Echipamente pentru bar - Blenderul

Proiect
8/10 (1 vot)
Conține 1 fișier: docx
Pagini : 44 în total
Cuvinte : 6108
Mărime: 1.07MB (arhivat)
Publicat de: Nicolaie Maftei
Puncte necesare: 8
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: s.l.dr.ing.Tudor Ene
Un model pentru proiectul la disciplina Instalatii si echipamente pentur hoteluri si restaurante.

Cuprins

  1. 1.Introducere.3
  2. 1.1 Istoria barului.3
  3. 1.2 Cockteiluri.4
  4. 2.Stadiul actual al blenderelor.9
  5. 3.Alegerea solutiei constructive si calcul dimensional.
  6. 4.Calcul economic.
  7. 5.Legislatie.
  8. 6.Concluzii.
  9. Bibliografie.

Extras din proiect

1.Introducere

1.1Istoria barului

Bauturile in amestec au fost consumate inca de la inceputul civilizatiei. Se pare ca primul cocktail, facut din suc de lamaie si piper, era foarte apreciat ca aperitiv in secolul al II-lea, la curtea lui Caesar Commodus. Romanii erau mari consumatori de bauturi aperitive in amestec, realizate din vin si diverse plante aromatice.

Prima publicatie de profil dateaza din decolul al XVII-lea si apartine Companiei Distileriilor din Londra. Aceasta contine o serie de retete de cocktail-uri, multe dintre ele fiind recomandate ca leacuri pentru diverse afectiuni.

Oficial, primul cocktail se pare ca a fost preparat de Antoine Amedee Peychaud, creatorul brandului Peychaud Bitters. Bautura se chema Sezarac, iar acest obisnuia sa isi invite prietenii pentru a servi bauturi preparate in "coquetuer" (un fel de bol).

Termenul de "cocktail", asa cum il cunoaste in zilele noastre, a fost folosit pentru prima data de barmanii americani la inceputul anului 1920. Exista multe controverse cu privire la originea cuvantului "cocktail". Cea mai cunoscuta varianta este aceea a imbinarii cuvantului frantuzesc "coq" (cocos) si cel englezesc "tail" (coada), ce fac referire la varietatea de culori a bauturii sau a decorarii cu pene de cocos sau elemente decorative asemanatoare.

Cocktail-urile erau la inceput bauturi in amestec, servite mai putin in baruri, si mai ales la evenimente sportive sau picnicuri. Prohibitia alcoolului din anii '20 a dus la epoca de glorie a cocktail-urilor. Atunci publicul din SUA s-a orientat catre consumul de bauturi slab alcoolizate. Alcool era foarte greu de gasit si era de o calitate foarte proasta. Barmanii de atunci au gasit reteta succesului prin intermediul amestecului bauturilor cu alte ingrediente, precum fructele, legumele, gheata, sucurile, etc. In a doua jumatate a secolului prepararea bauturilor in amestec a devenit o preocupare si pentru europeni. Cocktail-ul a devenit popular in Europa prima oara in zonele frecventate de turisti. Prepararea cocktail-urilor a devenit o alternativa populara pentru consumul de bauturi alcoolice si o metoda eficienta de comercializare a alcoolului in perioada verii.

Primele baruri au aparut in SUA la jumatatea secolului XIX, fiind formate numai dintr-o tejghea, prevazuta cu o bara care sa tina clientii la distanta. Aceasta reprezenta o bariera intre barman (carciumar), si clienti, de unde si termenul de "bar". In aceste prime localuri aparute, nu existau scaune sau mese. Clientii serveau bauturile in picioare, cumparau tutun si plecau repede. La inceput se servea numai vin si bere, apoi, dupa descoperirea metodei distilarii, in baruri au inceput sa fie vandute si alte sortimente de bauturi, precum gin, rom sau whisky. Aparitia barului a permis dezvoltarea unor noi forme de comert si comunicare. Acesta era un loc de intilnire al enoriasilor si comerciantilor colonisti.

