SC Kraft Foods Romania SA - Ciocolata Milka

Imagine preview
(5/10 din 2 voturi)

Acest proiect trateaza SC Kraft Foods Romania SA - Ciocolata Milka.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 31 de pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 5 puncte.

Domenii: Industria Alimentara, Marketing

Cuprins

- Capitolul I
1.1.Scurt istoric
1.2.Prezentarea societatii S.C. Kraft Foods Romania S.A.
1.3.Personalul angajat
1.4.Gama de produse
- Capitolul II
2.1.Considerente teoretice
2.2.Pozitia pe piata
- Capitolul III
3.1.Clientii si furnizorii firmei
3.2.Promovarea societatii S.C. Kraft Foods Romania S.A.
3.3.Calitatea produselor Milka
3.4.Inovarea produselor Milka
3.5.Cifra de afaceri a societatii S.C. Kraft Foods Romania S.A.
- Capitolul IV
4.1.Propuneri si concluzii
4.2.Analiza SWOT
4.3.Bibliografie

Extras din document

CAPITOLUL I

1.1. Scurt istoric

Cu aproximativ 1400 de ani inainte de aparitia tabletei mov Milka, bastinasii Americii de Sud descopereau arborele de cacao, respectiv boabele de cacao ca aliment si delicatesa. Acest lucru se intampla, asadar cu mult inainte ca Philippe Suchard sa serbeze pe 17 noiembrie 1825 deschiderea propriei ciocolaterii, lansand astfel ciocolata de casa. Dar pana acolo, boabele dulci au parcurs un drum lung.

Aztecii au fost cei care, in secolul XII au cucerit poporul toltecilor, preluand apetitul acestora pentru cacao.Mai tarziu, intre anii 1519 si 1521, in urma cuceririi Imperiului Aztec, spaniolul Hernando Cortez s-a aratat interesat de acest fruct nobil, si l-a adus in cele din urma in Europa. Europenii nu s-au aratat foarte entuziasmati de aceasta bautura azteca a zeilor, ea nefiind in concordanta cu obiceiurile europene. Un bucatar inventiv s-a gandit, insa la posibilitatea de a produce o bautura de ciocolata, adaugand apa si miere de albine sau zahar.

Se nascuse Chocolata! In scurt timp, aceasta a devenit un deliciu culinar al celor mai respectate curti regale europene, fiind rezervata cercurilor de nobili. Abia incepand cu secolul XVIII masele au avut acces la aceasta bautura

La varsta de 12 ani, micul Philippe Suchard a fost trimis la Neuchatel sa cumpere o sticluta cu ciocolata pentru mama sa. Preparatul a costat 6 franci, ceea ce insemna salariul pe 3 zile de munca pentru un lucrator normal. A fost momentul in care micul baiat si-a dat seama ca daca ar putea prepara aceasta licoare exotica si sa o vanda la acest pret, s-ar imbogati. Manat de acest vis in 1823, dupa opt ani de ucenicie, Philippe Suchard si-a deschis propria fabrica in care producea ciocolata dupa o reteta creata si experimentata de el. In 1880 prima filiala straina a firmei sale a fost deschisa la Lorach, in Germania, pentru ca in 1888 sa fie deschisa a doua la Bludenz in Austria, urmand apoi intreaga Europa. In 1970 a luat nastere Interfood Group fondat de Suchard impreuna cu Tobler, pentru ca in 1982 aceasta sa se asocieze cu producatorul de cafea Jacobs, luand fiinta astfel Jacobs Suchard AG. Imediat, compania s-a consolidat prin asocierea cu Kraft Foods, Kraft Jacobs Suchard astfel infiintat fiind cumparat de Philip Morris in 1990 si devenind astfel o companiefiica.

In 1994, Kraft Foods International si-a deschis o filiala si in Romania prin cumpararea a 82% din actiunile SC Poiana Produse Zaharoase SA Brasov, pentru suma de 4,4 milioane USD. Astfel, reteta celebra, imbunatatita de-a lungul unui secol si jumatate a ajuns si in Romania, fiind folosita pentru prepararea mai multor produse, un loc de frunte avandu-l ciocolata, MILKA.

1.2. Prezentarea societatii S.C. Kraft Foods Romania S.A.

Kraft Foods este a doua companie producatoare de alimente si bauturi din lume si a avut in anul 2009 venituri nete de mai bine de 39 miliarde de dolari. Principalul obiectiv al firmei Kraft este sa ajute oamenii din toata lumea sa se alimenteze si sa traiasca mai bine. In prezent Kraft are aproximativ 94.000 de angajati si isi desfasoara activitatea in 70 de tari.

Fisiere in arhiva (1):

  • SC Kraft Foods Romania SA - Ciocolata Milka.doc

Alte informatii

Univeristatea din Pitesti Facultatea de Stiinte Economice