Practică de producție în Radisson Blu Leogrand Hotel

Proiect
8/10 (1 vot)
Conține 1 fișier: docx
Pagini : 27 în total
Cuvinte : 10314
Mărime: 460.96KB (arhivat)
Publicat de: Petre Palade
Puncte necesare: 8

Extras din proiect

Fiind o ramura distincta, alimentatia publica vizeaza organizarea prepararii alimentelor si produselor culinare si de cofetarie-patiserie, precum si vanzarea acestora populatiei in vederea consumului, atat imediat (scopul de baza al activitatii), cat si la domiciliu (activitate de servicii suplimentara). Prin activitatea sa si prin locul pe care il detine in circuitul economic al bunurilor, alimentatia publica inglobeaza si parcurge cele trei etape bine cunoscute ale circuitului economic: aprovizionare - productie - desfacere.

Afirmatia ce tine de circuitul economic este confirmata de regulile de organizare a prepararii si comercializarii produselor si prestarii serviciilor in alimentatia publica conform carora unitatea de alimentatie publica trebuie sa fie in stare sa organizeze ,activitatea de pregatire, preparare, prezentare si servire a produselor si a bauturilor pentru consumul acestora in unitatile specializate sau la domiciliul/locul de munca al consumatorului. Toate aceste caracteristici determina o serie de particularitati de care trebuie sa se tina cont in dimensionarea si organizarea activitatii unitatilor respective.

Comparativ cu functiile de productie din alte ramuri economice, cea din alimentatia publica are urmatoarele trasaturi specifice:Destinatia alimentatiei publice ca ramura a economiei nationale consta, in primul rand, in repartizarea si comercializarea resurselor alimentare. Iata de ce functia primara o constituie comercializarea, iar continutul economic - produsele alimentatiei publice, care sunt vandute consumatorilor, asemenea marfurilor in unitatile de comert.Functia alimentatiei publice privind comercializarea marfurilor procurate care nu au suportat prelucrare, economic este analogica functiilor unitatilor de comert.Concomitent cu functiile de productie si comercializare, unitatile de alimentatie publica au si niste functii specifice in ceea ce priveste desfasurarea procesului de consum individual. Toate acestea, in fond, sunt strans legate intre ele in dependenta de timpul si locul de exercitare, ceea ce deosebeste alimentatia publica atat de ramurile industriei, cat si de comert. O caracteristica definitorie a alimentatiei publice consta in faptul ca produsele culinare, preparate in unitatile respective, nu pot fi pastrate un timp indelungat, deci nu pot fi stocate in depozite, ci se vand si se consuma, de regula, in locurile de pregatire si finisare. Reiesind din functiile specifice ale alimentatiei publice, determinate, in primul rand de caracterul productiei si, in al doilea rand de conditiile de vanzare si de consum, pot fi definite urmatoarele particularitati distincte ale ramurii, cu implicatii asupra contabilitatii:

-imbinarea functiilor de productie, comercializare si desfacere a produselor proprii si a marfurilor procurate;

-prepararea alimentelor si a preparatelor culinare in cantitati mici, dictata de doi factori definitorii: cererea ce afecteaza modificarea zilnica a sortimentului si termenul limitat de comercializare;

-planificarea cu o mare probabilitate a volumului produselor preparate efectuata in exclusivitate de catre unitatile de alimentatie publica ce deservesc un numar stabil de consumatori;

-ponderea insemnata in volumul total al produselor preparate si corespunzator comercializate, a semipreparatelor cu un grad inalt de finisare si a preparatelor gata pentru consum;

-sortimentul produselor preparate si al marfurilor procurate, in mare masura, depinde de evolutia cererii si de clientii deserviti, inclusiv de componenta profesionala, nationala, de varsta, puterea de cumparare, conditii de munca si trai;

-cererea la produsele si serviciile alimentatiei publice e dependenta, in mare masura, de o serie de factori ca: ora exacta, zilele saptamanii, anotimpuri etc ;

-regimul de lucru al unitatilor de alimentatie publica care deservesc un contingent stabil de consumatori depinde de regimul de lucru al intreprinderilor de productie, organizatiilor, institutiilor de invatamant, pe langa care functioneaza.

