Dieta asiatica

Imagine preview
(7/10 din 1 vot)

Acest proiect trateaza Dieta asiatica.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier docx de 9 pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 4 puncte.

Domeniu: Industria Alimentara

Cuprins

GENERALITATI 4
SCOPUL DIETEI 4 5
GHIDUL DIETEI ASIATICE 5
Concluzii 10
Bibliografie 11

Extras din document

GENERALITATI

Oamenii din țările asiatice tind să aibă rate mai scăzute de cancer, boli de inimă și obezitate decât populatia altor tari și de obicei trăiesc și mai mult. Cercetatorii suspecteaza ca se datoreaza in mare masura dietei lor.(2)

Dieta tradițională asiatică este cu siguranță plasată la inceputul listei celor mai eficiente diete. Fiind exemplul perfect al unei diete bine echilibrate care oferă toate substanțele nutritive esențiale, necesare organismului.

Dieta este bogata în vitamine, minerale, fibre și antioxidanți,de asemenea în grăsimi saturate. Aceasta cuprinde mai ales legume, fructe, nuci și leguminoase și are un nivel redus de carne și produse lactate. Această dietă respectă principiile dietetice ale dietelor istorice din China, Japonia și alte țări asiatice. Este potrivit pentru un adult mediu sănătos, iar pentru femeile gravide, copii , persoane cu probleme medicale este indicat să consulte medicul înainte de a recurge la această dietă.

SCOPUL DIETEI

- Scaderea in greutate

- Prevenirea bolilor

- Sanatatea optima

CUM FUNCTIONEAZA?

Din cauza faptului ca Asia este un continent uriaș nu poate exista o singură dietă tradițională asiatică. Din acest motiv s-a preparat o piramidă tradițională asiatică, care recomandă un consum zilnic de orez, fidea, porumb, mei, pâine și alte cereale integrale, împreună cu fructe, legume, nuci, semințe si uleiuri vegetale. Alimentele opționale includ pește și crustacee, ouă, carnea pasarilor domestice și produse lactate, care pot fi consumate o dată pe săptămână. Consumul de carne roșie este limitat la o dată pe lună.

Această dietă vă recomandă să aveți cel puțin 6 pahare de apă pe zi. Berea și vinul pot fi luate cu moderatie.(2)

GHIDUL DIETEI ASIATICE

1. Restricție la consumul de lichide in timpul mesei:

Trebuie evitată administrarea de apă sau a orice altă băutură, în special băuturile reci cu alimente. Acest lucru va împiedica diluarea enzimelor digestive, permițând in asa mod digestia adecvată. Este recomandabil să consumam ceai verde sau alte bauturi fierbinți înainte de masă, deoarece acestea susțin activitățile enzimatice care sporesc abilitățile digestive. Este permis consumul de lichide cu 30 de minute înainte sau după masă, dar nu în timpul acesteia.(1)

2. Raportul dintre legume și carne:

Dieta tradițională asiatică combină legumele și carnea în raport de 3: 1. Se limitează în special consumul de carne și cartofi. Se poate de inlocuit cartofii simpli cu cei dulci dacă sunteti amatori a cartofului. Includeți mai multe legume cu gust amar în dieta . Ridichia și pepenele amar ar trebui să găsească un loc in farfurie.(1)

Fisiere in arhiva (1):

  • Dieta asiatica.docx

Bibliografie

1. https://www.huffingtonpost.com/cathy-margolin-lac-dipl-om/asian-diet_b_4015133.html
2. https://health.usnews.com/best-diet/traditional-asian-diet
3. https://www.healthbeckon.com/traditional-asian-diet/
4. http://www.wengie.com/blog-posts/diet-tips-10-asian-diet-secrets/
5. http://asiandiabetesprevention.org/how-to-reduce-your-risk/asian-diets-benefits-risks
6. https://www.google.ro/search?q=dieta+asiatica+piramide&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwjNyvuD79TXAhXJZVAKHby6ABMQ_AUICigB&biw=1093&bih=490#imgrc=6eQcIunEPxUiFM:
7. https://www.google.ro/search?biw=1093&bih=490&tbm=isch&sa=1&ei=2dUWWuasMMnKwAKv8LDoCQ&q=dieta+asiatica+&oq=dieta+asiatica+&gs_l=psy-ab.3..0i30k1l2j0i24k1l2.6470684.6471855.0.6472585.8.8.0.0.0.0.191.595.1j4.5.0 0...1c.1.64.psy-ab..3.5.595 0.YaG5m16NlQ8