Dulceata de Trandafiri

Imagine preview
(8/10 din 1 vot)

Acest proiect trateaza Dulceata de Trandafiri.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 2 fisiere doc de 26 de pagini (in total).

Profesor indrumator / Prezentat Profesorului: Monica Zdremtan

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 5 puncte.

Domeniu: Industria Alimentara

Cuprins

TEMA PROIECTULUI
I. MEMORIU JUSTIFICATIV
1. Obiectivul proiectului. Capacitatea de producţie. Profilul de producţie.
2. Alegerea şi descrierea schemei tehnologice adoptate şi analiza factorilor care influenţează producţia.
3. Principalele caracteristici ale materiilor prime, auxiliare şi ale produsului finit.
II. BIBLIOGRAFIE

Extras din document

TEMA DE PROIECTARE

Să se proiecteze o secţie de fabricare a dulceţei de trandafiri, cu o capacitate de materie primă de 2 tone/zi.

Introducere

Prima relatare istorică despre trandafiri este făcută în sumeriana veche. Textul spune că un mic număr de arbuşti a fost aduşi de Regele akkadian Sargon I, dintr-o expediţie militară întreprinsă dincolo de Tigru, şi plantaţi în grădina sa.

Fig.1 Floare de trandafir

Cele mai multe varietăţi Europene de trandafir provin din Rosa gallica , specie care creşte în sălbăticie în munţii Caucaz. Se pare că mai toate speciile cultivate în Europa, Asia Centrală sau în vestul şi nordul Africii, din antichitate până în secolul al XVIII-lea, fie aparţin Rosa gallica, fie derivă din ea.

Trandafirul de Damasc este un hibrid fertil de Rosa gallica fie cu Rosa Phoenicia, fie cu Rosa moschata, şi este cunoscut încă din antichitate; se bănuieşte că hibridul a apărut mai întâi în Anatolia, cu multe milenii în urmă. Trandafirul de Damasc (sau floare asemanatore) este cunoscut în vestul Asiei încă din epoca de Bronz, şi mai apoi s-a răspândit în Grecia şi Imperiul Roman.

Trandafirul de Damasc este sursa principală de ulei de trandafir, deşi în Evul Mediu European, uleiul era obţinut din florile de Rosa gallica. În Franţa şi nordul Africii, uleiul de trandafir încă se mai extrage din Rosa centifolia şi din hibrizii acestuia.

Trandafirul menţionat în ,,Capitulare de villis” al lui Carol cel Mare este probabil Rosa canina. Pentru producerea uleiurilor esenţiale, varietăţi de trandafir cu miros puternic (trandafiri de ulei) se cultivă la scară industrială. Principalele ţări producătoare sunt Franta şi Bulgaria în Europa, dar cantităţi şi mai mari se produc în Iran şi Turcia , unde uleiul şi apa de trandafir sunt necesare în ceremoniile religioase. Locuri de producţie celebre sunt Shiraz şi Meshed (Iran), Isparta (Turcia) şi Kazanluk (Bulgaria).

Fisiere in arhiva (2):

  • Dulceata de Trandafiri.doc
  • Dulceata de trandafiri coperta.doc