Ciocolata

Imagine preview
(8/10 din 1 vot)

Acest proiect trateaza Ciocolata.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier ppt de 14 pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si cuprins iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 5 puncte.

Domeniu: Industria Alimentara

Cuprins

Prezentare generala
Tipuri de ciocolata
Scurta istorie
Etapele prelucrarii
Compozitia chimica
Calitatea ciocolatei
Ciocolata-risc sau medicament?
Efectele ciocolatei
Bibiliografie

Extras din document

Prezentare generala

E dulce, amara, cremoasa, delicioasa, se topeste in gura, imposibil de uitat!Mmmm…

Ciocolata calda intr-o noapte rece, prajituri cu ciocolata, glazura de ciocolata cu inghetata, lapte cu ciocolata, bomboane de ciocolata, crema de ciocolata, batoane de ciocolata.. sunt tot atatea feluri de a aduce placere si a da savoare momentelor din viata noastra.

E printe putinele alimente cpentru care oamenii au pasiune, din cauza finetii, rafinamentului, a complexitatii chimice(> 300 de compusi) , a gustului, dar si a senzatiei inexplicabile de bine pe care ti-o ofera.

Tipuri de ciocolata [ Ciocolata neagră Ciocolata neagră numită şi ciocolată amăruie este un amestec de cacao şi unt de cacao cu zahar. Ea conţine minimum 34% cacao, proporţia depinzând de fabricant. Necesarul de zahăr depinde de amăreala varietăţii de cacao utilizată. Ciocolata cu lapte Ciocolata cu lapte conţine între 20 şi 35% substanţă uscată de cacao (masă de cacao şi unt de cacao) şi peste 12% substanţă uscată de lapte. Prima ciocolată cu lapte este lansată de elveţianul Peter Engel în 1857.aceasta este una dintre cele mai bogate ciocolate din punct de vedere nutririv [Ciocolata albă Ciocolata albă este ciocolata produsă din unt de cacao, zahăr, lapte, vanilie şi alte arome. Nu conţine alte ingrediente pe bază de cacao şi de aceea are o culoare apropiată de alb.

Fisiere in arhiva (1):

  • Ciocolata.ppt