In anii 1920 - 1930, in marile orase americane, barurile au devenit parte componenta a hotelurilor, iar la sfarsitul secolului XIX, aceasta forma de bar a patruns si in Europa. Primul cocktail-bar a fost deschis la Londra la inceputul secolului XX.

In Romania, barurile si bauturile in amestec s-au dezvoltat la sfarsitul secolului XIX, inceputul secolului XX, cand in Bucuresti functionau cateva localuri celebre, unele cu profil traditional, altele mai selecte, care imbinau bucataria romaneasca cu cea internationala, alaturi de o gama larga de bauturi. Pe langa aceste localuri, se gaseau numeroase cafenele, cabarete, baruri de noapte, gradini de teatru, restaurante, carciumi si bodegi.

In prezent, specializarea barurilor a atins un nivel foarte ridicat, acestea functionand sub diverse forme si denumiri. Barul american este un punct de atractie pentru scaunele inalte si atmosfera intima, adresata unei clientele selecte. Un alt tip de bar foarte interesant este cel tropical, amenajat pe plajele din Brazila, Cuba, Caraibe sau Asia Orientala. Bauturile servite in astfel de localuri sunt bazate pe combinatii exotice intre rom, tequila si sucuri de fructe tropicale.

1.2 Cocktailuri

Cocktailul este bautura de origine americana, preparata dintr-un amestec de diferite lichide alcoolice (lichior, coniac, vin) si diferite ingrediente. Cele mai reprezentative cocktailuri sunt:

1.2.1 Cosmopolitan

Cosmopolitan este poate unul dintre cele mai cunoscute cocktailuri in randul doamnelor. Isteria Cosmopolitan a atins cote maxime odata cu popularizarea bauturii in serialul Sex and The City. Mesele la care dezbaterile dintre Carrie, Samantha, Miranda si Charlote aveau loc erau mai intotdeauna ticsite cu pahare de Cosmopolitan.

Fig.1.1 Coktail Cosmopolitan[9]

Reteta: 40 ml vodca, 20 ml triplu sec, 20 ml suc de lamaie (sau lime), 20 ml suc de afine. Ingredientele se amesteca intr-un shaker cu gheata, iar continutul se toarna in binecunoscutul pahar mare de cocktail. Se orneaza cu o felie de lime.

In ciuda culorii sale roz, Cosmopolitan este un cocktail destul de puternic, cantitatea de suc de afine fiind prea mica pentru a dilua alcoolul.

Bibliografie

1. Tane,N. ,Thierheimer, W.W., Tane, R.N. ,,Instalatii si echipamente pentru hoteluri si restaurante", Editura Universitatii,2011

2. http://www.flanco.ro/electrocasnice-mici-1/preparat-bauturi/blendere.html?gclid=CPXd0f3ZtL4CFYXKtAodoWgA4A

3. http://www.maxigel.ro/Echipamente-bar/?gclid=CNPavajqs74CFZShtAod61AAjQ

4. http://gastronomie.ele.ro/retete/Bauturi_--d10/Cocktailuri-alcoolice_--s13/

5. http://www.foodstory.ro/in-bucataria-ta/ustensile-utile-ce-alegi-intre-tocator-electric-si-blender

