Calculul Instalatiei de Conditionare a Aerului din Industria de Panificatie

Imagine preview
(8/10 din 3 voturi)

Acest proiect trateaza Calculul Instalatiei de Conditionare a Aerului din Industria de Panificatie.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 22 de pagini .

Profesor indrumator / Prezentat Profesorului: Gabriela Pop

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 5 puncte.

Domeniu: Industria Alimentara

Cuprins

Cap.I. Consideratii privind utilizarea aerului in industria de panificatie.
Cap.II. Schema tehnologica de fabricare a panii pentru faina de grau prin metoda directa .
Cap.III Stabilirea caracteristiciloraerului atmosferic pe timpul verii si al iernii pentru zona in care se face proiectarea.
Cap.IV. Calculul izolatiilor incintei.
Cap.V. Calculul procesului de conditionare a aerului.
Cap.V.1. Bilantul caloric al incintei climatizate.
Cap.V.2. Calculul bilantului de umiditate al incintei.
Cap.V.3. Stabilirea zonei de microclimat admisa.
Cap.V.4. Conditioanrea aerului pe timpul verii/iernii si dimensionarea agregatului.
Cap.V.5.Alegera agregatului de conditionare optim atat in conditii de vara cat si de iarna.

Extras din document

Conditionarea in industria panificatiei

Una dintre cele mai importante probleme din industria panificatiei o constituie crearea in toate incaperile de productie a unor parametri constanti si precisi ai aerului deoarece faina, aluatul si produsul finit  painea coapta pot fi pastrate si prelucrate numai intr- o atmosfera determinanta a mediului inconjurator .

Aceasta stare a aerului intr-o serie de faze ale procesului tehnologic trebuie sa aiba un character optim definit determinat indeosebi de temperature si umiditatea relativa, iar in unele etape ( fermentare, odihna aluatului) si de viteza de ciruclatie.

Parametri dati ai aerului trebuie sa asigure nu numai oblinerea produselor de calitate superioara, dar sa si accelereze si/sau sa regleze desfasurarea procesului insusi pentru reducerea pierderilor in produse finite.Fabricile moderne trebuie construite astfel incat sa satisfaca cerintele privind in majoritatea sau in toate incaperile de productie a conditiilor meteorologice precise si constante, optime pentru desfasurarea proceselor si care in acelasi timp sa fie prielnice pentru sensibilitatea si sanatatea lucratorilor. Indeplinirea concomitenta a acestor cerinte nu este posibila tot timpul cerintele tehnologice la oserie de faze ( cum ar fi fermentarea, dospirea finala, racirea si depozitarea painii) intra in conflict cu cerintele elementare de igiena fara a mai lua in consideratie faptul ca acestea trec peste limitele zonei de support recomandate pentru om.Astfel, sunt necesare conditionere tehnologice care sa mentina regimurile meteorologice, optime pentru procesele de fabricatie, iar in sectiile auxiliare, in incaperile de lucru, conditionere cu destinatie generala care sa asigure conditiile de confort ale aerului pentru lucratori .

Conditionarea aerului in camera de fermentare

Din cercetarile efectuate a rezultat ca in camerele pentru fermentarea aluatului trebuie mentinuti parametrii t 25  30 0 C si Æ 70 -80 % si sa se mentina o circulatie minima de aer . Consumurile de energie electrica la fermentare, precum si necesarul de caldura depind de conditiile concrete in care esye exploatata instalatia de conditionare .

Fisiere in arhiva (1):

  • Calculul Instalatiei de Conditionare a Aerului din Industria de Panificatie.doc

Alte informatii

Universitatea Stefan cel Mare Suceava Facultatea de Inginerie Alimentara