Studiu Privind Calitatea Serviciilor de Alimentatie la Restaurantul Le Medieval

Imagine preview
(7/10)

Acest proiect trateaza Studiu Privind Calitatea Serviciilor de Alimentatie la Restaurantul Le Medieval.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier docx de 15 pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 4 puncte.

Domeniu: Industria Alimentara

Cuprins

Introducere
Capitolul I: Prezentarea restaurantului „Le Medieval”.4
Capitolu II: Aspecte privind organizarea serviciilor de alimentaţie.5
Capitolul III: Calculul demonstrativ al valorii nutritive pentru un meniu al mesei de prânz.6
Capitolul IV: Modalități de îmbunatatire a serviciilor de alimentație.13
Concluzii
Bibliografie

Extras din document

Introducere

Alimentaţia publică cuprinde întreaga producţie şi distribuţie de mâncare şi băuturi, respectiv, după caz, pregătirea preparatelor culinare şi a produselor de patiserie-cofetărie, aprovizionarea cu mărfuri, consumul produselor pe loc sau în afara unităţilor, cât şi crearea unei ambianţe favorabile destinderii şi recreării clienţilor.

Viaţa modernă, specializarea indivizilor cât şi creşterea veniturilor unei anume părţi a populaţiei din zonele urbane, ca şi tot mai accentuata criză de timp face ca cel puţin în vacanţă şi în timpul călătoriilor tot mai multe persoane să apeleze la servicii de alimentaţie specializate, mai mult sau mai puţin pretenţioase.

Un studiu al Unilever Food Solutions despre obiceiurile şi experienţele românilor când iau masa în oraş arată care sunt motivele pentru care românii mănâncă în oraş, precum şi diferenţele dintre atitudinile bărbaţilor şi cele ale femeilor legate de servirea mesei.

Studiul, realizat pe consumatorii români vine ca o replică locală la rezultatele a două studii realizate la nivel global de companie, care analizează atitudinea consumatorilor faţă de conţinutul preparatelor din restaurante şi faţă de resturile alimentare aruncate de aceste localuri.

Potrivit studiului, bărbaţii nu invocă printre motivele pentru care preferă să mănânce în oraş lipsa timpului, ci ies să mănânce în oraş pentru că le place mâncarea (16%), pentru că nu sunt nevoiţi să gătească (16%). Potrivit studiului realizat de Unilever Food Solutions în România, consumatorii români ar plăti mai mult pentru o masă în oraş dacă ar şti că restaurantul unde mănâncă adoptă practici de reciclare a deşeurilor alimentare.

În prezenta lucrare, am propus pentru analiză un restaurant comercial Le Medieval deoacere în acest tip de unitate se respectă cultura şi tradiţia fiecărui popor, adaptate la tendințele și evoluțiile înregistrate pe plan international. Aici se afirmă şi se pun în valoare , arta culinară, ordinea servirii preparatelor, băuturile etc.

Am ales această unitate de alimentaţie datorită amplasamentului, aceasta fiind situată în parc, cât și datorita vitraliilor cu motive medievale cavalerești.

Subiectele ce vor fi abordate în lucrare sunt: datele de identificare a unităţii de alimentaţie propusă spre analiză, aspecte privind organizarea serviciilor de alimentaţie, iar în cazul în care va fi necesar, vom propune modalităţi de îmbunătaţire a serviciilor.

Capitolul 1. Prezentarea restaurantului „Le Medieval”.

Povestea restaurantului Medieval se naște odată cu legendele trecutului.Cladit pe tradiția timpurilor stravechi.

Creuzat temoral, ce își compune formula din esența virtuțiilor Cavalerilor Medievali- Onoare, Datorie, Sacrificiu, Dreptate, verticalitate, Prietenie.

Constructia noastra spune povestea Regelui Arthur prin medalioane decorative în foiță de aur ce reproduc fidel momente ilustrate în ediția manuscrisului original al Povestii Regelui Arthur. Interiorul poartă pecetea sigilată în paviment, blazonul Ordinului Dragonilor din casa sighișoreană în care Vlad Țepeș a văzut pentru întâia oară lumina vieții.

Impresionand prin arhitectura de stil medieval, restaurantul " Le Medieval " este situat in Oraselul Copiilor -Calea Piscului, Șoseaua Olteniței nr.15, Bucuresti.

Atomsfera medievală este susținută și de vitraliile ce reprezintă cavaleri, armuri, însemne cavalerești, precum și arme.Mobilierul este din lemn de culoare închisă cu scaune caracteristice perioadei cavalerilor.

În ceea ce privește resursele umane implicate atâtâ în conducere cât și în activitățile de servire și producție restaurantul însumează un numar de 15 angajați, iar organizarea acestor departamente poate fi văzută în capitolul doi.

Clientela care fregventează restaurantul este împărțită în toate clasele sociale datorită poziției bune pe care o are acesta fiind situat la intrarea în parc.Îndeosebi pe timp de vară clienții sunt atrași să servească o bere rece sau un răcoritor în terasa restaurantului cu vedere către parc.

Fisiere in arhiva (1):

  • Studiu Privind Calitatea Serviciilor de Alimentatie la Restaurantul Le Medieval.docx

Bibliografie

Dumitru Dima, Ion Diaconescu, „Fundamentele ştiinţei mărfurilor: mărfuri alimentare”, Editura ASE, Bucureşti, 2005
Dorel Popescu, „Alimentaţie şi igiena mărfurilor”, editura ASE, Bucureşti, 2006
Andrei Octavian Paraschivescu, „Managementul calităţii mărfurilor alimentare”, editura Tehnopress, Iaşi, 2004
www.facebook.com/TerasaLeMedieval - ultima accesare 15 12.2013
www.restaurantlemedieval.ro – ultima accesare 15.12.2013
www.gandul.info „De ce mănâncă românii la restaurant?”- Studiu Unilever Food – ultima accesare 15.12.2013

Alte informatii

ACADEMIA DE STUDII ECONOMICE FACULTATEA DE COMERŢ