6. http://barshaker.ro/?gclid=CPGnscvos74CFdMftAodqR8AyA

7. http://blender.compari.ro/?gclid=CKzRps3Dtr4CFQUFwwodbQwAsA

8. http://www.lpelectric.ro/ro/support/calculator_ro.html

9. http://www.restaurantedelux.ro/cocktail-cosmopolitan.html

Preview document

Echipamente pentru bar - Blenderul - Pagina 1
Echipamente pentru bar - Blenderul - Pagina 2
Echipamente pentru bar - Blenderul - Pagina 3
Echipamente pentru bar - Blenderul - Pagina 4
Echipamente pentru bar - Blenderul - Pagina 5
Echipamente pentru bar - Blenderul - Pagina 6
Echipamente pentru bar - Blenderul - Pagina 7
Echipamente pentru bar - Blenderul - Pagina 8
Echipamente pentru bar - Blenderul - Pagina 9
Echipamente pentru bar - Blenderul - Pagina 10
Echipamente pentru bar - Blenderul - Pagina 11
Echipamente pentru bar - Blenderul - Pagina 12
Echipamente pentru bar - Blenderul - Pagina 13
Echipamente pentru bar - Blenderul - Pagina 14
Echipamente pentru bar - Blenderul - Pagina 15
Echipamente pentru bar - Blenderul - Pagina 16
Echipamente pentru bar - Blenderul - Pagina 17
Echipamente pentru bar - Blenderul - Pagina 18
Echipamente pentru bar - Blenderul - Pagina 19
Echipamente pentru bar - Blenderul - Pagina 20
Echipamente pentru bar - Blenderul - Pagina 21
Echipamente pentru bar - Blenderul - Pagina 22
Echipamente pentru bar - Blenderul - Pagina 23
Echipamente pentru bar - Blenderul - Pagina 24
Echipamente pentru bar - Blenderul - Pagina 25
Echipamente pentru bar - Blenderul - Pagina 26
Echipamente pentru bar - Blenderul - Pagina 27
Echipamente pentru bar - Blenderul - Pagina 28
Echipamente pentru bar - Blenderul - Pagina 29
Echipamente pentru bar - Blenderul - Pagina 30
Echipamente pentru bar - Blenderul - Pagina 31
Echipamente pentru bar - Blenderul - Pagina 32
Echipamente pentru bar - Blenderul - Pagina 33
Echipamente pentru bar - Blenderul - Pagina 34
Echipamente pentru bar - Blenderul - Pagina 35
Echipamente pentru bar - Blenderul - Pagina 36
Echipamente pentru bar - Blenderul - Pagina 37
Echipamente pentru bar - Blenderul - Pagina 38
Echipamente pentru bar - Blenderul - Pagina 39
Echipamente pentru bar - Blenderul - Pagina 40
Echipamente pentru bar - Blenderul - Pagina 41
Echipamente pentru bar - Blenderul - Pagina 42
Echipamente pentru bar - Blenderul - Pagina 43
Echipamente pentru bar - Blenderul - Pagina 44

Conținut arhivă zip

  • Echipamente pentru bar - Blenderul.docx

Te-ar putea interesa și

Organizarea și pregătirea spațiilor de servire

Argument Aceastã lucrare îşi propune sã trateze un subiect foarte important pentru unitãţile de alimentaţie şi anume, organizarea si pregãtirea...

Instalații și echipamente pentru prepararea băuturilor într-un bar sportiv

1.Introducere Dacă sunt persoane pasionate, să zicem, de fotbal şi se apropie un meci decisiv pe care doresc să-l trăiască la intensităţi maxime,...

Amenajarea sistemului de restaurație

INTRODUCERE Peisajul natural, din judeţul Suceava oferă posibilităţi excelente pentru practicarea turismului rural, aspect ce permite recreerea în...

Gestiunea unităților de alimentație publică

1. Descrierea generala a unitatii Amplasare Restaurantul Marianti este am plasat pe B-dul Traian, la parterul blocului A6, avand intrarea direct...

Studiu de Fezabilitate a Unei Idei de Afaceri - Cafenea

I. Descrierea afacerii 1.1.Decrierea generala a domeniului Afacerea pe care vrem sa o demaram consta in deschiderea unei cafenele in judetul...

Prezentarea unei unități de alimentație publică - Hilde’s Residence

De ce Bucovina? De ce Gura Humorului? Poate doar de dragul codrilor de fag care iti umbresc calea, în care te pierzi si te bucuri ca un copil si...

Plan de Afaceri SC M SRL

PLAN DE AFACERI 1.SINTEZA PLANULUI DE AFACERI S.C. M SRL ste o firma a carei principala afacere se afla in sectorul tertiar si anume un...

Amenajarea unui bar cu specific irlandez

INTRODUCERE Primele două lucruri la care trebuie să ne gândim atunci când dorim să construim un bar sunt bugetul și alegerea tipului de bar. Putem...

Ai nevoie de altceva?