Prezentarea Agar-Agarului si Caragenanului (E406, E407)

Imagine preview
(8/10 din 1 vot)

Acest proiect trateaza Prezentarea Agar-Agarului si Caragenanului (E406, E407).
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 23 de pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 5 puncte.

Domenii: Industria Alimentara, Agronomie, Chimie Generala

Cuprins

CUPRINS
Partea I
1. Introducere 2
2. Continutul proiectului Agar Agar 3
3. Agar-agar 4
4. Nume 5
5. Structura 6
6. Biologie moleculara 7
7. Plantelor biologice 9
8. Culinare 10
9. Bibliografie 22
Partea II
10. Introducere 2
11. Continutul proiectului Caragenan 12
12. Caragenan 12
13. Proprietati 13
14. Producerea 18
15. Foloseste 19
16. In sanatate se refera la 21
17. Bibliografie 22

Extras din document

INTRODUCERE

Aditivii alimentari au fost folositi in prepararea si pastrarea alimentelor inca din cele mai vechi timpuri. Insa, in ultimul secol, odata cu dezvoltarea fara precedent a industriei alimentare, ei au capatat un rol primordial in procesarea alimentelor. Datorita cererii foarte mari de produse alimentare prelucrate, a crescut si cererea de substante care sa faciliteze prelucrarea materiei prime, conservarea pe o perioada mai mare timp a produselor alimentare, etc. Din aceasta cauza substantele naturale, folosite pana atunci, au fost inlocuite cu substante sintetice, mai usor de produs si deci mai ieftine.

Aditivii alimentari, notati cu litera E – datorita alinierii la normele Uniunii Europene –sunt continuti in majoritatea produselor alimentare. Utilitatea acestor aditivi alimentari este ca ei mentin calitatea si siguranta produselor o perioada mai mare de timp, mentin sau imbunatatesc gustul produselor, asigura controlul aciditatii si alcalinitatii produselor, mentin consistenta produselor, de asemenea mai mentin aroma sau culoarea produselor alimentare. In absenta acestora, populatia nu ar mai cumpara cu placere foarte multe produse uzuale: bauturi racoritoare, produse de patisserie si cofetarie, bomboane de tot felul, gemuri, marmalade, mezeluri, multe preparate culinare realizate in unitatile de alimentatie publica.

Oamenii de stiinta afirma ca, in cantitati mici , consumul lor nu constituie un pericol pentru organism. De aceea normele pentru utilizarea aditivilor alimentari prevad cantitatile maxime de substanta care pot fi folosite in diversele categorii de produse alimentare. Totusi, pentru a preveni eventualele pericole Statele Unite ale Americi si Uniunea Europeana au interzis o parte din E-uri. Tarile Uniunii Europene fac eforturi deosebite pentru rescrierea listelor de aditivi alimentari, scopul fiind siguranta alimentara a consumatorilor.

In Romania, in ultimul timp, mass-media a acordat o atentie deosebita aditivilor alimentari, in majoritatea cazurilor prezentandu-se numai aspectele negative ale utilizarii acestora, si de prea putine ori luandu-se in considerare si beneficiile lor. Aceasta atitudine negativista a mass-media poate fi inteleasa prin prisma “particularitatilor” de utilizare a aditivilor alimentari in tara noastra, si anume:

- laboratoarele de la noi nu pot detecta toti aditivii ce sunt introdusi in alimente, iar de multe ori produsul este introdus pe piata doar prin datele furnizate de producator. Exista astfel riscul de a nu se respecta cantitatea adaosurilor sintetice conform reglementarilor legale.

- in multe din produsele de pe piata romaneasca se gasesc E-uri interzise, si pentru care nu ia nimeni atitudine.

Prezenta lucrare isi propune o analiza calitativa a aditivilor alimentari, tratand obiectiv atat importanta utilizarii cat si efectele nedorite ale acestor substante controversate.

Conţinutul proiectului agar-agar (1)

1 Nume

2 Structura

3 Proprietăţi

4 Microbiologie

5 Motilitatea teste

6 Biologie moleculară

7 Plantelor biologie

8 Culinare

9 Alte utilizări

10 A se vedea, de asemenea,

11 Bibliografie

Agar-agar

Agar sau agar-agar este o gelatinoasa substanţă derivată dintr-o polizaharidă care se acumulează în pereţii celulelor de agarophyte alge roşii Punct de vedere istoric şi într-un context modern, este în principal utilizat ca ingredient în deserturi în Asia şi, de asemenea, ca un solid substrat să conţină mediu de cultură pentru microbiologice de lucru. Gelifiant este un neramificate polizaharidă obţinută din pereţii celulelor de unele specii de alge roşii, în primul rând din genurile Gelidium şi Gracilaria , sau alge marine (euchema Sphaerococcus).

Fisiere in arhiva (1):

  • Prezentarea Agar-Agarului si Caragenanului (E406, E407).doc

Alte informatii

UNIVERSITATEA DIN ORADEA FACULTATEA DE PROTECŢIA MEDIULUI SPECIALIZAREA: TEHNLOLOGIA PRELUCRARII PRODUSELOR AGRICOLE ZI