Elemente de inginerie mecanică

Proiect
8/10 (1 vot)
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 37 în total
Cuvinte : 10755
Mărime: 1.08MB (arhivat)
Publicat de: Vlaicu Lazăr
Puncte necesare: 7
Specializarea Ingineria Produselor Alimentare

Cuprins

  1. Tema de proiect .pag4
  2. I.MEMORIU TEHNIC .pag5
  3. 1.Transmisii prin curele .pag5
  4. 1.1 Caracterizare.Clasificare .pag5
  5. 1.2 Tipuri de curele.Materiale.Elemente constructive .pag6
  6. 1.2.1 Curele late netede .pag6
  7. 1.2.2 Curele din piele .pag6
  8. 1.2.3 Curele din tesaturi textile .pag6
  9. 1.2.4 Curele din tesaturi impregnate cu cauciuc .pag7
  10. 1.2.5 Curele din materiale plastice .pag7
  11. 1.2.6 Curele late politriunghiulare .pag8
  12. 1.2.7 Curele late dintate .pag8
  13. 1.3 Imbinarea capetelor late .pag9
  14. 1.3.1 Lipirea .pag9
  15. 1.4 Curele trapezoidale .pag10
  16. 2. Roti pentru transmisia prin curele .pag11
  17. 2.1 Roti pentru transmisia prin curele late netede .pag11
  18. 2.2 Roti pentru transmisia prin curele trapezoidale .pag11
  19. 2.3 Roti pentru transmisia pri curele dintate .pag12
  20. 2.4 Sisteme de tensionare a curelei .pag12
  21. 2.4.1 Sisteme de tensionare permanenta .pag12
  22. 2.4.1.1Tensionare realizata prin elesticitatea curelei .pag12
  23. 2.4.1.2Tensionare realizata prin aplicarea unor forte .pag13
  24. 2.4.2 Sisteme de tensionare automata .pag14
  25. 3. Angrenaje .pag15
  26. 3.1 Caracterizare.Clasificare.Domeniu de folosire .pag15
  27. 3.2 Formele si cauzele deteriorarii angrenajelor .pag16
  28. 3.2.1 Ruperea dintilor .pag16
  29. 3.2.2 Deteriorarea flancurilor active ale dintilor .pag17
  30. 3.3 Materiale si tratamente utilizate in constructia rotilor
  31. dintate.Elemente de tehnologie .pag18
  32. 3.3.1 Materiale si tratamente .pag18
  33. 3.3.2 Elemente de tehnologie .pag19
  34. 3.4 Angrenaje cilindrice .pag20
  35. 3.4.1 Angrenaje cilindrice cu dinti drepti .pag20
  36. 3.5 Reductoare cu roti dintate de uz general .pag22
  37. 3.6 Cauzele scoaterii din functiune a angrenajelor .pag23
  38. 4.Norme generale de protectie a muncii .pag24
  39. 4.1 Norme de igiena muncii .pag25
  40. 4.2 Igiena vestimentatiei .pag25
  41. 4.3. Igiena alimentatiei .pag26
  42. II.MEMORIU JUSTIFICATIV DE CALCUL .pag27
  43. 1. Schema cinematica .pag27
  44. 2. Calculul curelelor trapezoidale .pag28
  45. 3. Calculul angrenajelor .pag32
  46. 4. Bibliografie .pag37

Extras din proiect

Tema de proiect

Să se proiecteze acţionarea mecanică compusă dintr-o transmisie prin curele trapezoidale şi un reductor cu roţi dinţate cilindrice cu dinţi drepţi ce acţionează un utilaj două schimburi pe zi având următoarele date:

-puterea motorului electric Pe =6,5 kW

-turaţia motorului electric ne =2500 rot/min

-turaţia utilajului nu =475 rot/min

Durata minimă de funcţionare a acţionarii mecanice a utilajului este de 5000 de ore,iar suprasarcinile care pot să apară in funcţionare nu depăşesc 25%.

