Surse și Factori de Poluare în Mediile Industriale

Proiect
8/10 (1 vot)
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 20 în total
Cuvinte : 5124
Mărime: 124.55KB (arhivat)
Publicat de: Roxana G.
Puncte necesare: 7

Extras din proiect

MATERIE PRIMA UTILIZATA

Materia primă utilizata pentru fabricarea produselor de panificatie este reprezentata de:

• Faina alba tip 650;

• Drojdia de panificatie ;

• Sarea iodata pentru industria alimentara;

• Apa potabila din reteaua cu alimentare cu apa a orasului.

MATERIE AUXILIARA UTILIZATA

Materia auxiliara utilizata pentru fabricarea produselor de panificatie o reprezintă:

• Zaharul

• Uleiul

• Macul

Toate materiile prime/auxiliare folosite sunt achiziţionate de la furnizori autorizaţi, evaluati, selectati si aprobati de catre conducerea firmei şi există o evidenţă strictă a intrărilor şi a stocurilor existente pe baza formularelor interne SMI.Transportul materiei prime/auxiliare la beneficiar ( fabrica de paine LICIU) este efectuat de catre mijloacele de transport ale furnizorilor. Receptia materiei prime/auxiliare dar si a materialelor auxiliare/ consumabile se efectueaza de o comisie de receptie care verifica printre altele modul de transport al acestora dar si integritatea ambalajelor.

Depozitarea materiilor prime/auxiliare se realizeaza pe paleti din plastic alimentar (in cazul fainii), respectiv pe rafturi distincte pentru fiecare tip de produs, in locuri marcate si etichetate corespunzator, in conditii de temperatura si umiditate corespunzatoare.

MATERIALE AUXILIARE UTILIZATE

Materialele auxiliare/ consumabile se depoziteaza pe rafturi in locuri marcate si etichetate intr-un depozit distinct denumit DEPOZIT MATERIALE AUXILIARE.

Materialele de igienizare, care sunt de regula substante chimice de depoziteaza distinct pe rafturi marcate prin etichetate in DEPOZITUL DE MATERIALE DE IGIENIZARE, care se afla in subsolul cladirii si este prevazut cu aerisire.

Materiile prime/auxiliare,materialele de igienizare, produsele intermediare, produsele finite,din cadrul FABRICII DE PAINE LICIU nu sunt produse periculoase pentru sanatatea omului si a mediului inconjurator.Materialele de igienizare sunt toate autorizate sanitar-veterinar pentru utilizarea in industria alimentara si in afara acestui fapt sunt biodegradabile.

Depozitarea, descărcarea, încărcarea, manipularea, transportul şi gestiunea substanţelor de igienizare utilizate în cadrul societăţii se realizează conform instrucţiunilor specifice fiecărui produs, cu respectarea prescripţiilor normelor specifice de protecţie a muncii.

Amplasarea, construcţia şi amenajarea depozitelor şi magaziilor destinate diverselor materiale sunt realizate în conformitate cu reglementările în vigoare, cu respectarea prevederilor specifice fiecărui produs, luîndu-se toate măsurile de prevenire a accidentelor si incidentelor.

DATE DESPRE AMPLASAMENT

Fabrica de paine SC LICIU PAN PROD SRL este amplasata intr-o zona periferica a cartierului Darmanesti din municipiul Piatra Neamt avand urmatoarele vecinatati:

- La nord- strada si bloc .

- La sud – strada si bloc

- La est – locuinta privata ;

- La vest – locuinta privata.

Cap. 2

Surse de poluare pe factori de mediu

la S.C. LICIU PAN PROD S.R.L. Piatra Neamt

GENERALITATI

Poluarea este fenomenul prin care aerul,apa sau solul se incarca cu substante straine daunatoare vietii . Acestea isi modifica compozitia lor naturala, atunci cand sunt patrunse de elemente straine ce au efect daunator asupra plantelor si animalelor.

Poluarea reprezintă procesul de alterare a mediilor de viaţă biotice sau abiotice şi a bunurilor create de om, cauzat de activităţile umane cât şi datorită unor fenomene naturale. Din acest motiv creşterea economică trebuie corelată cu protecţia mediului pentru o utilizare durabilă a acestuia.

Protecţia mediului înconjurător reprezintă totalitatea mijloacelor şi măsurilor ce trebui întreprinse pentru păstrarea echilibrului ecologic, menţinerea şi ameliorarea factorilor naturali, prevenirea şi combatera poluării, dezvoltarea valorilor naturale.

Deci, poluarea reprezintă alterarea semnificativă a condiţiilor de mediu ca urmare a activităţii umane. În strânsa relaţie ce există între om şi mediu, poluarea apare ca un factor implicit al vieţii.

Produsele rezultate în urma proceselor fiziologice şi activităţilor umane reprezintă reziduuri ce au fost eliminate în mediu de mii de ani, poluarea însoţind omul de la apariţia lui pe Pământ.

Prezenţa reziduurilor a generat, funcţie de natura şi calitatea lor, modificarea în sens negativ a elementelor de mediu.

