Prezentarea si Promovarea unei Unitati de Alimentatie Publica din Iasi - Restaurantul Il Giardino

Imagine preview
(8/10 din 1 vot)

Acest proiect trateaza Prezentarea si Promovarea unei Unitati de Alimentatie Publica din Iasi - Restaurantul Il Giardino.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 22 de pagini .

Profesor indrumator / Prezentat Profesorului: Gheorghe Lamatic

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 5 puncte.

Domenii: Industria Alimentara, Management, Stiinta Administratiei

Cuprins

1. Prezentarea generală a unităţii 3
2. Caracteristici ale construcţiei 4
3. Instalaţiile folosite în unitate 6
4. Structura interioară 8
5. Prezentarea spaţiilor caracteristice pentru primirea consumatorilor 8
6. Prezentarea spaţiilor de producţie şi a spaţiilor anexe 9
7. Prezentarea circuitelor din interiorul restaurantului 13
8. Dotarea unităţii 13
9. Stabilirea meniurilor 17
10. Organizarea activităţii de servire 18
11. Operaţii de curăţenie şi întreţinere a unităţii 19
12. Igiena şi protecţia muncii 19
Bibliografie 22

Extras din document

1. Prezentarea generală a unităţii

Restaurantul – Il Giardino, alături de brandul deja celebru în oraşul Iaşi, Magic Pizza, alcătuiesc un local ideal pentru petrecerea timpului. Restaurantul Il Giardino a purtat în trecut numele „Golfo di Napoli”; a luat fiinţă în tomana anului 2005 .

Este situat într-una dintre cele mai frumoase zone ale Iaşului, pe dealul Copou, la doar câteva minute de Universitatea Alexandru Ioan Cuza, fiind atât un centru universitar, cât şi un important monument de arhitectură.

Fiind situat într-o zonă atât de intens circulată de elevi, studenţi, localnici, turişti, restaurantul reuşeşte să ţină pasul cu cerinţele tot mai exigente ale clienţilor, bazându-se pe un personal bine calificat. Restaurantul Il Giardino, a reusit in timp să dobândească aprecierea şi recunoaşterea datorită produselor comercializate şi a calităţii serviciilor.

Din câte se observă numărul personalului nu este mare, dar împărţirea responsabilităţilor cât mai exact, fiecărei persoane permite buna desfăşurare a întregii activităţi astfel încât nu apar probleme în organizare.

2. Caracteristici ale construcţiei

Restaurantul IL Giardino este unul independent, iar după cum se ştie construcţia este partea cea mai importantă a unei investiţii care în acelaşi timp suportă cel mai greu modificări sau transformări ulterioare, fapt ce a presupus stabilirea unui plan de la început, care să raspundă cerinţelor momentului şi în perspectivă din punct de vedere al arhitecturii, confortului şi funcţionalităţilor specifice pentru ca activitatea să se desfaşoare în condiţii optime, normale. S-au avut în vedere asigurarea spaţiilor pentru servire, pentru producţie culinară şi asigurarea stocurilor de mărfuri. În alegerea celei mai bune soluţii s-a ţinut cont de terenul disponibil, de posibilităţile de aprovizionare, de alimentarea cu apa şi energie, de posibilităţile de evacuare a apei menajere şi deşeurilor, de specificul arhitectural al zonei.

Restaurantul Il Giardino face parte din gama serviciilor de alimentaţie publică care se ocupa de prepararea şi comercializarea unei game variate de produse culinare de o calitate superioară .Restaurantul poate să organizeze mese festive pentru diferite ocazii .

Segmentul ţintă urmărit de Restaurantul Il Giardino îl reprezintă acea categorie de persoane a căror venit este mediu spre mare, atât femei cât şi bărbaţi, tineri cât şi persoane în vârstă, consumatori ocazionali, turişti, familii.

Restaurantul face parte din sectorul terţiar de servicii şi mai precis din domeniul terţiar propriu-zis , domeniu din care mai fac parte : hotelurile, servicii de curăţătorie, spălătorie, reparaţii întreţinere, artizanat, servicii de coafură şi înfrumuseţare.

Unitatea de faţă este un serviciu care adaugă valoare unor bunuri tangibile,un serviciu din categoria celor turistice , este un serviciu de alimentaţie publică.

Această unitate de alimentaţie publică doreşte să răspundă nevoilor de subzistenţă (hrană, aer, apă), nevoi care se află la baza tuturor nevoilor, deoarece de asigurarea acestora depinde existenţa fizică a individului , dar şi nevoii de relaxare.

Beneficiile pe care le pot obţine clienţii apelând la acest tip de unitate sunt beneficii fizice, funcţionale dar şi psihologice .

Fisiere in arhiva (1):

  • Prezentarea si Promovarea unei Unitati de Alimentatie Publica din Iasi - Restaurantul Il Giardino.doc