I.Memoriul tehnic

1.TRANSMISII PRIN CURELE

1.1. CARACTERIZARE. CLASIFICARE. DOMENII DE FOLOSIRE

Transmisiile prin curele sunt transmisii mecanice, care realizează transmiterea mişcării de rotaţie şi a sarcinii, de la o roată motoare la una sau mai multe roţi conduse, prin intermediul unui element flexibil, fără sfârşit, numit curea. Transmiterea mişcării se poate realiza cu alunecare (la transmisiile prin curele late sau trapezoidale) sau fără alunecare (la transmisiile prin curele dinţate). Transmiterea sarcinii se realizează prin intermediul frecării care ia naştere între suprafeţele în contact ale curelei şi roţilor de curea (în cazul transmisiilor cu alunecare) sau prin contactul direct dintre dinţii curelei şi cei ai roţii (în cazul transmisiilor fără alunecare).

O transmisie prin curele se compune din roţile de curea – conducătoare 1 şi condusă 2 –elementul de legătură (cureaua) 3 (fig.1.1), sistemul de întindere şi apărători de protecţie.

Forţa necesară de apăsare a curelei pe roţile de curea se realizează la montaj, prin întinderea (deformarea elastică) curelei.

Comparativ cu celelalte transmisii mecanice, transmisiile prin curele cu alunecare prezintă o serie de avantaje: se montează şi se întreţin uşor; funcţionează fără zgomot; amortizează şocurile şi vibraţiile; necesită precizie de execuţie şi montaj relativ reduse; costurile de fabricaţie sunt reduse; transmit sarcina la distanţe relativ mari între arbori; Fig. 1.1 Transmisia prin curea.Alcatuire

permit antrenarea simultană a mai multor arbori; funcţionează [2]

la viteze mari; asigură protecţia împotriva suprasarcinilor.

Dintre dezavantajele acestor transmisii se pot menţiona: capacitate de încărcare limitată; dimensiuni de gabarit mari, comparativ cu transmisiile prin roţi dinţate; forţe de pretensionare mari, care solicită arborii şi reazemele; raport de transmitere variabil, ca urmare a alunecării curelei pe roţi; sensibilitate mărită la căldură şi umiditate; durabilitate limitată; necesitatea utilizării unor dispozitive de întindere a curelei.Unele dintre dezavantajele transmisiilor cu alunecare sunt anulate de transmisiile prin curele dinţate. Astfel: mişcarea se transmite sincron, vitezele unghiulare ale roţilor fiind constante şi ridicate; randamentul mecanic este mai ridicat; pretensionare mai mică la montaj, deci o solicitare redusă a arborilor şi lagărelor. Principalele dezavantaje ale transmisiilor prin curele dinţate sunt legate atât de tehnologia de execuţie, mai pretenţioasă, atât a roţilor de curea dinţate şi a curelelor, cât şi de costurile montajului.

Clasificarea curelelor se face în funcţie de forma secţiunii curelei (fig. 1.2), iar clasificarea transmisiilor prin curele se face în funcţie de poziţia relativă a axelor arborilor, a numărului de arbori antrenaţi (conduşi) şi a raportului de transmitere realizat.

Fig. 1.2 Clasificarea curelelor in functie de forma sectiunii [2]

După forma secţiunii, curelele pot fi: late (netede – fig. 1.2, a, politriunghiulare – fig. 1.2, b, dinţate – fig. 1.2, c), trapezoidale (fig. 1.2, d), rotunde (fig. 1.2, e).

Transmisiile prin curele late pot transmite puteri până la P = 2000 kW, la viteze periferice v £ 12 m/s şi rapoarte de transmitere i £ 6 (maxim 10).

Transmisiile prin curele late politriunghiulare (Poly-V) transmit puteri P £ 2500 kW, la viteze periferice v £ 50 m/s.

Transmisiile prin curele late dinţate pot transmite puteri până la P = 400 kW, la viteze periferice v £ 80 m/s şi rapoarte de transmitere i £ 8 (maxim 10).

