizare.

2.3. UPLC-MS/MS

Un sistem de UPLC (Ultimate 3000, Thermo stiintifice, SUA) echipat cu un spectrometru de masa triplu cu patru poli (TSQ Endura, Thermo stiintifice, SUA) a fost utilizat pentru determinarea și identificarea OPEs.

Separarea analiților a fost realizată cu ajutorul unui coloane Hypersil GOLD C18 (21 mm 50 mm, 1,9 μm). Pentru eluție, a fost aplicată o fază mobilă binară formată dintr-o soluție apoasă de 0,1% de acid formic (A) și ACN conținând 0,1% acid formic (B) la un debit de 0,3 mL/min .

Gradientul a fost setat după cum urmează: 0 min (40 % B), 0,5 min (40 % B), 3 min (50 % B), 4,5 min (55 % B), 8,5 min (70 % B), 9 min (100 % B), 13,8 min (100 % B), 13,9 min (40 % B) și 17 min (40 % B).

Bibliografie

1. Long Pang , Huiqiang Yang , Peijie Yang , Hongzhong Zhang , Jihong Zhao- Trace determination of organophosphate esters in white wine, red wine, and beer samples using dispersive liquid-liquid microextraction combined with ultra-high-performance liquid chromatography- tandemmass spectrometry, Food Chemistry 229 (2017) 445- 451.

Preview document

Analiza vinului - Pagina 1
Analiza vinului - Pagina 2
Analiza vinului - Pagina 3
Analiza vinului - Pagina 4
Analiza vinului - Pagina 5
Analiza vinului - Pagina 6
Analiza vinului - Pagina 7
Analiza vinului - Pagina 8
Analiza vinului - Pagina 9
Analiza vinului - Pagina 10
Analiza vinului - Pagina 11

Conținut arhivă zip

  • Analiza vinului.docx

Alții au mai descărcat și

Produse Ecologice

1. Agricultura organicã si producele ecologice. PRODUSELE ECOLOGICE Aparitia unor efecte metabolice nedorite induse de dezechilibre alimentare a...

Tehnologia obținerii berii

Berea este o bautura alcoolica nedistilata, obisnuita prin fermentarea cu drojdie a unui must realizat din malt, apa si fiert cu hamei. Unii...

Implementarea haccp-ului în Tehnologia de Obținere a Biscuiților Zaharoși

1. Sistemul HACCP Conceptele care stau la baza sistemului HACCP isi au originea in cercetarile de la inceputul anilor 1960 in legatura cu...

Proiectarea și implementarea sistemului HACCP pentru covrigi

Potrivit lucrării” Istoria Științei și a Tehnologiei”, scrisă de Bryan Bunch și Alexander Hellemans, covrigii au fost inventați în anul 610 de...

Determinarea plumbului și cadmiului din alimente prin spectometrie de absorbție

1. SCOP Prezenta procedura stabileste modul in care se efectueaza determinarea continutului in metale grele ( Pb, Cd ) al produselor alimentare si...

Te-ar putea interesa și

Analiza senzorială a vinului

Cap 1.Introducere Produsele alimentare poseda un ansamblu de proprietatei senzoriale, specifice si variabile ca numar si intensitate, ce...

Criteriile de alegere utilizate de consumatori la cumpărarea de vinuri la SC Domeniul Coroanei SRL Segarcea

CAPITOLUL 1 TENDINŢE ŞI MUTAŢII PE PIAŢA VINULUI DIN ROMÂNIA 1.1. Podgoriile din România şi potenţialul lor viticol Diversitatea factorilor...

Analiza calității senzoriale a vinului - mărfuri alimentare

Istoricul vinului Istoria vinului este la fel de lungă ca istoria civilizaţiei umane. Vinul îl însoţeşte pe om încă din zorii istoriei, fapt...

Falsuri în industria alimentară

Cap. I. Motivaţia proiectului Odată cu comerţul de vinuri au apărut şi fraudele, prin care un vin obişnuit, de calitate inferioară, se vindea sub...

Control Tehnic de Calitate al Vinului Roșu Pinot Noir

I. Memoriu justificativ Am ales acest proiect deoarece vinul este considerat un aliment valoros în industria alimentară. Are numeroase calităţi...

Vin Roșu

ARGUMENT Vinul este o băutură alcoolică, obţinută prin fermentarea mustului de struguri proaspeţi sau stafidiţi. Obţinerea vinului este un proces...

Managementul Riscurilor în Afaceri la SA Imperial Vin

1. Descrierea activităţii intreprinderii ,,Imperial Vin” S.A 1.1 Caracteristica generală a intreprinderii Intreprinderea"Imperial Vin" S.A. îşi...

Analiza merceologică a vinului studiu pe Lacrima lui Ovidiu

Vinurile sunt bauturi ce se obtin prin fermentatia alcoolica a mustului obtinut din struguri, fructele vitei de vie ( Vitis vinifera). Se cunosc...

Ai nevoie de altceva?