Un primordial in asigurarea gestionarii eficiente a tuturor resurselor de care dispune entitatea revine contabilitatii, aceasta furnizand informatii relevante si necesare in scopul fundamentarii deciziilor, si controlului rezultatelor activitatii. Modificarea continutului functiilor indeplinite de unitatile de alimentatie publica au condus la organizarea contabilitatii in aceste intreprinderi in mod specific. De mentionat ca, contabilitatea are menirea de a asigura controlul asupra exercitarii functiilor comerciale, de productie si sociale, avand ca obiective:

-asigurarea in comun cu alte servicii a organizarii unei bune gestionari;

-examinarea detaliata a acestor obiective, precum si trasarea unor cai concrete de solutionare a problemelor nominalizate, va fi efectuata in urmatoarele subiecte ce tin de organizarea contabilitatii operatiilor generate de circulatia materiilor prime, preparatelor culinare si marfurilor in unitatile de alimentatie publica.

Lucrarea de fata are drept scop analiza SRL "Radisson Blu Leogrand Hotel". Cercetarea se bazeaza pe descrierea serviciilor de alimentatie publica oferite de oraganizatia data.

Instruirea practica a studentilor reprezinta o parte componenta a procesului educational si are ca scop aprofundarea cunostintelor teoretice si a formarii deprinderilor practice in pregatirea de specialitate si se realizeaza la lectiile practice, seminare, lucrari de laborator, stagii de practica.

Stagiile de practica sunt obligatorii si au menirea de a imbina sfera educationala si cea profesionala. Practica tehnologica are ca scop consolidarea si aprofundarea cunostintelor teoretice acumulate in procesul de studii la disciplinele de specialitate.

Obiective operationale:

-dobandirea de cunostinte si competente in domeniul de specializare urmat;

-posibilitatea de a aplica in practica cunostintele teoretice dobandite pe parcursul studiilor;

-dezvoltarea aptitudinilor pentru munca in echipa;

-cresterea gradului de responsabilitate in ceea ce priveste indeplinirea unor sarcini profesionale, la un inalt nivel calitativ, cu respectarea termenelor limita;

-posibilitatea de a-si desfasura stagiul de practica, in concordanta cu domeniul de studii din care fac parte;

-acomodarea viitorilor absolventi cu rigorile si cerintele potentialilor

Preview document

Practică de producție în Radisson Blu Leogrand Hotel - Pagina 1
Practică de producție în Radisson Blu Leogrand Hotel - Pagina 2
Practică de producție în Radisson Blu Leogrand Hotel - Pagina 3
Practică de producție în Radisson Blu Leogrand Hotel - Pagina 4
Practică de producție în Radisson Blu Leogrand Hotel - Pagina 5
Practică de producție în Radisson Blu Leogrand Hotel - Pagina 6
Practică de producție în Radisson Blu Leogrand Hotel - Pagina 7
Practică de producție în Radisson Blu Leogrand Hotel - Pagina 8
Practică de producție în Radisson Blu Leogrand Hotel - Pagina 9
Practică de producție în Radisson Blu Leogrand Hotel - Pagina 10
Practică de producție în Radisson Blu Leogrand Hotel - Pagina 11
Practică de producție în Radisson Blu Leogrand Hotel - Pagina 12
Practică de producție în Radisson Blu Leogrand Hotel - Pagina 13
Practică de producție în Radisson Blu Leogrand Hotel - Pagina 14
Practică de producție în Radisson Blu Leogrand Hotel - Pagina 15
Practică de producție în Radisson Blu Leogrand Hotel - Pagina 16
Practică de producție în Radisson Blu Leogrand Hotel - Pagina 17
Practică de producție în Radisson Blu Leogrand Hotel - Pagina 18
Practică de producție în Radisson Blu Leogrand Hotel - Pagina 19
Practică de producție în Radisson Blu Leogrand Hotel - Pagina 20
Practică de producție în Radisson Blu Leogrand Hotel - Pagina 21
Practică de producție în Radisson Blu Leogrand Hotel - Pagina 22
Practică de producție în Radisson Blu Leogrand Hotel - Pagina 23
Practică de producție în Radisson Blu Leogrand Hotel - Pagina 24
Practică de producție în Radisson Blu Leogrand Hotel - Pagina 25
Practică de producție în Radisson Blu Leogrand Hotel - Pagina 26
Practică de producție în Radisson Blu Leogrand Hotel - Pagina 27

Conținut arhivă zip

  • Practica de productie in Radisson Blu Leogrand Hotel.docx

Ai nevoie de altceva?