Studiu privind calitatea serviciilor de alimentație a restaurantului La Mama

Proiect
8/10 (1 vot)
Conține 1 fișier: docx
Pagini : 17 în total
Cuvinte : 3776
Mărime: 75.80KB (arhivat)
Publicat de: Mădălina D.
Puncte necesare: 8

Cuprins

  1. Introducere
  2. Cap. 1 Informații privind restaurantul
  3. Cap. 2 Aspecte privind organizarea serviciilor de alimentație
  4. Cap. 3 Analiza calității nutriționale a meniului comercializat
  5. 3.1 Observații generale privind valoarea nutritivă a meniului
  6. 3.2 Calcul demonstrativ de valoare nutritivă pentru un meniu prin Metoda Gradului de Acoperire și Metoda Sain-Lim
  7. Cap. 4 Modalitățile de îmbunătățire a serviciilor de alimentație
  8. Concluzii
  9. Bibliografie

Extras din proiect

INTRODUCERE

Acestă lucrare analizează calitatea serviciilor de alimentație a restaurantului “La Mama”. Restaurantul este definit ca o unitate de alimentație unde sunt preparate în bucătăria proprie mâncăruri, iar acestea se pot consuma contra cost.

Scopul acestui studiu este de a oferi o mai bună înțelegere a serviciului de alimentație și în ce constă acesta. Oamenii aleg de cele mai multe ori a lua masa în oraș, fie din comoditate( nu mai trebuie să gătească acasă), din lipsa timpului (au un loc de muncă care le ocupă foarte mult timp) sau din dorința de a socializa cu prietenii, cu familia.

Piața din București în acest sector este una dinamică, în care există foarte multe restaurant. Pentru ca un restaurant să aibă profit trebuie să aducă ceva nou pe piață, să aibă un raport bun calitate- preț și să pună accent și pe alte elemente, cum ar fi ambianța, modul în care se comportă angajații săi.

În Capitolul 1 sunt prezentate principalele date despre restaurant, și anume despre locație, despre piața restaurantelor din București și detalii legate de indicatorii de performanță existenți pe site-ul Ministerului Finanțelor Publice.

Capitolul 2 analizează aspectele privind organizarea serviciului de alimentație, cum este organizată bucătăria și sala de mese. În acest capitol mai este urmărită și ambianța localului și modul în care se comportă personalul, de la preluarea comenzii clientului, la servire și când acesta iese din restaurant.

În al treilea capitol este analizată calitatea nutrițională a meniului comercializat de unitatea de alimentație. În prima parte sunt trecute câteva observații cu privire la valoarea nutritivă a meniului, iar în ceea de-a doua este calculate valoarea nutritive pentru un meniu prin două metode, metoda gradului de acoperire și metoda Sain- Lim.

Ultimul capitol dorește să evidențieze câteva modalități de care restaurantul ar putea tine cont pentru a își îmbunătăți serviciile de alimentație.

CAPITOLUL 1 - INFORMAȚII PRIVIND RESTAURANTUL

Restaurantul ales pentru această analiză este “La Mama”, un restaurant cu specific tradițional, deoarece oferă la dispoziția clientelei un sortiment specific bucătăriei românești de preparate și băuturi. Restaurantul aparține antreprenorului Cătălin Mahu. Acesta a pornit de la ideea că mulți oameni își doresc ceva diferit de restaurantele fast-food, unde să servească o masă caldă și gustoasă, asemănătoare cu ceea de acasă. Se pune accentul pe socializare, pe experiența de a mânca în oraș. Numele restaurantului este unul sugestiv și dorește să evidențieze faptul că mâncarea servită este la fel de bună ca a mamei.

Conform informațiilor de pe site-ul Ministerului Finanțelor Publice, compania SC Trotter Restaurant SRL, din care face parte lanțul de restaurante, a fost înregistrată în data de 28 aprilie 2005. Clasificarea CAEN plasează tipul de activitate la categoria restaurant. Cifra de afacei netă a scăzut de la 19.959.710 lei în 2011 la 19.469.927 lei în 2016. Numărul mediu de salariați a scăzut de la 304 în 2011 la 208 în 2016. Profitul în anul 2016 a fost în valoare de 579.371 lei .

