Lapte Monor cu Miere de Albine si Scortisoara

Imagine preview
(8/10 din 1 vot)

Acest proiect trateaza Lapte Monor cu Miere de Albine si Scortisoara.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 29 de pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 5 puncte.

Domeniu: Industria Alimentara

Cuprins

Capitolul 1: Scurt istoric al firmei Carmolact. 4
Capitolul 2: Prezentarea produselor firmei Carmolact. 5
Capitolul 3: Definirea ideii de produs nou. 7
3.1: Descrierea ideii de produs nou. Caracterizarea produsului. 7
3.2: Analiza pieţei. 7
3.3: Chestionar. 8
Capitolul 4: Implementarea conceptului. 10
4.1: Dezvoltarea conceptului de produs nou. 10
4.1.1: Încadrarea conceptului de produs nou în clasificarile cunoscute. 11
4.1.2: Schema tehnologică de fabricare a laptelui de consum. 12
4.1.3: Descrierea etapelor procesului tehnologic. 13
4.2: Rafinarea conceptului. 15
4.3: Descrierea preliminară a conceptului de produs nou. 15
4.4: Proiectarea prototipului. 15
4.5: Definirea strategiei de marketing aleasă. 16
Capitolul 5: Introducerea produsului în fabricaţie. 17
5.1: Schema tehnologică de obţinere a produsului nou. 17
5.2: Descrierea etapelor procesului tehnologic. 18
5.3: Descrierea materiilor prime şi a produsului finit. 19
5.4: Proprietăţi organoleptice, fizico-chimice şi nutriţionale ale produsului nou. 20
5.5: Fişa tehnică a produsului finit. 20
5.6: Înregistrarea produsului nou. 22
Capitolul 6: Lansarea propriu-zisă a produsului nou. 26
6.1: Lansarea în fabricaţie. 26
6.2: Lansarea pe piaţă. 26
6.2.1: Alegerea strategiei finale de promovare. 26
6.2.2: Publicitate, reclamă. 26
6.2.3: Chestionar pentru produs. 27
Capitolul 7: Bibliografie. 29

Extras din document

Capitolul 1: Scurt istoric al firmei Carmolact

Societatea Carmo-Lact Prod SRL a luat fiinţă în anul 1992, având ca profil colectarea şi procesarea laptelui, astăzi ajungând să fie unul dintre cei mai mari producători de produse lactate din ţară, o marcă recunoscută şi apreciată de clienţi, parteneri şi consumatori. Graţie tehnologiei moderne care respectă cele mai severe norme de calitate şi igienă şi controlului calităţii asupra întregului proces tehnologic, marca „Carmolact” ajunge în primele locuri, în topul preferinţelor clienţilor, consumatorilor care preferă hrana sănătoasă, naturală, nemodificată genetic.

În anul 2006, Carmo-Lact introduce gama de produse Monor în reţelele de magazine din judeţul Cluj.

Compania Carmo-Lact aplică metode tehnologice de ultimă generaţie de microfiltrare şi ultrafiltrare, producând iaurturi naturale cu pulpă de fructe, fără conservanţi şi stabilizatori, cu gust şi aromă specifică. Societatea îşi certifică sistemul de management al calităţii ISO 9001:2000 şi implementează un concept în conformitate cu principiile HACCP în domeniul „Fabricarea laptelui de consum, de produse acidofile, brânzeturi în saramură, brânză proaspătă de vaci, brânză topită, smântână”.

În anul 2007 societatea Carmo-Lact işi extinde distribuţia de produse lactate în judeţul Maramureş, urmând ca în anul 2008 să îşi extindă distribuţia în Sibiu, Mediaş şi Sighişoara, iar în 2009 în Braşov şi în judeţul Alba Iulia.

În anul 2010 se certifică sistemul ISO 22000:2005 alături de TUV Rheinland România.

Capitolul 2: Prezentarea produselor firmei Carmolact

Iaurtul cu fructe este produs printr-o tehnologie superioară, laptele fiind pasteurizat, microfiltrat şi apoi ultrafiltrat, obţinându-se un produs fără conservanţi cu o consistenţă vâscoasă, pufoasă, cu aspect lucios, gust plăcut ce îmbină savoarea iaurtului cu aromă îmbietoare a mixului de fructe ce se adaugă acestuia.

Iaurtul natural este cel mai răspândit produs din gama produselor lactate acide, cu rol important în nutriţie, fiind produs cu o tehnologie de fabricaţie de ultimă oră, dintr-un lapte pasteurizat şi microfiltrat, ce se prezintă sub forma unui coagul compact, ferm, lucios la rupere, de culoare albă sidefie, oferind consumatorului un gust acrişor plăcut şi răcoritor.

Sana

Din laptele de vacă pasteurizat, microfiltrat şi omogenizat, fermentat în mod controlat, se obţine un produs cu un miros plăcut caracteristic, cu un gust aparte acrişor, răcoritor, fiind cel mai indicat produs pentru asocierea cu produsele de patiserie.

Lapte bătut

Fabricat din lapte de vacă la care se adaugă culturi lactice bine alese, obţinându-se un produs cu un coagul fin dispersat, cu cosistenţă fluidă, miros plăcut caracteristic şi gust acrişor, răcoritor.

Crema de brânză topită Tihuţa este un produs rezultat prin topirea brânzeturilor obţinându-se o pastă cremoasă, fină, fără goluri de aer, având consistenţă moale, onctuoasă, care simplă sau împreună cu adaosuri de condimente (ciuperci, ardei, mărar), duc la obţinerea unui produs gustos şi apetisant.

Crema de brânză cu smântână Făgăraş este un sortiment de brânză proaspătă de vacă cu smântână, produs tartinabil, cu consistenţă untoasă, aromă şi gust acrişor.

Brânza de burduf Călimani este un produs al cărei tehnologie îmbină modul pastoral de obţinere a brânzei cu cerinţele moderne din industria laptelui.

Smântâna este un produs lactat cu valoare energetică superioară laptelui datorită conţinutului ridicat de grăsime. Datorită tehnologiei avansate prin care se obţine, păstrează toate caracteristicile organoleptice. Prezintă o consistenţă fluidă spre fermă, specifică spumei batute din albuş de ou, având aspect lucios, gust acrişor specific şi culoare albă.

Laptele Monor cu cacao şi laptele Monor cu vanilie este un produs proaspăt cu aromă de cacao sau vanilie având un conţinut de grăsime de 1,4%.

Fisiere in arhiva (1):

  • Lapte Monor cu Miere de Albine si Scortisoara.doc

Bibliografie

1. .Stoian C. , Scortescu Gh. , Chintescu Gh. – Tehnologia laptelui si a produselor lactate , Ed Tehnica , Bucuresti 1981
2. http://www.monor.ro/
3. http://www.apismd.com/miere
4. http://condimenteweb.ro/condimente/scortisoara-c141
5. http://univath.ro/pdf/tematica_licenta_2014/Suport_curs_marketing.pdf

Alte informatii

Universitatea „Dunărea de Jos”, Galaţi Facultatea de Ştiinţa şi Ingineria Alimentelor Specializare: IPA