Caiet de Practica - Restaurant Butucul de Vie

Imagine preview
(8/10 din 7 voturi)

Acest proiect trateaza Caiet de Practica - Restaurant Butucul de Vie.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 32 de pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 8 puncte.

Domeniu: Industria Alimentara

Cuprins

1. Probleme generale
1.1. Prezentarea firmei 3
1.2. Relatiile cu mediul extern 5
1.2.1. Subordonare 5
1.2.2. Relatiile cu institutiile financiare 5
1.2.3. Dependenta de furnizori 6
1.2.4. Piata muncii 6
1.2.5. Mediul tehnologic 8
1.3. Organizarea firmei 9
1.3.1. Structura restaurantului 9
13.2. Organigrama restaurantului
1.3.3. Analiza S.W.O.T 15
1.4. Serviciile prestate de firmã 16
1.5. Stabilirea preturilor 19
2. Probleme specifice
2.1. Descrierea produsului de alimetatie publicã 20
2.2. Aspecte ale promovãrii produsului de alimentatie publicã 30

Extras din document

1. Probleme generale

1.1. Prezentarea firmei

Restaurantul “Butucul de vie” este localizat în orasul Onesti, judetul Bacãu. Acesta este situat pe unul dintre bulevardele principale ale orasului, si anume Bulevardul Oituz, numãrul 21, telefon de contact pentru diferite ocazii 0234.317.890. Acest restaurant este recunoscut în rândul locuitorilor orasului sub numele de “Zahana”.

Restaurantul apartine societãtii comerciale ROGER S.R.L. Onesti. Din aceast motiv, în momentul de fatã S.C. ROGER S.RL are ca principal obiectiv de activitate, pe lângã comercializarea produselor alimentare si „activitãti specifice pentru restaurante si alimentatie publicã”, conform codului CAEN 5530. Ea este înregistratã cu urmãtoarele date de identificare:

- Cod fiscal: 18032633

- Numãr de ordine în Registrul Comertului: J16/2350/1995.

Societatea si-a început activitatea prin comercializarea produselor alimentare de diferite tipuri prin intermediul unui lant de magazine proprii. Magazinele prin intermediul cãrora sunt distribuite aceste produse cãtre populatie sunt situate în piata centralã a orasului Onesti. În momentul în care aceastã afacere s-a extins, societatea a decis înfiintarea unui restaurant. Ceea ce este mai deosebit la acest restaurant este faptul cã aprox. 50% dintre alimentele necesare la pregãtirea diferitelor feluri de mâncare sunt furnizate de societate, deoarece aceasta are abator propriu si laborator de pregãtire a diferitelor de produse.

Restaurantul a fost înfiintat în anul 2005, din luna martie fiind deschis pentru clienti. În ceea ce priveste activitatea restaurantului, în primii doi ani firma oferea servicii numai în incinta restaurantului. În anul 2007, datoritã amplificãrii cererii pentru serviciile prestate de restaurant, firma include în oferta sa de servicii si serviciile de catering, de livrare a produselor comandate la domiciliul clientilor sau la biroul acestora. A fost totusi putin dificil la început, dar am aflat cã dupã o campanie promotionalã de 3 luni, cererea pentru acest serviciu a crescut semnificativ. În prezent, acest serviciu asigurã firmei 20% din cifra de afaceri lunarã a restaurantului.

Ce a avut un real success, referitor la activitatea acestui restaurant, a fost reclama cunoscutã sub numele de “reclamã din gura în gurã”. Aceasta s-a întamplat deoarece numãrul de locuitori din orasul Onesti este relativ mic, aproximativ 65.000 de locuitori. Acest gen de reclamã, fãcutã gratis pentru firmã de altfel, a fost cea care a avut cel mai mare success, care a prins cel mai bine la segmental de clienti vizat.

În ceea ce priveste rezultatele financiare ale restaurantului, acestea oferã o imagine de ansamblu favorabilã pentru continuarea activitãtii societãtii. Nu am avut acces la date concrete legate de cifra de afaceri si profitul restaurantului de la înfiintare si pânã în prezent, conducerea considerâdu-le date confidentiale ale fiecãrui agent economic.

Fisiere in arhiva (1):

  • Caiet de Practica - Restaurant Butucul de Vie.doc

Alte informatii

dosar de practica realizata la un restaurant.