Proiectarea Produselor Noi - Inghetata cu Iaurt si Pere

Imagine preview
(8/10 din 1 vot)

Acest proiect trateaza Proiectarea Produselor Noi - Inghetata cu Iaurt si Pere.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 2 fisiere doc, ppt de 49 de pagini (in total).

Profesor indrumator / Prezentat Profesorului: Prof. dr. ing. Petru Alexe, Asis. dr. ing. Garnai Maria

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 8 puncte.

Domeniu: Industria Alimentara

Cuprins

1. Definirea ideii de produs nou.3
1.1. Scurt istoric al firmei Secret Prod.3
1.2. Scurt istoric al îngheţatei.4
1.3. Prezentarea produselor firmei Secret Prod.5
1.4. Descrierea ideii de produs nou.8
1.5. Motivarea apariţiei unui produs nou pentru firmă.9
1.6. Analiza pieţei şi alegerea tipului de sondaj realizat.10
1.7. Chestionarul (conţinut, evaluare şi interpretare).11
2. Implementarea conceptului de produs nou.14
2.1.Dezvoltarea conceptului.14
2.1.1.Încadrarea conceptului de produs nou în clasificările cunoscute.14
2.1.2.Schema tehnologică de fabricare a produsului generic.15
2.1.3.Descrierea etapelor procesului tehnologic.16
2.1.4.Fişa tehnică a produsului generic.18
2.1.5.Firmele concurente.19
2.2. Rafinarea conceptului.20
2.3. Descrierea preliminară a produsului.20
2.4.Proiectarea prototipului.21
2.5. Definirea strategiei de marketing.23
3. Introducerea produsului nou în fabricaţie.24
3.1. Schema tehnologică de obţinere a îngheţate cu iaurt şi pere.24
3.2. Descrierea etapelor procesului tehnologic.25
3.3. Proprietăţile senzoriale, fizico-chimice ale îngheţatei cu pere şi iaurt.26
3.4. Fişa tehnică a îngheţatei cu pere şi iaurt.26
3.5. Cerere de înregistrare marcă.27
4. Lansarea propriu-zisă a produsului nou.30
4.1. Lansarea produsului pe piaţă.30
4.2. Chestionarul pentru produsul nou (conţinut, evaluare şi interpretare).31
Bibliografie.33

Extras din document

1. DEFINIREA IDEII DE PRODUS NOU

1.1. Scurt istoric al firmei Secret Prod

Activitatea firmei „Secret Prod” a început ca o afacere de familie creata din pasiunea pentru prepararea îngheţatei. Aroma, parfumul, consistenţa cremoasă şi culoarea au făcut ca acest produs sa fie plăcut de la prima degustare.

Vânzarea îngheţatei în acea vreme se realiza cu ajutorul unei maşini cu care transportau îngheţata în cartier, aceasta având succes mai ales în rândul copiilor.

Dorinţa şi entuziasmul pe care cumpărătorii îl afişau în acea vreme a determinat continuitatea activităţii şi apariţia pe piaţă a unei firme producătoare de îngheţată.

Firma „Secret Prod” excelează prin inovaţie, creativitate, idei constructive şi multă muncă. Astfel cu aceste eforturi depuse, astăzi deţine unul dintre cele mai performante depozite frigorifice din zonă, construit la standarde europene.

Astfel firma are tradiţie în fabricarea îngheţatei, iar specialiştii care lucrează în laboratoare au experienţă în domeniu de mai mult de 10 ani. Firma deţine o linie de utilaje performante de fabricare a îngheţatei, cu ajutorul cărora prelucrează ingrediente de cea mai bună calitate, în vederea satisfacerii şi asigurării unei calităţi superioare a produselor fabricate.

Din anul 2007 , Secret Prod în parteneriat cu firma „Ice Mastry” din Polonia au devenit colaboratori în importarea şi distribuţia îngheţatei pe piaţa românească.

Cele două firme garantează pentru calitatea excelentă, sortimentaţia diversificată şi aromele alese.

1.2. Scurt istoric al îngheţatei

În urmă cu 400 de ani, un chinez a inventat îngheţata. Nu semăna nici pe departe cu produsul care astăzi ne încântă papilele gustative. Aceea nu era chiar o fină şi plăcută crema. Demult, pasta de orez fiert mult timp în lapte şi ţinută apoi în zăpadă pentru a se solidifica era una din mâncărurile preferate în China. Mai apoi pasta se „îmbogăţea” cu fructe îngheţate. S-a trecut, după ani, la fructele îngheţate amestecate cu gheaţă care, în sezonul cald, era adusă în oraşe din munţi.

Prin 1200, la Beijing, circulau cărucioare ce vindeau pe stradă diferite dulciuri îngheţate.

Pe vremea lui Marco Polo, acest fel de îngheţata a ajuns şi în Europa. Însă produsul a fost considerat un aliment scump, rezervat doar oamenilor bogaţi, din cauza faptului că zăpada trebuia conservată de iarna până vara, iar aceasta se putea realiza doar în spaţii subterane reci, deosebit de costisitoare.

Îngheţata propriu-zisa îşi are originea în Italia, invenţia acesteia fiind atribuita lui Fernando Buontalenti, un arhitect florentin din anii 1500. Răspândirea acesteia în restul Europei, începe cu Franţa, cu ajutorul unei persoane originare din Italia, Caterina de Medici. Îngheţata aşa cum este cunoscuta astăzi, adică îmbogăţită cu crema şi ou, a cunoscut o explozie în ultimii 10 ani în ceea ce priveşte numărul de arome. Cea mai recenta aromă, şi probabil cea mai ciudată, în afară de îngheţata cu usturoi, este cea cu brânza parmezan.

Prima maşină comercială de făcut îngheţată a fost inventată în Australia în 1855, iar producere mecanizată a îngheţatei a început în anul 1880. în 1899, August Gaulin a inventat omogenizatorul şi crema de îngheţată a devenit mai moale. În 1919, în America, a apărut prima îngheţată învelită în ciocolată şi în 1920, prima îngheţată pe băţ.

Îngheţata a devenit populară în întreaga lume după ce refrigerarea a devenit un procedeu ieftin, iar salariile au crescut în ţările dezvoltate la nivelul la care oamenii îşi puteau permite micul lux al cumpărării ei. A fost o adevărată explozie de tipuri de magazine şi de tipuri de îngheţată. Vânzătorii şi producătorii au început o adevărată competiţie a ofertelor originale şi ieftine.

În prezent îngheţata este un desert congelat preparat din produse lactate cum ar fi frişca, combinate cu arome şi îndulcitori. Mixtura este răcită sub amestecare pentru a preveni formarea cristalelor de gheaţa. Ca aliment, îngheţata este un produs nutritiv, cu o valoare energetică mare, datorită conţinutului de glucide, lipide şi proteine.

Fisiere in arhiva (2):

  • Proiectarea Produselor Noi - Inghetata cu Iaurt si Pere.doc
  • Proiectarea Produselor Noi - Inghetata cu Iaurt si Pere.ppt

Alte informatii

Universitatea „ Dunărea de Jos” Galaţi Facultatea : Ştiinţa şi Industria Produselor Alimentare Specializarea: Ingineria Produselor Alimentare