Practică alimentară

Proiect
7/10 (1 vot)
Conține 1 fișier: docx
Pagini : 39 în total
Cuvinte : 9046
Mărime: 995.16KB (arhivat)
Publicat de: Mioara Sârbu
Puncte necesare: 7

Cuprins

  1. Introducere 2
  2. 1. Caracteristica generală a întreprinderii 2
  3. 2. Igiena personalului la intreprinderea alimentaţiei publice 4
  4. 3. Organizarea lucrului la intreprindere 5
  5. 4. Graficul de completare a sălii 9
  6. 5. Secţiile bucătăriei 16
  7. 5.1. Sectia bucate fierbinte 16
  8. 5.2. Sectia de bucate reci 18
  9. 5.3 Secţiile de prelucrare 18
  10. 5.4 Secţia legume 23
  11. 5.5 Sectia de distribuire 26
  12. 5.6 Încăperi de depozit 27
  13. 6. Documentația tehnologică 29
  14. 7.Meniul 29
  15. 8. Protectia muncii si tehnica securitatii 33
  16. 9.Temă individuală: Modulul electronic la ÎAP 35
  17. Bibliografie 39

Extras din proiect

Introducere

Un restaurant este un stabiliment unde se pot consuma pe loc mâncăruri și băuturi, contra cost. De obicei mâncărurile sunt preparate în bucătăria proprie de către un bucătar-șef.Există foarte multe tipuri de restaurante, care servesc diferite meniuri, adesea specializate, după rețete din bucătăriile diferitelor culturi. Adesea restaurantele sunt integrate în servicii mai complexe, ca hoteluri, aeroporturi, universități. Restaurantul a fost şi va fi un loc public unde omul nu numai işi satisface necesităţile alimentare, ci un loc unde el poate sa mănînce bucate pregatite la nivel inalt primind o placere din atmosfera in care se află. Căci calitatea deservirii stă in prim plan în orice restaurant.

Restaurantul este o întreprindere a alimentaţiei publice ce acordă contingentului un sortiment avansat de bucate pe comanda individuala si bineinţeles o calitate inaltă de deservire. Aici se petrec aniversări, bancheturi, întîlniri oficiale ş.a.

1. Caracteristica generală a întreprinderii

La Restaurantul “Poiana Nucului” găsiţi o atmosferă ideală pentru întâlniri de afaceri, ceremonii, aniversări, cine romantice într-un cadru intim !

Restaurantul “Poiana Nucului” are ca deziderat respectarea celor mai înalte standarde de calitate şi ospitalitate. Restaurantul “Poiana Nucului” are în dotare o linie de bucătărie modernă în cadrul căreia se realizează produse ce corespund celor mai exigente gusturi.

Calitatea şi bunul gust al produselor sunt asigurate şi garantate de către bucătarii restaurantului “Poiana Nucului”, care împreună cu barmanii şi ospătarii oferă servicii de calitate şi o ambianţă plăcută.

Restaurantul dispune si de un site personal pe care puteți viziona imagini din restaurant, lua cunoștință cu informația despre întreprindere precum și chiar sa efectuați un video tur-virtual; rezervări,evenimente,meniu-specialitatea casei, localizare.

http://poiananucului.md/

Tipul întrprinderii de A.P.

În funcţie de nivelul de servire a clienţilor, unităţile alimentaţiei publice se clasifică în cinci categorii: lux, superioară, I, II şi III.

Unitatea de alimentaţie publică prepară, comercializează produse şi prestează servicii aferente acestui profil atît în spaţiile sale de comercializare (servire), cît şi în afara lor.

În funcţie de sortimentul produselor şi băuturilor propuse, complexitatea preparării bucatelor, calificarea personalului, dotarea tehnică şi interiorul localului, nivelul de deservire a consumatorilor, unităţile de alimentaţie publică se clasifică după tipuri, conform anexei nr.2 la Hotărîrea Guvernului 1209 din 8 noiembrie 2007, şi sînt încadrate în categorii, conform anexei nr.3 a aceleiaşi hotărîri.

”Poiana Nucului” este un restaurant de categoria I. În cadrul unităţilor de alimentaţie publică de categoria I se includ restaurantele (cu excepţia celora din categoriile lux şi superioară) şi cafenelele, deservirea este, de asemenea, efectuată de ospătari. În aceste unităţi se serveşte un sortiment vast de gustări, bucate de bază, deserturi; evoluează ansambluri muzicale sau muzică prin mijloace tehnice. În categoria I se încadrează inclusiv restaurantele amplasate în localurile gărilor, hotelurilor, în vagoane-restaurant, nave acvate; cafenelele-baruri, unităţile specializate cu gratare, bere, cocktail-bar; bufetele din instituţiile culturale şi sportive.

