Cuprins
INTRODUCERE 3
CAPITOLUL I – Imprimate pentru evidenţă 5
Tipuri de imprimate 7
CAPITOLUL II – Elemente componente ale imprimatelor 12
CAPITOLUL III - Realizarea imprimatelor 16
Realizarea tabelelor 17
Culegerea capului tabelei 18
Culegerea coloanei principale 19
Culegerea piciorului tabelei 19
Reguli de culegere 20
Amplasarea tabelelor complete cu linii 20
Culegerea tabelelor neîncadrate 22
Sistemul de măsură tipografic 23
Procesoare de tabele 24
GLOSAR DE TERMENI 25
BIBLIOGRAFIE 27
Extras din document
INTRODUCERE
Producţia poligrafică este foarte diversă; gama de produse fiind condiţionată de influenţa unei multitudini de factori şi implicaţiile a diverse materiale şi mijloace de fabricaţie.
Abordarea multicriterială a structurării produselor poligrafice a condus la dimensionarea prioritară a acestora după criteriul de predestinaţie. Astfel, produsele poligrafice se divizează în:
• produse poligrafice uzuale;
• produse poligrafice tehnice.
După caracterul apariţiei, produsele poligrafice sunt structurate în: periodice, neperiodice, accidentale.
Periodicele sunt lucrările cu apariţie regulată, de la cotidian la bianual (ziare, reviste, buletine, anale) caracterizate de format identic şi durate dintre apariţii constante.
Lucrările cu apariţie neperiodică, sunt cărţile şi broşurile. Au formate limitate, iar cele mai multe se reeditează la fiecare câţiva ani.
„Accidenţa” o formează lucrările cu apariţie unică, irepetabilă, reprezentată de/prin afişe, pliante publicitare, etichetele sau agende personalizate, formulare. Au toate formele, formatele şi termenele de apariţie posibile.
Fiecare din aceste grupe se constituie după reguli proprii. Aceste reguli trebuie cunoscute şi aplicate. Ele sunt aceleaşi în întreaga lume, prea puţin diferite de la o ţară la alta, de la un deceniu la altul. Sunt diferite doar prin gradul de generalizare: norme, reguli şi recomandări.
În raport cu predestinaţia lor, lucrările de accidenţă se pot clasifica în cinci grupe principale:
o imprimate de birou şi comerciale: facturi, cecuri, formulare de corespondenţă, formulare de evidenţă, declaraţii, fişe, mandate, chitanţe etc.;
o imprimate cu caracter personal şi de colectiv: invitaţii, cărţi de vizită, bilete de spectacol, programe, diplome, certificate etc.;
o imprimate de reclamă: anunţuri, prospecte, cataloage, meniuri etc;
o imprimate pentru afisaj: afişe, etichete etc.;
o diverse elemente din cărţi şi publicaţii, grupa care se referă la coperte, supracoperte, ca şi iniţialele, vignetele etc.
În cadrul acestor produse poligrafice, imprimatele pentru evidenţă se încadrează în categoria poligrafice tehnice - lucrările accidentale - imprimate de birou şi comerciale – formulare. Acestea sunt produse tipizate care se completează ulterior în vederea întocmirii unui act, a unui tabel.
Preview document
Conținut arhivă zip
- Machetarea Imprimantelor pentru Evidanta.doc
- Machetarea Imprimantelor pentru Evidanta.ppt