Transmisiile prin curele trapezoidale pot transmite puteri până la P = 1200 kW, la viteze periferice v £ 50m/s, atunci când distanţa dintre axe A < 3 m, iar raportul de transmitere maxim i £ 8 (maxim 10).

1.2. TIPURI DE CURELE. MATERIALE. ELEMENTE CONSTRUCTIVE

Materialele din care se confecţionează curelele trebuie să îndeplinească următoarele condiţii de bază: să fie foarte elastice, pentru a se putea înfăşura pe roţi cu diametre mici, fără ca tensiunile de încovoiere, care iau naştere, să aibă valori însemnate; coeficientul de frecare a elementului curelei în contact cu roata de curea să fie cât mai mare (pentru transmisiile prin curele cu alunecare); elementul curelei care preia sarcina principală de întindere să aibă o rezistenţă ridicată; elementul curelei, în contact cu roata, să fie rezistent la uzură şi oboseală şi să fie rezistent şi la acţiunea agenţilor externi; să fie ieftine.

1.2.1. Curele late netede (lise)

Materialele pentru aceste curele pot fi: pielea, ţesăturile textile, pânza cauciucată, materialele plastice, benzile metalice.

1.2.2. Curelele din piele

Sunt confecţionate din piele de bovine, utilizându-se, de preferinţă, zona spinării animalului (crupon). Se execută dintr-un singur strat (simple) sau în mai multe straturi (multiple), lipite între ele, pe toată lungimea. Pielea se tăbăceşte cu tananţi vegetali şi, în cazuri speciale, cu tananţi minerali, obţinându-se, în acest caz, o flexibilitate mai mare. Deşi pielea satisface multe din condiţiile impuse materialelor pentru transmisiile prin curele – rezistenţă la uzură, coeficient de frecare mare, rezistenţă la acţiunea unor agenţi exteriori (ulei, unsori, apă) – unele deficienţe – rezistenţă redusă la curgere a materialului (care duce la deformări plastice importante, respectiv la demontări frecvente pentru scurtarea şi reîmbinarea capetelor),rezistenţă redusă la oboseală şi faptul că este un material deficitar – au făcut ca, în ultimul timp, aceste curele să fie din ce în ce mai puţin folosite, fiind înlocuite de curelele ţesute.

1.2.3. Curelele din ţesături textile

Sunt confecţionate din ţesături textile şi pot fi într-un singur strat sau în mai multe straturi. În cazul în care sunt executate din mai multe straturi, îmbinarea capetelor se poate realiza prin coasere, printr-o contextură specială sau prin lipire. Materialul din care se execută cureaua poate fi un material textil natural (bumbac, celofibră, lână, păr de cămilă sau capră, cânepă, in, mătase naturală etc.) sau fibre sintetice (vâscoză, poliamide, poliesteri).

Curelele din ţesături textile prezintă unele avantaje: pot fi ţesute fără fine, ceea ce asigură transmisiei un mers liniştit; pot funcţiona la viteze mari v > 60 m/s; pot funcţiona pe roţi de diametre mici, datorită flexibilităţii ridicate. Ca dezavantaje, se pot menţiona: durabilitate scăzută, datorită rezistenţei reduse a marginilor curelei; alungire în timp; sensibilitate la acţiunea căldurii, umezelii, acizilor etc.

1.2.4. Curelele din ţesături impregnate cu cauciuc

Sunt confecţionate din mai multe straturi de ţesături textile, solidarizate între ele prin cauciuc vulcanizat. Ţesăturile textile (inserţii) reprezintă elementul de rezistenţă al curelei. Inserţia se poate realiza sub forma unor straturi paralele (fig. 1.3, a), prin înfăşurare în mai multe straturi sub formă de spirală (fig.1.3, b) sau în straturi concentrice (fig. 1.3, c). Aceste curele au între straturi şi la exterior cauciuc vulcanizat (fig. 1.3, d), fiind rezistente la umezeală şi la medii umede, acide sau bazice. Curelele înfăşurate sunt mai rigide decât cele stratificate, în schimb marginile sunt mai rezistente, putând fi utilizate la transmisiile cu ramuri sau axe încrucişate. Dacă în loc de ţesătura textilă se folosesc inserţii sub formă de şnur (fig. 1.3), se obţin curele cu flexibilitate mărită.

