Proiect la Disciplina - Tehnologii si Utilaje in Industria Laptelui

Imagine preview
(9/10 din 6 voturi)

Acest proiect trateaza Proiect la Disciplina - Tehnologii si Utilaje in Industria Laptelui.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 59 de pagini .

Profesor indrumator / Prezentat Profesorului: Arus Alisa

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 7 puncte.

Domeniu: Industria Alimentara

Cuprins

- Memoriu tehnic
- Introducere
1.Tehnologia fabricatiei
1.1. Proprietatile produsului init
1.2. Domenii de utilizare
1.3. Variante tehnologice de fabricatie
1.4. Alegerea variantei optime
1.5. Descrierea procedeului adoptat
1.5.1. Materia prima.Laptele
Proprietatile laptelui
Compozitia laptelui
- Laptele de vaca
1.5.2. Materii prime auxiliare
- Culurile Starter
- Controlul culturilor Starter
- Defectele culturilor Starter
1.5.3. Descrierea procesului tehnologic adoptat
Receptia laptelui
Receptia cantitativa
Receptia calitativa
Filtrarea si curatirea laptelui
Normalizarea laptelui
Omogenizarea laptelui
Pasteurizarea
Instalatii de pasteurizare
Racirea laptelui
Insamantarea laptelui
Depozitarea
1.5. Reguli de protectie a muncii
2. Bilantul de materiale
3. Concluzii
4. Bibliografie
5. Anexe

Extras din document

Tema Proiectului

Sa se proiecteze o sectie de prelucrare a laptelui in vederea obtinerii de kefir si lapte de consum 1,8 % cu o capacitate de 1500l/zi materie prima.

MEMORIU TEHNIC

Mi-am ales această temă datorită plăcerii de a citi şi a descoperi lucruri noi şi interesante despre lapte şi produsele lactate ce rezultă din el.

In continutul lucrarii am tratat toate elementele pe care le contine laptele si astfel am aflat si descoperit lucruri noi pe care nu le cunosteam.

Dezvoltand, modernizand si introducand noi tehnologii , industria produselor lactate s-a modernizat usurand astfel munca muncitorilor.

Sper ca această lucrare să fie de folos colegilor practicieni, sau celor ce vor lucra în domeniul industriei produselor lactate. Lucrarea va constitui un mijloc util pentru personalul tehnic de specialitate, mai ales în activitatea practică unde munca şi operaţiile respective de tratare a laptelui constituie unul din factorii determinanţi pentru creşterea cantităţii şi calităţii a produselor lactate din ţară.

INTRODUCERE

Original din Caucaz, chefirul se fabrică în prezent în aproape toate ţările europene. Este rezultatul unei duble fermentaţii lactică, produsă de bacteriile lactice (streptococi şi bacili) şi fermentaţia alcolică produsă de drojdii.

La baza preparări chefirului stau la bază granulele de chefir acestea sunt aglomerări decazeină asemănătoaremugurilor deconopidă si care include micloflora specifică chefirului. Totodată consistenta de produse lactate dietetice produce o îmbunătătire a micloflorei intestinale deoarece bacteriile lactice modificand ph-ul mediului intestinal determinand o inhibare a bacteriilor de putrefactie dăunătoare organismului

În ultimul an produsele lactate dietetice se asociază tratamentelor cu antibiotice deoarece raportul masiv de bacterii lactice reface micloflora intestinală distrusă de antibiotice.

Proprietătile dietetice mentionate alături de valoarea nutritivă si însusirile gustative ale produselor lactate dietetice au determinato deosebită existenţă si diversificare o acestora.

Prin reglarea temperaturi si duratei de fermentare se modifică raportul dintre cele două forme astfel încat în produsul finit să predomine caracteristici de produs lacto-acid sau de băutură ,gaz usor alcolic.

Fisiere in arhiva (1):

  • Proiect la Disciplina - Tehnologii si Utilaje in Industria Laptelui.doc

Alte informatii

Prezentat la Universitatea din Bacau, Facultatea de Inginerie , Specializarea IPA .