Auditul calității la SC ALCOVIN SRL , fabrică de obținere a vinurilor

Proiect
7/10 (1 vot)
Conține 1 fișier: docx
Pagini : 14 în total
Cuvinte : 3594
Mărime: 224.49KB (arhivat)
Publicat de: Mirela M.
Puncte necesare: 8

Extras din proiect

Prezentarea fabricii S.C. ALCOVIN S.R.L.

SC Alcovin SRL s-a înființat în anul 2002, având ca obiect principal de activitate producerea vinurilor, îmbutelierea și comercializarea acestora. Este membră a Asociației Profesionale Vitivinicole Colinele Dobrogei (membră a ONIV) și încă de la înființare are implementat sistemul de management al siguranței alimentare bazat pe principiile HACCP.

Societatea deține aproximativ 300 ha de viță de vie, jumătate din suprafață fiind poziționată în zona Cerna, în arealul situat între "Parcul Național Munții Măcinului" și "Rezervația Silvică Dealul Chervant", cealaltă jumătate situându-se pe dealul Carcaliu, într-o zonă protejată aflată in rețeaua Europeană - situl ”Natura 2000”.

Soiurile cultivate sunt Aligoté, Fetească Regală, Fetească Albă, Sauvignon Blanc, Muscat Ottonel, Tămâioasă Românească, Riesling Italian, Chardonnay,Voignier, Merlot, Pinot Noir, Cabernet Sauvignon, Petit Verdot, Shiraz, Fetească Neagră.

Vița de vie nou plantată este rezultatul colaborării fructuoase cu pepiniere renumite din Italia și Franța, folosindu-se, atât pentru înființarea suprafețelor cât și pentru prelucrarea strugurilor, tehnologii de ultimă generație. Pe tot parcursul proceselor de producție se urmărește respectarea normelor tehnologice europene.

Capacitatea de prelucrare și stocare a centrului de vinificație este de aproximativ 2.300 tone. Vinurile obținute aici se livrează atât sub formă îmbuteliată (butelii sticlă 0,75 l și ambalaje tip bag-in-box)cât și în vrac, atât pe piața internă cât și pe cea externă.

Din 27 octombrie 2011, firma Alcovin este furnizorul oficial al Casei Regale a României. Renatus, Curtea Regală, Tres Rosae, Pelegrin și Trei Brațe sunt brandurile sub care sunt comercializate și promovate vinurile obținute din soiurile cultivate.

Obiective :

- De a-si consolida pozitia pe piata interna

- Sa-si extinda zona viti-vinicola

- Sa dezvolte brand-uri noi

- De a contribui la dezvoltarea si consolidarea pietei vinului

- De incuraja consumul de produse romanesti

Descrierea produsului Feteasca regală și a procesului

Vinul este, conform Legii viei și vinului nr. 244 din 29 aprilie 2002, publicată în M.O. nr. 333/ 20 mai 2002, băutura obținută exclusiv prin fermentarea alcoolică, completă sau parțială, a strugurilor proaspeți sau supusi unor prelucrari autorizate, ori a mustului de struguri proaspeti. Conținutul în alcool nu poate fi mai mic de 8,5% volume (grade alcoolice), cu excepția anilor nefovorabili pentru maturarea strugurilor când se admite un conținut minim de 7% vol. Alcool.

Vinurile albe sunt caracterizate în primul rând prin culoarea alb-verzui (vinuri proaspete 0-1 an ), galben verzui ( vinuri tinere 1-2 ani), galben pai (vinuri mature 2-4 ani ), galben auriu ( vinuri vechi peste 4 ani ), cât și prin conținutul în substanțe tanice și extractive mai mici decât la celelalte categorii de vinuri. Din punct de vedere olfactiv, vinurile albe au un parfum specific vinului vechi (caseu de invechire) iar gustul iși pierde din fructuozitate și capată catifelare.

Ca produs final, se obțin în mod frecvent, vinuri de masă (consum curent), dar și vinuri superioare seci, vinuri materie primă pentru spumante și distilate învechite din vin.

Vinul este alb-verzui, cu nuanțe gălbui sau galben-verzui care trec pe măsura maturării în galben-pai sau chiar galben-auriu. Tăria este moderată, oscilând între 10-12,5%. Valorile acidității, 4,5-6 g/l uneori ajungând chiar la 7,5 g/l, se situează la un nivel excelent și conferă acestui vin o savoare aparte, voiciune caracteristică, un bun echilibru și un gust bine conturat. Vinul tânăr degajă o aromă originală, de tip floral, ușor de recunoscut. Corpolent, prezintă o nuanță de prospețime care determină o amintire plăcută în memoria degustătorului.

Gustul plăcut, bine conturat, plin de finețe, este acrișor, care aduce cu al unui măr românesc de vară.

Preview document

Auditul calității la SC ALCOVIN SRL , fabrică de obținere a vinurilor - Pagina 1
Auditul calității la SC ALCOVIN SRL , fabrică de obținere a vinurilor - Pagina 2
Auditul calității la SC ALCOVIN SRL , fabrică de obținere a vinurilor - Pagina 3
Auditul calității la SC ALCOVIN SRL , fabrică de obținere a vinurilor - Pagina 4
Auditul calității la SC ALCOVIN SRL , fabrică de obținere a vinurilor - Pagina 5
Auditul calității la SC ALCOVIN SRL , fabrică de obținere a vinurilor - Pagina 6
Auditul calității la SC ALCOVIN SRL , fabrică de obținere a vinurilor - Pagina 7
Auditul calității la SC ALCOVIN SRL , fabrică de obținere a vinurilor - Pagina 8
Auditul calității la SC ALCOVIN SRL , fabrică de obținere a vinurilor - Pagina 9
Auditul calității la SC ALCOVIN SRL , fabrică de obținere a vinurilor - Pagina 10
Auditul calității la SC ALCOVIN SRL , fabrică de obținere a vinurilor - Pagina 11
Auditul calității la SC ALCOVIN SRL , fabrică de obținere a vinurilor - Pagina 12
Auditul calității la SC ALCOVIN SRL , fabrică de obținere a vinurilor - Pagina 13
Auditul calității la SC ALCOVIN SRL , fabrică de obținere a vinurilor - Pagina 14

Conținut arhivă zip

  • Auditul calitatii la SC ALCOVIN SRL , fabrica de obtinere a vinurilor.docx

Alții au mai descărcat și

Tehnologia obținerii berii

Berea este o bautura alcoolica nedistilata, obisnuita prin fermentarea cu drojdie a unui must realizat din malt, apa si fiert cu hamei. Unii...

Audit Intern

Noţiuni Tehnice privind derularea unui Audit Intern. Planificarea activităţilor Auditorul şef stabileşte modul de derulare al auditului prin...

Auditul calității berii la SC Bergenbier SA

1. INTRODUCERE 1.1. Scurt istoric audit intern Activitatea de audit intern este relativ nouă, date semnificative privind organizarea şi...

Auditul Procesului de Fabricare a Salamului de Sibiu

S-a realizat auditul calitatii pentru proces in cadrul firmei S.C SALONTA S.R.L la fabricarea salamului de Sibiu. Zonele auditate in aceasta...

Audit intern al calității SC Aliment SRL

1. Prezentarea societăţii 1.1 Prezentarea generală a societăţii Date de identificare: - Denumire: S.C. Aliment S.R.L. - Sediul:localitatea...

Ai nevoie de altceva?