Restaurantul „La mama” are 6 locații în București și două pe litoral, în stațiunea Mamaia. Una dintre locațiile din București se află în Centrul Vechi( Str. Bacani nr 1- colt cu Lipscani). Locația este una centrală, frecventată de mulți turiști străini. Aceștia pot interacționa cu gastronomia românească. Restaurantul dispune de 165 de locuri din care 90 în restaurant si 75 pe terasă. Programul - Duminică - Joi 11:00-23:00; Vineri- Sâmbătă 11:00-02:00 Restaurantul oferă un serviciu de livrare la domiciliu sau la serviciu, ce acoperă aproape în întregime Bucureștiul.

Piața restaurantelor din București cea mai importantă piață pentru jucătorii locali din HoReCa în contextul în care este cel mai mare oraș din punctul de vedere al populației, salariul mediu depășește cu 40% media pe țară, rata șomajului este minimă, iar Capitala atrage și cel mai mare număr de turiști români și străini. Este așadar un sector cu potential de creștere, însă și în care competiția este acerbă. Sectorul de restaurante din București va continua să crească, după cum apreciază investitorii din sectorul HoReCa, din două motive — tinerii nu mai au timp să gătească acasă, în timp ce veniturile vor continua să crească și oamenii își vor putea permite să ia masa la restaurant.

Bibliografie

- Nicolescu, R., Tehnologia restaurantelor, Editura Inter-Rebs, București, anul 1998

- http://lamama.ro/povestea-noastra/, accesat la data de 04.12.2018

- http://lamama.ro/meniu/ , accesat la data de 05.12.2018

- http://lamama.ro/oferte-speciale/ , accesat la data de 05.12.2018

- http://www.mfinante.ro/infocodfiscal.html, accesat la data de 04.12.2018

Preview document

Studiu privind calitatea serviciilor de alimentație a restaurantului La Mama - Pagina 1
Studiu privind calitatea serviciilor de alimentație a restaurantului La Mama - Pagina 2
Studiu privind calitatea serviciilor de alimentație a restaurantului La Mama - Pagina 3
Studiu privind calitatea serviciilor de alimentație a restaurantului La Mama - Pagina 4
Studiu privind calitatea serviciilor de alimentație a restaurantului La Mama - Pagina 5
Studiu privind calitatea serviciilor de alimentație a restaurantului La Mama - Pagina 6
Studiu privind calitatea serviciilor de alimentație a restaurantului La Mama - Pagina 7
Studiu privind calitatea serviciilor de alimentație a restaurantului La Mama - Pagina 8
Studiu privind calitatea serviciilor de alimentație a restaurantului La Mama - Pagina 9
Studiu privind calitatea serviciilor de alimentație a restaurantului La Mama - Pagina 10
Studiu privind calitatea serviciilor de alimentație a restaurantului La Mama - Pagina 11
Studiu privind calitatea serviciilor de alimentație a restaurantului La Mama - Pagina 12
Studiu privind calitatea serviciilor de alimentație a restaurantului La Mama - Pagina 13
Studiu privind calitatea serviciilor de alimentație a restaurantului La Mama - Pagina 14
Studiu privind calitatea serviciilor de alimentație a restaurantului La Mama - Pagina 15
Studiu privind calitatea serviciilor de alimentație a restaurantului La Mama - Pagina 16
Studiu privind calitatea serviciilor de alimentație a restaurantului La Mama - Pagina 17

Conținut arhivă zip

  • Studiu privind calitatea serviciilor de alimentatie a restaurantului La Mama.docx

Alții au mai descărcat și

Organizarea activității de producție la restaurantul NAAN

ARGUMENT Carnea este principala sursă de proteine din alimentația omului. Proteinele de origine animală sunt de calitate superioară și conțin toți...

Practică tehnologică restaurantul Salsa

1. Caracteristica generala a intreprinderii. Tipul întreprinderii-restaurant-bar, de categoria 1, cu specializare în alimentaţia publică....

Tehnologia obținerii berii

Berea este o bautura alcoolica nedistilata, obisnuita prin fermentarea cu drojdie a unui must realizat din malt, apa si fiert cu hamei. Unii...

Proiectarea secției carne - pește a unui restaurant cu 60 locuri

INTRODUCERE Caracteristica generală a unor Unităţi de Alimentaţie Publică Restauranult este o unitate de alimentaţie publica, care imbina...

Ai nevoie de altceva?