Proiectarea Ansamblului Design de Produs - Design de Ambalaj pentru Sucul Natural de Fructe Prigat

Imagine preview
(8/10 din 3 voturi)

Acest proiect trateaza Proiectarea Ansamblului Design de Produs - Design de Ambalaj pentru Sucul Natural de Fructe Prigat.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 34 de pagini .

Profesor indrumator / Prezentat Profesorului: Scorei Romulus

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 5 puncte.

Domeniu: Industria Alimentara

Cuprins

1. Introducere pg.2
2. Proprietăţi igienice pg.6
3. Proprietăţi organoleptice pg.6
4. Proprietăţi fizico-chimice pg.7
5. Proprietăţi dietetice pg.7
6. Tehnologia de fabricare pg.8
7. Materiile prime folosite în industria sucului natutal de fructe pg.9
8. Prezentarea tehnologică a materialului de ambalaj şi a modului de ambalare pg.11
9. Tipurile de ambalaje utilizate pentru sucurile PRIGAT pg.15
10. Modul de ambalare pg.20
11. Modul de închidere şi etanşare al produsului pg.20
12. Calitatea de prezentare a produsului în comparaţie cu alte 2-3 produse similare pg.21
13. Design-ul de produs pg.22
14. Design-ul de ambalaj pg.23
15. Sistemul bicomponent produs-ambalaj pg.25
16. Analiza morfologică a soluţiilor de ambalare posibilă pg.26
17. Elemente de etichetare pg.27
18. Alegerea produsului optim pg.29
19. Fişa de promovare pg.29
20. Prezentarea elementului “noutate” adus de produs pg.30
21. Promovare pg.33
22. Bibliografie pg.34

Extras din document

Proiectarea ansamblului design de produs-design de ambalaj pentru sucul natural de fructe PRIGAT

Introducere

Prin sucuri de fructe se definesc acele băuturi obţinute din diferite specii de fructe, coapte şi sănătoase, printr-un procedeu mecanic(presare,centrifugare) sau prin difuzie şi care sunt conservate prin diferite procedee(concentrare, conservare chimică, pasteurizare). Fabricarea sucurilor de fructe s-a dezvoltat în două direcţii:

-sucuri limpezi(fără particule în suspensie), care datorită eliminării suspensiilor au un grad mare de transparenţă;

-sucuri cu pulpă(cu particule în suspensie), la care trebuie asigurată stabilitatea suspensiilor. În ultimul timp, sucurile de fructe au căpătat o largă utilizare, putându-se vorbi de o terapie prin scuri de fructe în cele mai diverse afecţiuni.

Lipsa totală a unei vitamine e gravă, dar mai rar întalnită. De cele mai multe ori, apare o lipsă parţială a vitaminelor, iar tulburările metabolice în acest caz sunt mai puţin grave. Excesul de vitamine poate duce la hipervitaminoze, care se manifestă, de obicei prin apariţia unor dezechilibre în organism. Însă cei mai mulţi dintre noi se confruntă cu o lipsă, nu cu un surplus în organism. Acest lucru se rezolvă consumând o cantitate mare de legume şi fructe proaspete.

Fructele mai conţin şi fibre alimentare, care nu au valoare energetică, dar care sunt deosebit de utile pentru aparatul digestiv. Fibrele solubile (conţinute în mere) frânează absorbţia zahărului, dar pot împiedica absorbţia unei părţi a colesterolului asimilat odată cu alimentele şi ajuns în intestin împreună cu bila. Mai trebuie menţionat faptul că fructele au un conţinut ridicat de apă în majoritatea cazurilor aproximativ 90%. Proteinele se găsesc în concentraţii de sub 1%, neprezentând interes special. Fructele sunt însa o sursă foarte bună de glucide, în special solubile dintre care: glucoza, fructoza.

Sucurile de fructe conţin cea mai mare parte de glucide, vitamine şi săruri minerale a materiilor prime având valoare nutritivă şi dietetică. O cantitate mare de glucide din sucuri este sub formă de fructoză fiind tolerată şi de diabetici. Datorită conţinutului mare de săruri de potasiu, sucurile de fructe dau bune rezultate în tratamentul şi profilaxia bolilor cardio- vasculare. Se ştie că sodiul are capacitatea de a reţine apa în organism, iar potasiul favorizează eliminarea ei. În dieta cu sucuri de fructe cantitatea de potasiu este de 6 ori mai mare decât în dieta normală. Astfel sucurile acţionează favorabil asupra întregii activităţi a muşchiului cardiac, măresc travaliul inimii având efecte benefice în bolile cardio- vasculare: hipertensiune, infarct miocardic, arteroscleroză.Substanţele minerale (calciul şi potasiul) au un efect alcalinizant neutralizând acidul clorhidric din mucoasa stomacală, fiind indicate în combaterea hiperacidităţii în cazul bolilor digestive.

Fisiere in arhiva (1):

  • Proiectarea Ansamblului Design de Produs - Design de Ambalaj pentru Sucul Natural de Fructe Prigat.doc