Comportamentul consumatorului

Imagine preview
(8/10 din 1 vot)

Acest proiect trateaza Comportamentul consumatorului.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier pdf de 37 de pagini .

Profesor indrumator / Prezentat Profesorului: Conf. dr. ing. Gabriela Iordăchescu

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 5 puncte.

Domeniu: Industria Alimentara

Cuprins

1 PREZENTAREA PROIECTULUI . 3
2 PASUL 1. 5
3 PASUL 2. 6
4 PASUL 3. 8
5 PASUL 4. 9
6 PASUL 5. 17
7 PASUL 6. 35
Bibliografie. 37

Extras din document

PREZENTAREA PROIECTULUI:

Proiectul urmărește deschiderea unui restaurant bio cu specific italian, în orașul Sighișoara.

Unitatea de alimentație publică urmărește furnizarea de produse și servicii de calitate clienților pe care dorește să îi fidelizeze. Pentru aceasta, se va urmări asigurarea următoarelor 4 funcții:

- funcţia de hrănire, nutriţie – care se manifestă ,în special, la masa de prânz luată în afara domiciliului şi la mesele frugale luate în afara orelor obişnuite de masă. Serviciul trebuie să fie rapid, costul mesei scăzut;

- funcţia de agrement – care se manifestă la mesele luate într-o unitate de alimentaţie seara, în week-end, în timpul concediului, constrângerile de timp şi bani ale clientului fiind mai reduse;

- funcţia socială – care se manifestă în cazul mesei luate la restaurant cu familia şi prietenii;

- funcţia de afaceri – reprezentată de masa de prânz luată de cadre superioare din conducerea firmelor cu partenerii de afaceri. Preţul este mai ridicat, iar elementele esenţiale de apreciere a unităţii de alimentaţie sunt ambianţa şi calitatea preparatelor.

Gatronomia italiană, baza artei culinare europene, se bucură de o mare apreciere a consumatorilor de servicii de catering din România. De aceea, viitoarea unitate va fi cu specific italian.

Restaurantele cu specific etnic răspund exigenţelor clienţilor societăţii moderne de a “călători” imaginar prin experienţa gastronomică din spaţii geografice inaccesibile sau de a rememora senzaţii plăcute avute într-un areal geografic descoperit la un moment dat.

Unităţile de catering nu trebuie să rateze oportunitatea de afaceri oferită atât în spaţii turistice cât și în spațiul metropolitan, citadin, generată de asemenea nevoi de consum iar oferta trebuie să fie pe măsura expectaţiilor de consum.

Grija tot mai mare a consumatorilor pentru o alimentație echilibrată, diversificată, pentru ingrediente și preparate sănătoase, a dus la o creștere a interesului pentru produsele bio. Unitatea își propune să ofere un meniu cu produse bio care să satisfacă aceste cerințe de consum și, astfel, să cucerească această nișă de consumatori.

Cateringul de evenimente a cunoscut o dezvoltare semnificativă de-a lungul ultimilor ani iar unitățile de profil s-au specializat pe realizarea unor evenimente diversificate care să ofere clienților ceea ce își doresc.

Cateringul de evenimente reprezintă secţiunea de catering comercial care are drept obiectiv derularea serviciului complet de catering, pe bază de contract sau comandă fermă, la un anumit moment, într-o anumită locaţie, pentru un anumit număr de clienţi, cu un meniu la un preţ negociabil şi extraservicii prestabilite (proiecţii video, ring de dans).

Evenimentele marcate printr-un serviciu comandat de catering sunt de următoarele tipuri: sociale: nunţi, botezuri, aniversări, banchete; de afaceri: conferinţe, simpozioane, mese de afaceri; mixte, sociale şi de afaceri: spectacole, expoziţii.

Unitatea de alimentație publică se caracterizează prin:

- restaurant etnic cu specific italian, bucătăria italiană fiind considerată baza artei culinare europene;

- preparatele vor fi obținute din ingrediente bio;

- capacitate de 80 locuri;

- restaurantul va oferi servicii de catering de evenimente prin încheierea unor contracte cu unele unități care vor pune la dispoziție spațiul (castele, ferme, livezi).

- amplasamentul va fi în orașul Sighișoara, un oraș încărcat de istorie și magie care atrage anual mii de turiști atât din țară cât și din străinătate;

- numele restaurantului: EATALY;

Fisiere in arhiva (1):

  • Comportamentul consumatorului.pdf

Bibliografie

1. Gabriela Iordăchescu, Comportamentul consumatorului, Note de curs
2. Iuliana Vintilă, Aurelia Turcescu, Tehnologia activităților din unitățile de alimentație publică și turism, Editura Didactică și Pedagogică, București, 2005
3. Petre Datculescu, Cercetarea de marketing, Editura Brandbuilders Grup, București, 2006