Restaurantul Cashmina

Proiect
4.5/10 (2 voturi)
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 20 în total
Cuvinte : 4236
Mărime: 35.23KB (arhivat)
Publicat de: Leana Chiș
Puncte necesare: 7
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Dorina Stanescu

Cuprins

  1. Capitolul I: Previzionarea mărimii unităţii în funcţie de amplasament şi specificul acţiunii pg. 3
  2. 1.1. Amplasament pg. 3
  3. 1.2. Mărimea unităţii pg. 3
  4. 1.3. Descrierea spaţiului tehnologic pg . 4
  5. 1.4. Personalul şi intervalul de servire pg. 6
  6. Capitolul II: Necesarul de materii prime pg. 8
  7. 2.1. Aprivizionarea pg .8
  8. 2.2. Furnizori pg. 8
  9. 2.3. Pierderi pg. 10
  10. Capitolul III: Segmentul de consumatori pg. 11
  11. 3.1. Consumatori pg. 11
  12. 3.2. Valoarea nutritivă a produselor comercializate pg. 11
  13. Capitolul IV: Preţul de comercializare pg. 14
  14. Capitolul V: Analiza potenţialilor consumatori pg.16
  15. 5.1. Profilul tip al consumatorilor pg. 16
  16. 5.2. Promovarea pg. 17
  17. Capitolul VI: Controlul calităţii produselor finite pg. 19
  18. Bibliografie pg. 21

Extras din proiect

Capitolul I :

Previzionarea mărimii unităţii în funcţie de amplasament şi specificul acţiunii

1.1. Amplasament

Restaurantul Cashmina este un restaurant clasic situat în centrul istoric al Bucureştiului, în pasajul Villacrosse, un loc cu o bogată istorie şi o frumoasă structură arhitectonică ce atrage o mulţime de turisti. Aerul cosmopolitan al zonei se îmbină perfect cu agitaţia zilnică a trecătorilor, locul fiind potrivit în timpul zilei pentru o masă cu partenerii de afaceri cât şi seara, pentru o cină cu prietenii. S-a constatat că o structură de acest tip nu există la Villacrosse, aşadar decizia de a crea un restaurant s-a dovedit a fi dinamică, atrăgătoare şi inovatoare.

1.2. Mărimea unităţii

Restaurantul se întinde pe 200 mp împărţiti astfel : 70 mp acordaţi pentru sala de mese şi 130 mp însumând spaţiul tehnologic.

Sala de mese este alcătuită din douăsprezece mese repartizate astfel : cinci mese de câte două persoane, trei mese pentru patru persoane, două mese grupând şase persoane şi două mese pentru opt persoane. Distanţa dintre mese este de 1 metru. În cadrul sălii de mese se află poziţionat şi un bar. Distribuirea spaţiului se va face într-o astfel de manieră, încât să asigure caracterul de intimitate, să lase fiecărui client senzaţia că ocupă cea mai bună masă, ca serviciul executat în salon nu îl incomodează ci din contră îl delectează. Ideal a fi ca sălile de mese şi chiar restaurantele, să fie amplasate astfel încat, să evidenţieze peisajul înconjurator, sau în cazul în care nu există astfel de cadru, să se recurgă la diversele soluţii prin efecte de sunet, lumină şi culoare, pentru a creea o ambianţă plăcută în concordanţă cu tipul şi profilul fiecărui local pentru a da consumatorilor posibilitatea de relaxare, atât pentru o cină romantică, cât şi pentru o masă de afaceri.

Spaţiul tehnologic se împarte în depozitare, pregătire preliminarî, fabricaţie şi distribuţie. Depozitarea este alcătuită din birou, recepţie şi patru depozite. Pregătirea preliminară se realizează în trei încăperi de preparare a peştelui, a cărnii şi respectiv a legumelor. Locul de fabricaţie este conceput din două bucătării (cea rece şi cea caldă), o cafegerie şi un spălător de vase. Prin intermediul oficiului se realizează distribuţia. Lângă oficiu se află un spălător de vaselă.

