Infecție alimentară - Staphylococcus argenteus

Proiect
7/10 (1 vot)
Ă
Conține 1 fișier: pptx
Pagini : 16 în total
Mărime: 6.34MB (arhivat)
Publicat de: Alina A.
Puncte necesare: 6

Cuprins

  1. 1. Abstract
  2. 2. Introducere
  3. 3. Materiale și metode
  4. 3.1. Privire de ansamblu asupra izbucnirii otrăvirii
  5. 3.2. Tulpini bacteriene și culturi utilizate
  6. 3.3. Analize aplicate
  7. 4. Rezultate 4.1. Analiza NGS și analiza arborelui filogenetic
  8. 4.2. Detectarea producției de enterotoxină stafilococică B
  9. 5. Concluzie
  10. 6. Bibliografie

Extras din proiect

1. Abstract

Staphylococcus argenteus este o specie nouă, subdivizată din Staphylococcus aureus.

Acest studiu a urmărit activitățile enterotoxigenice a două tulpini ce au produs infecție alimentară, suspectate a fi S. argenteus (Tokyo13064 și Tokyo13069).

Descoperirile cercetatorilor sugerează că S. argenteus adăpostește anumite elemente auxiliare care pot provoca boli stafilococice, cum ar fi intoxicație alimentară, în mod similar cu S. aureus.

2. Introducere

Epitetul de specie al S. argenteus reflectă culoarea coloniei sale (argintiu), față de S. aureus (auriu), această specie fiind caracterizată prin absența producției de pigment carotenoid stafiloxantin, care este codificată de către operonul crtOPQMN.

Tulpinile stafilococilor, denumite de către cercetatori Tokyo13064 și Tokyo13069, au fost izolate din fecalele unui pacient și din produse alimentare și identificate ca microbul cauzal în focarul de infecție alimentară din Tokyo, Japonia, 2010. Aceste tulpini au format colonii albe contrar coloniilor galbene.

2. Introducere

În studiul de față s-a efectuat o analiză a genomului total al celor două tulpini menționate mai sus utilizând secvențierea următoarei generații (NGS) și s-au comparat structurile lor genomice și proprietățile epidemiologice cu cele ale tulpinilor de stafilococi raportate. Mai mult, s-a analizat dacă aceste tulpini posedă capacitatea de a provoca intoxicații alimentare de natură stafilococică (SFP).

3. Materiale și metode 3.1. Privire de ansamblu asupra izbucnirii otrăvirii

În august 2010, doi pacienți s-au plâns de vărsături, febră și diaree la 3 ore după ce au ingerat un prânz la cutie pregătit de un furnizor într-o bucătărie industrială din Tokyo.

S-au analizat specimene de fecale de la pacienți, probe din alimentele suspectate și ustensilele de bucătărie, cât și tacâmurile de la furnizor.

Coloniile crescute din probe nu au fost tipice pentru S. aureus, pentru că formau colonii albe în loc de coloniile galbene ale S. aureus.

3.2. Tulpini bacteriene și culturi utilizate

Tulpinile de stafilococi au fost cultivate peste noapte în BHI (Brain heart infusion - mediu de cultivare a microorganismelor patogene care necesită condiții nutritive speciale) sau BHI suplimentat cu 1% extract de drojdie la 37°C cu agitare (100 rpm) pentru a extrage ADN-ul genomic sau respectiv, ARN-ul total.

Tulpina E. coli a fost cultivată peste noapte în mediu Luria- Bertani (LB) conținând 50 μg/ml ampicilină la 37°C cu agitare pentru izolarea plasmidelor.

Bibliografie

http://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0168160517303938

https://en.wikipedia.org/wiki/Single-nucleotide_polymorphism

https://policlinicasfantamaria.ro/enterotoxina-staphylococcica-tip-b/

https://en.wikipedia.org/wiki/Lysogeny_broth

https://en.wikipedia.org/wiki/Brain_heart_infusion

Conținut arhivă zip

  • Infectie alimentara - Staphylococcus argenteus.pptx

Ai nevoie de altceva?