Practica Tehnologica Restaurantul Salsa

Imagine preview
(8/10 din 1 vot)

Acest proiect trateaza Practica Tehnologica Restaurantul Salsa.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 75 de pagini .

Profesor indrumator / Prezentat Profesorului: Cosciug

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 6 puncte.

Domeniu: Industria Alimentara

Cuprins

CUPRINS
1. Caracteristica întreprinderii. 2. Aprovizionarea întreprinderii cu materii
prime.
3. Organizarea lucrului la intreprindere.
4. Indicii tehnico-economici de bază
pentru prima jumătate a anului.
5. Secţia „Legume şi semipreparate”. 6. Secţia „Carne”.
7. Secţia „Peşte”. 8. Secţia „Bucate calde”. Sortimentul bucatelor
calde. Fişe tehnologice. 9. Secţia „Bucate reci”. 10. Igiena şi sanitaria. 11. Protecţia muncii şi tehnica securităţii. 12. Schema secţiilor întreprinderii.
13. Concluzie.
14. Sarcina individuală. 15. Bibliografie.

Extras din document

1. Caracteristica generala a intreprinderii.

Tipul întreprinderii-restaurant-bar, de categoria 1, cu specializare în alimentaţia publică. Specificul contingentului ce se deserveşte aici e diferit. Restaurantul e alcătuit din 2 săli: sala mare, care constă din din 36 locuri şi cea mică, cu 30 locuri.

La restaurant lucrează: 2 bucătari, 2 chelneri, 2 barmeni, 1 contabil, 1 administrator, şefa de producţie şi 2 servitoare. Bucătarii se înlocuiesc peste 2 zile, la fel ca şi chelnerii şi servitoarele. Regimul de lucru al personalului este de la 1000 -2300 , iar a clienţilor – între 1100 -2300 . Restaurantul era solicitat mai des între orele 19-23.

El se află pe strada Ieşilor, 49, avînd o suprafaţă de 350 m.p. şi sala comercilă-150 m.p. şi pune la dispoziţia clienţilor un larg asortiment de bucate, băuturi şi produse de patiserie.

Incaperile sociale şi cele administrative sunt plasate separat de sectia de productie si cea de depozitare. Pentru personal sunt amenajate garderobe speciale. Podul în toate incaperile de producere este varuit, peretii sunt acoperiti cu teracota de culoare deschisa pina la o inaltime de 1,5 m. Podeaua este acoperita cu teracota de

culoare deschisă. Camera de bancheturi are peretii de culoare cafeniu - deschis, podeaua este acoperita cu plăci de lemn. La intrare in restaurant scările sînt acoperite cu un covor de culoarea verde.

2. Aprovizionarea intreprinderii cu materii prime.

În calitate de furnizori de materie primă şi semifabricate servesc: depozitul-angro Vlad-Alina, Metro, piaţa–angro şi supermarketurile. Din aceste surse restaurantul e aprovizionat cu toate cele necesare pentru buna deservire a clienţilor şi o înaltă calitate a bucatelor. Aprovizionarea cu toate cele necesare se face peste fiecare 2 zile.

Intrarea în depozit se sfectuează prin uşa din spate a depozitului. Suprafaţa depozitului e relativ mare (150 m. p.) şi temperatura şi umiditatea aerului se respectă. Temperatura nu întrece valoarea de 5-240 C, iar umiditatea 70-75%; ventilaţia e la nivel. Pentru păstrarea

produselor uşor alterabile sînt prevăzute nişte condiţii speciale: aparatele frigorifice cu pastrarea separata a carnii, pestelui, produselor lactate, fructelor. Toate incaperile depozitelor se mentin in curatenie. Ambalajul , lazile ce se elibereaza sunt imediat puse la locul cuvenit. Politele inainte de a fi incarcate sunt curatite minutios de resturi alimentare. Peridic in depozite se face curatenie generala si se dezinfecteaza. Politele trebuie sa fie amplasate la o inaltime de 20 cm de la podea.

In timpul receptionarii produselor, persoana responsabila controleaza calitatea lor conform cerintelor standartelor si documentelor de insotire. Se interzice categoric livrarea cărnii fără documentele de însoţire speciale, conservelor ce nu corespund standartelor (ruginite sau bombate), peştelui care a început a se altera, etc.

Sortimentul marfurilor pastrate este urmatorul: produse din carne, mezeluri, produse din peste, produse din lapte, fructe, legume, crupe, oua, zahar, sare, condimente, bomboane.

Fisiere in arhiva (1):

  • Practica Tehnologica Restaurantul Salsa.doc