Calculul bilantului de materiale pentru gemul de mure

Imagine preview
(7/10 din 1 vot)

Acest proiect trateaza Calculul bilantului de materiale pentru gemul de mure.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier docx de 12 pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca.

Fratele cel mare te iubeste, acest download este gratuit. Yupyy!

Domeniu: Industria Alimentara

Cuprins

Capitolul 1
Schema tehnologică
Capitolul 2
Descrierea materiei prime din punct de vedere al substanțelor nutritive
Capitolul 3
Calculul bilanțului tehnologic
Capitolul 4
Importanța substanțelor nutritive, calculul bilanțului energetic
Capitolul 5
Calculul de substanțe minerale și vitamine
Concluzii

Extras din document

CAPITOLUL 1

SCHEMA TEHNOLOGICĂ

Mure

M0= 2000 kg/h

CAPITOLUL 2

DESCRIEREA MATERIEI PRIME DIN PUNCT DE VEDERE AL SUBSTANȚELOR NUTRITIVE

Murele (Rubus fruticosus) se găsesc în zonele deluroase, la marginea pădurilor, de-a lungul apelor curgătoare din Europa, Orientul Mijlociu, Africa de Nord şi America de Nord.

Fac parte din categoria fructelor de pădure, gustul lor este dulce-acrişor şi conţin vitamine, minerale şi substanţe active benefice organismului.

Murele conțin numeroase substanțe nutritive, cum ar fi vitamine, minerale, antioxidanți și fibre alimentare, care sunt esențiale pentru o sănătate optimă.

Ele sunt sărace în calorii, dar cu toate acestea sunt bogate în fibre solubile și insolubile (100 g boabe întregi conțin 5,3 g ), xilitol, un substitut al zahărului sărac în calorii și fiind prezent în fruct se absoarbe mai lent decât zahărul obținut din trestia de zahăr.

Murele au cantități semnificativ de mai mari de fitochimicale, flavonoizi fenolici, cum ar fi antociani, tanin, acid elagic quercetin, acid galic, cyanidins, pelargonidins, catechine, și acid salicilic.

Murele proaspete sunt o sursă excelentă de vitamina C (35%), care este un puternic antioxidant natural. Acestea conțin cantități importante de vitamina A, vitamina E, vitamina K (16%).

De asemenea, ele conțin un nivel moderat de vitamine din complexul B, cum ar fi piridoxina, niacina, acid pantotenic, riboflavina și acid folic.

Mai mult, murele conțin o cantitate mare de minerale cum ar fi potasiu, mangan, fosfor, cupru și magneziu. Cuprul este necesar în metabolismul osos, precum și în producția de celule albe și roșii.

Murele conțin și cel mai puternic atioxidant numit resveratrol, care ajută la prevenirea cancerului, au un conținut ridicat de acid folic și de fier

Fisiere in arhiva (1):

  • Calculul bilantului de materiale pentru gemul de mure.docx

Alte informatii

UNIVERSITATEA DE ȘTIINȚE AGRICOLE ȘI MEDICINĂ VETERINARĂ ,,ION IONESCU DE LA BRAD,, IAȘI FACULTATEA AGRICULTURĂ SPECIALIZAREA T.P.P.A ANUL III