Nutritia unui Copil de pana la 1 An

Imagine preview
(8/10 din 2 voturi)

Acest proiect trateaza Nutritia unui Copil de pana la 1 An.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 20 pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 3 puncte.

Domeniu: Industria Alimentara

Cuprins

1. Generalităţi 2
2. Dezvoltarea psihică şi psihomotorie 3
2.1Greutatea 3
2.2Înălţimea (talia) şi perimetre 4
2.3Dentiţia 4
2.4 Dezvoltarea motorie 4
2.5Limbajul 5
2.6Jocul şi jucăriile 5
3. Ce poate face un copil de 1 an? 6
4. Alimentaţia 6
4.1Obiceiuri alimentare sănătoase în alimentaţia copilului de 1 an 8
4.2Alimente nerecomandate copiilor sub 1 an 9
4.3Alimente care provoacă alergii 9
4.4Alimente care pot duce la asfixiere 10
4.5Alimente fără valoare nutritivă 10
4.6Valoarea energetică 10
5. Nutriţiile
5.1Ziua 1 11
5.2Ziua 2 12
5.3Ziua 3 13
5.4Ziua 4 14
5.5Ziua 5 15
5.6Ziua 6 16
5.7Ziua 7. 17
6. Concluziile 18
7. Bibliografie 19
8. Cuprins 20

Extras din document

1. Generalităţi

Un suflet tânăr ca cel al unui copil este ca o pasăre care doreşte să îşi ia zborul. Zborul spiritului nu poate fi îngrădit sau restricţionat, el doreşte să fie liber să poată să atingă imensitatea albastrului de o claritate orbitoare. Îndată ce un copil este dezavantajat, marginalizat, zborul este compromis, nu mai poate să atingă înălţimi nemărginite, este reprimat, iar aripile îi vor fi frânte, la fel şi spiritul. Egalitatea între copii ar trebui să reprezinte un mod de viaţă existent, nu doar o concepţie care pare imposibil de atins din cauza unor lucruri minore care în ochii unora iau proporţii colosale. Culoarea pielii nu poate să determine şi culoarea sufletului, deoarece este unică şi reprezintă un cufăr cu comori nepreţuite care zace in adâncul inimii fiecăruia. Limba vorbită nu poate fi un impediment, deoarece copii nu au nevoie de cuvinte să se inţeleagă si să comunice, ei folosesc un limbaj numit Sufletul Lumii, în care cuvintele sunt în plus. Religia din nou, nu poate fi un obstacol în calea înţelegerii, deoarece copiii sunt învăluiţi în mantia binelui , iar religia rămâne ceva nesemnificativ când vine vorba despre înţelegere între două suflete pline de inocenţă.

Sănătatea este unul din lucrurile esenţiale la care are dreptul un copil, deoarece sănătatea este o virtute necesară unei vieţi senine, ea permite tuturor celor care se bucură de ea îndestulare.Sănătatea este elementară deoarece fără ea, loviturile vor fi prea dureroase.Ea oferă totul fără să ceara nimic în schimb, asemeni unui cer înstelat care oferă oamenilor minunile nopţii: stelele care se reflectă în depărtări albastre, oferind luciri nepreţuite înghiţite în întunericul veşnic.

Asistenţa medicală este ceva strict necesar care trebuie oferit copiilor fără nici un fel de condiţii, deoarece de asistenţă medicală beneficiază omul, atunci aceste fiinţe lipsite de apărare de ce nu ar trebui să beneficieze? Studiile sunt cele care pun bazele unei cunoaşteri temeinice şi fac lumină acolo unde este întuneric, studiile formează o viitoare persoană de succes care va tinde spre infinit, imbraţişând cu mâinile deschise orice oportunitate.Dar oare acest drept poate să fie respectat când celelalte sunt încălcate?Cu siguranţă Nu! Nu avem voie să uitam că şi copiii sunt fiinţe umane şi aşadar drepturile omului se aplică în cazul lor, ba chiar cu condiţii speciale, care ar trebui să fie legi clare de urmat, nu doar de citit. Copiii au drepturi depline, ei beneficiază de dreptul de a urma şcoli superioare, dar nu toţi au aceste posibilităţi din cauza împovărătoarelor probleme financiare, care bat la uşă zi de zi şi apasă cu greutate tot mai intens. Însă, un copil plin de candoare, la o vârstă fragedă care îşi doreşte să meargă şi el la şcoală ca restul copiilor nu înţelege de ce nu ar putea să o facă, chiar dacă părinţii îi spun că nu îşi permit. Sufletul lui neprihănit nu înţelege aceste nevoi şi probleme, el doreşte să fie ca restul copiiilor. Timpul liber este cel care limpezeşte şi curăţă minţile obosite, de aceea, copiii au dreptul la timp liber, vacanţă, joacă şi la participări la activităţi culturale şi artistice. Aceste mici distracţii reprezintă singura modalitate pe care o au ca să uite de problemele de acasă.

Cum am putea să le luăm aceste drepturi unor fiinţe atât de nevinovate, care păcătuiesc prin inocenţă? Interzicerea acestui lucru nu ar face altceva decât reprima mai mult un suflet care poate oferi dragoste necondiţionată, fără să ţină cont de lmite impuse.Joaca este totul pentru un copil, joaca îl învaţă comunicare şi interacţiune cu alţii, un mod de a împărţi griji si necazuri, un mod de a te elibera de ele.Joaca este ca o ploaie mult aşteptată dupa o secetă îndelungată care revigorează şi purifică totul.

Această perioadă se caracterizează prin continuarea creşterii rapide a greutăţii şi lungimii. Lungimea creşte în primul an cu 20 - 24 de cm. Greutatea se dublează la 5 luni şi se triplează în primul an. Perimetrul cranian creşte cu 2 cm (34-35 la naştere, 47 cm la 1 an). Multiplicarea celulelor sistemului nervos se termină la 5 ani. Alimentaţia, exclusiv lactată la început, ajunge să fie mult mai variată spre sfârşitul primului an. Este o perioadă lungă şi grea pentru mamă, dacă se ţine seamă că ea trebuie să-şi îmbogăţească cunoştinţele şi să-şi adapteze îngrijirile în fiecare săptămână şi uneori în fiecare zi. De la o fiinţă care în primele zile nu ştie decât să doarmă, începe să vorbească şi să-şi manifeste personalitatea. În primul an de viaţă apar primii dinţi. Bolile care domină perioada de sugar sunt legate îndeosebi de calitatea îngrijirilor din partea familiei (diaree, infecţii respiratorii, boli de piele, carenţe alimentare). Evoluţia acestor boli depinde atât de terenul constituţional al sugarului, cât şi de colaborarea medic pediatru – familie.

Fisiere in arhiva (1):

  • Nutritia unui Copil de pana la 1 An.doc