Preview document

Elemente de inginerie mecanică - Pagina 1
Elemente de inginerie mecanică - Pagina 2
Elemente de inginerie mecanică - Pagina 3
Elemente de inginerie mecanică - Pagina 4
Elemente de inginerie mecanică - Pagina 5
Elemente de inginerie mecanică - Pagina 6
Elemente de inginerie mecanică - Pagina 7
Elemente de inginerie mecanică - Pagina 8
Elemente de inginerie mecanică - Pagina 9
Elemente de inginerie mecanică - Pagina 10
Elemente de inginerie mecanică - Pagina 11
Elemente de inginerie mecanică - Pagina 12
Elemente de inginerie mecanică - Pagina 13
Elemente de inginerie mecanică - Pagina 14
Elemente de inginerie mecanică - Pagina 15
Elemente de inginerie mecanică - Pagina 16
Elemente de inginerie mecanică - Pagina 17
Elemente de inginerie mecanică - Pagina 18
Elemente de inginerie mecanică - Pagina 19
Elemente de inginerie mecanică - Pagina 20
Elemente de inginerie mecanică - Pagina 21
Elemente de inginerie mecanică - Pagina 22
Elemente de inginerie mecanică - Pagina 23
Elemente de inginerie mecanică - Pagina 24
Elemente de inginerie mecanică - Pagina 25
Elemente de inginerie mecanică - Pagina 26
Elemente de inginerie mecanică - Pagina 27
Elemente de inginerie mecanică - Pagina 28
Elemente de inginerie mecanică - Pagina 29
Elemente de inginerie mecanică - Pagina 30
Elemente de inginerie mecanică - Pagina 31
Elemente de inginerie mecanică - Pagina 32
Elemente de inginerie mecanică - Pagina 33
Elemente de inginerie mecanică - Pagina 34
Elemente de inginerie mecanică - Pagina 35
Elemente de inginerie mecanică - Pagina 36
Elemente de inginerie mecanică - Pagina 37

Conținut arhivă zip

  • Elemente de Inginerie Mecanica.doc

Te-ar putea interesa și

Îngrijirea pacientului cu boala Parkinson

Te poti simti singur, deznadajduit abatut, trist, dar niciodata invins.Poti pierde, poti gresi, poti suferi, dar nu te gandi sa abandonezi....

Proiect morărit și panificație

1.TEMA PROIECTULUI Sa se proiecteze si sa se stabileasca diagrama tehnologica pentru o moara de grau cu capacitatea de 75t/24 h pentru faina tip...

Malaxorul de carne sub vid tip macavid 400

INTRODUCERE Industriile în care materiile prime sunt supuse unor procese fizico-mecanice sau fizico-biochimice-chimice în scopul modificării...

Moară de grâu

Să se proiecteze și să se stabilească schema tehnică pentru o moară de grâu cu capacitatea de 193t/h pentru făină albă, cu extracția 73%, masa...

Elemente de inginerie mecanică

Memoriu ethnic Transmisia cu curele Generalitati Transmisia prin curele realizează transmiterea energiei mecanice de la roata conducătoare la...

Elemente de inginerie mecanică

I. MEMORIU TEHNIC Obiectul proiectului este actionarea mecanica: -transmisie prin curele; -transmisie prin roti dintate; 1. TRANSMISIA PRIN...

Lucrare grafo analitică

Introducere In functie de valoarea rezistentei care se opune inaintarii automobilului, trebuie modificata forta de tractiune a acestuia....

Contribuții ale Reprezentanților Școlilor de Management în Devenirea Managementului Operațional

Etimologie Managementul este considerat in mod diferit, in functie de doua perspective lingvistice principale, francofona sau anglofona. In prima,...

Ai nevoie de altceva?