Rstaurantul “ Poiana Nucului” constituit în 2010, este un restaurant de categoria I, avînd în meniul său peste 40 de reţete de bucate. Aşezarea topografică: restaurantul este amplasat într-un loc neaglomerat în apropierea campusului studențesc, cu toate că eventualul client nu este reprezentat de studenți. Regiunea neaglomerată face ca unitatea de alimentaţie publică dată să servească drept local pentru petrecerea diverselor ceremonii şi mai puţin ca loc de luare a mesei de zi cu zi. Restaurantul are în componență sala de comerț 40 locuri, terasa de iarnă 60 locuri, terasa de vară (cabane) 60 locuri. Regimul de lucru se încadrează intre orele 10-00 si 24-00 zilnic toate acestea sînt îndreptate spre atenţia si menţinerea bunei dispoziţii a consumatorului.

Încaperile sînt aranjate în formă de blocuri şi sînt legate între ele cu culuare. Aşezarea arhitecturală a tuturor încăperilor este indreptată spre respectarea condiţiilor tehnologice si bineinţeles spre comoditatea lucrătorilor. Unicul element nerespectat de restaurant este nedelimitarea secţiilor în bucătărie, fapt ce poate provoca diverse contaminări.

2. Igiena personalului la intreprinderea alimentaţiei publice

Igiena cere o atenţie deosebită la întreprinderile de alimentaţie publică. Ea constă dintr-un şir de reguli sanitare, care trebuie să fie respectate de lucrătorii din unităţile alimentaţiei publice. Respectarea regululior de igienă personală are o importanţă mare pentru preîntîmpinarea contaminării hranei cu microorganisme, ce pot cauza apariţia infecţiilor ce duc la intoxicaţia alimentară. Igiena personală a lucrătorilor îmbunătăţeşte cultura deservirii populaţiei şi este un indice important al culturii generale în cadrul unităţii alimentaţiei publice. Regulile de igiena personală prevăd un şir de cerinţe igienice faţă de întreţinerea corpului, mîinilor şi a cavităţii bucale într-o curăţenie sanitară şi examinarea medicală a lucrătorilor alimentaţiei publice.

Preview document

Practică alimentară - Pagina 1
Practică alimentară - Pagina 2
Practică alimentară - Pagina 3
Practică alimentară - Pagina 4
Practică alimentară - Pagina 5
Practică alimentară - Pagina 6
Practică alimentară - Pagina 7
Practică alimentară - Pagina 8
Practică alimentară - Pagina 9
Practică alimentară - Pagina 10
Practică alimentară - Pagina 11
Practică alimentară - Pagina 12
Practică alimentară - Pagina 13
Practică alimentară - Pagina 14
Practică alimentară - Pagina 15
Practică alimentară - Pagina 16
Practică alimentară - Pagina 17
Practică alimentară - Pagina 18
Practică alimentară - Pagina 19
Practică alimentară - Pagina 20
Practică alimentară - Pagina 21
Practică alimentară - Pagina 22
Practică alimentară - Pagina 23
Practică alimentară - Pagina 24
Practică alimentară - Pagina 25
Practică alimentară - Pagina 26
Practică alimentară - Pagina 27
Practică alimentară - Pagina 28
Practică alimentară - Pagina 29
Practică alimentară - Pagina 30
Practică alimentară - Pagina 31
Practică alimentară - Pagina 32
Practică alimentară - Pagina 33
Practică alimentară - Pagina 34
Practică alimentară - Pagina 35
Practică alimentară - Pagina 36
Practică alimentară - Pagina 37
Practică alimentară - Pagina 38
Practică alimentară - Pagina 39

Conținut arhivă zip

  • Practica Alimentara.docx

Te-ar putea interesa și

Relația dintre Stres și Componentele Stilului de Viață

REZUMAT Acum este un fapt afirmat că stresul poate aduce răspunsuri cu privire la anumite comportamentale / reacţii care reprezintă efectele...

Creșterea câinilor

1. Situatia actuala a cresterii câinilor Câinele este încadrat, în general, în categoria animalelor de companie, însotind omul în îndelungata sa...

Fluxul tehnologic de fabricație a chips-ului

INTRODUCERE Istoria chips-urilor porneşte încă din secolul al XIX-lea. In acea vreme, un bucătar din statul New York, SUA, a pregătit cartofii...

Siguranța alimentară și protecția consumatorilor

1. SIGURANTA ALIMENTARA 1.1. Introducere Stilul de viata al timpurilor noastre este foarte diferit de cel din trecut. Ritmul rapid al stilului...

Ghid de bune practici și igienă într-un laborator de analize

Cap.I. introducere Painea este unul dintre cele mai vechi alimente, datand din era neolitica. Primele feluri de paine produse au fost preparate...

Utilizarea Aditivului E322

1. Introducere Aditivii alimentari sunt substante adaugate intentionat alimentelor pentru a le oferi proprietati suplimentare fata de cele de...

Acidul Carminic E 120 Colorant Alimentar

1. FIŞA ADITIVULUI ACIDUL CARMINIC (CARMINUL) SECŢIUNEA 1 – IDENTIFICAREA PRODUSULUI CHIMIC Denumirea: acid carminic Sinonime: carmin de...

Aditivi alimentari E621

1. Aditivi alimentari 1.1. Clasificare si codificare Conform Anexei I la Normele privind aditivii alimentari din Monitorul Oficial al Romaniei...

Ai nevoie de altceva?