Restaurantul conţine şi un vestibul aflat la intrarea pentru consumatori, o garderobă în vecinătatea vestibului, două grupuri sanitare (unul pentru clienţi şi unul pentru personal), o sală de mese pentru personal. Intrarea personalului şi a mărfurilor diferă de cea a consumatorilor şi se realizează prin recepţie.

1.3. Descrierea spaţiului tehnologic

Sectoarele de producţie ale restaurantului sunt organizate pe secţii ce corespund activităţilor principale din cadrul acestuia.

Recepţia este spaţiul unde se realizează controlul şi evidenţa produselor intrate dar şi a personalului. Aceasta este pusă în legătură directă cu depozitele.

Depozitele reprezintă spaţiile de păstrare a alimentelor şi diferă în funcţie de regimul termic asigurat. Unitatea noastră este alcătuită din patru depozite : pentru băuturi, spaţii reci, pentru legume şi pentru peşte. Acestea sunt amplasate în imediata vecinătate a spaţiilor de producţie pentru o mai bună organizare a timpului.

Prelucrarea primară cuprinde activităţi organizate în cele trei secţii distincte (carne, legume şi peşte) aflate în legături directe cu bucătăria şi spaţiile de depozitare.

Bucătăria caldă este elementul central din spaţiul tehnologic şi cuprinde toate cele trei sisteme de organizare : bucătăria caldă finală, cea de finisare şi cea de încălzire.

Bucătăria rece este spaţiul tehnologic unde se obţin preparatele culinare reci. Organizarea activităţii cuprinde operaţiile de pregătire a preparatelor reci, operaţii executate înaintea servirii şi operaţii executate în timpul servirii. Bucătăria rece se află în relaţii directe cu cea caldă şi cu oficiul.

Preview document

Restaurantul Cashmina - Pagina 1
Restaurantul Cashmina - Pagina 2
Restaurantul Cashmina - Pagina 3
Restaurantul Cashmina - Pagina 4
Restaurantul Cashmina - Pagina 5
Restaurantul Cashmina - Pagina 6
Restaurantul Cashmina - Pagina 7
Restaurantul Cashmina - Pagina 8
Restaurantul Cashmina - Pagina 9
Restaurantul Cashmina - Pagina 10
Restaurantul Cashmina - Pagina 11
Restaurantul Cashmina - Pagina 12
Restaurantul Cashmina - Pagina 13
Restaurantul Cashmina - Pagina 14
Restaurantul Cashmina - Pagina 15
Restaurantul Cashmina - Pagina 16
Restaurantul Cashmina - Pagina 17
Restaurantul Cashmina - Pagina 18
Restaurantul Cashmina - Pagina 19
Restaurantul Cashmina - Pagina 20

Conținut arhivă zip

  • Restaurantul Cashmina.doc

Alții au mai descărcat și

Tehnologia obținerii berii

Berea este o bautura alcoolica nedistilata, obisnuita prin fermentarea cu drojdie a unui must realizat din malt, apa si fiert cu hamei. Unii...

Listă meniu a unui restaurant moldovenesc

CAPITOLUL I 1.1 Întocmirea şi redactarea listelor de preparate şi băuturi Cel mai adesea clientul îşi formeză prima impresie despre restaurant pe...

Aplicații și calcule tehnologice în industria alimentară

Praful de copt este un produs de aditivare alimentara compus din NaHCO3 si un „purtator de acid”. Cunoscând ca: - volumul final de CO2 este 10 m3...

Gestiunea Unitaților de Alimentație Publică și Agroturism

1. Definirea gestiunii unitaţilor de alimentaţie publică şi agroturism Gestiunea unităţilor de alimentaţie publică şi agroturism reprezintă un...

Ai nevoie de altceva?