Odată cu dezvoltarea industriei, cu accentuarea urbanizării, în mediul natural se evacuează deşeuri în cantităţi îngrijorătoare, multe dintre ele cu toxicitate avansată.

Acest proces de degradare a factorilor de mediu de pe întreg cuprinsul globului a avut în ultimele decenii un mers ascendent continuu, cantitatea de poluanţi continuând să crească.

Acumularea de reziduuri în apă, aer şi sol în cantităţi care depăşesc puterea naturală de transformare şi integrare în factori de mediu produce apariţia de dezechilibre ale vieţii naturale, ce duc la dispariţia de specii de animale şi periclitează însăşi viaţa pe planeta noastră.

Evitarea poluării trebuie să înceapă de la sursă, adica acţionând direct în procesul de producţie, pentru a nu fi generată de poluanţi, sau, cel puţin să fie redusă la minimum. Conceperea instalaţiilor trebuie să fie subordonată acestui scop, având şi avantajul de a obţine beneficii suplimentare prin valorificarea subproduselor care altfel, evacuate în mediu, produc numai neajunsuri.

Acolo unde măsurile profilactice sunt insuficiente, iar această situaţie este cvasi-generală, tehnica modernă este chemată să rezolve problema reziduurilor prin creearea unor instalaţii speciale de transformare, neutralizare, depozitare şi distrugere a poluanţilor care nu pot fi folosiţi în cicuitele de producţie, astfel apare activitatea de epurare arrtificială obligatorie în etapa actuală.

Limitele de epurare de ordin tehnico-economic obligă uneori la alte soluţii ca: amplasarea surselor de poluare „ireductibile” la mari distanţe de localităţi şi de teritorii agricole, diluarea poluanţilor în bazine aeriene sau acvatice, fără ca aceste măsuri să aibă caracter definitiv, ele reprezentând doar faza de trecere spre adoptarea acelor tehnologii care să permită eliminarea completă a poluanţilor greu de neutralizat.

Preview document

Surse și Factori de Poluare în Mediile Industriale - Pagina 1
Surse și Factori de Poluare în Mediile Industriale - Pagina 2
Surse și Factori de Poluare în Mediile Industriale - Pagina 3
Surse și Factori de Poluare în Mediile Industriale - Pagina 4
Surse și Factori de Poluare în Mediile Industriale - Pagina 5
Surse și Factori de Poluare în Mediile Industriale - Pagina 6
Surse și Factori de Poluare în Mediile Industriale - Pagina 7
Surse și Factori de Poluare în Mediile Industriale - Pagina 8
Surse și Factori de Poluare în Mediile Industriale - Pagina 9
Surse și Factori de Poluare în Mediile Industriale - Pagina 10
Surse și Factori de Poluare în Mediile Industriale - Pagina 11
Surse și Factori de Poluare în Mediile Industriale - Pagina 12
Surse și Factori de Poluare în Mediile Industriale - Pagina 13
Surse și Factori de Poluare în Mediile Industriale - Pagina 14
Surse și Factori de Poluare în Mediile Industriale - Pagina 15
Surse și Factori de Poluare în Mediile Industriale - Pagina 16
Surse și Factori de Poluare în Mediile Industriale - Pagina 17
Surse și Factori de Poluare în Mediile Industriale - Pagina 18
Surse și Factori de Poluare în Mediile Industriale - Pagina 19
Surse și Factori de Poluare în Mediile Industriale - Pagina 20

Conținut arhivă zip

  • Surse si Factori de Poluare in Mediile Industriale.doc

Alții au mai descărcat și

Tehnologia obținerii berii

Berea este o bautura alcoolica nedistilata, obisnuita prin fermentarea cu drojdie a unui must realizat din malt, apa si fiert cu hamei. Unii...

Identificarea surselor și factorilor de poluare dintr-o industrie cu profil alimentar

CAPITOLUL 1. GENERALITĂȚI Poluarea este definită ca orice introducere de către om în mediu, direct sau indirect, a unor substanțe cu efecte...

Te-ar putea interesa și

Polimorfismul populațional și melanismul industrial

1.1. Polimorfismul în cadrul populatiilor naturale Termenul de polimorfism apartine lui Ford (1940), care a introdus ti a definit acest termen...

Studii Privind Procedee și Instalații pentru Epurarea Apelor Uzate Menajere

CAP.I. INTRODUCERE I.1 Poluarea mediului înconjurător Definită mai pe larg, poluarea reprezintă modificarea componentelor naturale ale mediului...

Metode de Combatere a Poluării Apelor în Industria Hârtiei

Cap.1 Mediul industrial şi poluarea Una din problemele majore ale omenirii o constitue în prezent poluarea. Este evident ca mediul natural se...

Biogazul - Energie Verde

BIOCOMBUSTIBILII În urmă cu 15-20 de ani noțiunile de biocombustibil, bioenergie, resurse de energie regenerabile și-au făcut loc către opinia...

Strategii și politici de combatere a poluării și protejare a mediului studiu de caz realizat în zona protejată Delta Dunării

Capitolul I – Prezentarea generală a zonei Delta Dunării I.1. Generalități Pornind de la nevoia asigurării unor condiţii reale pentru dezvoltarea...

Analiza Apelor Industriale în Ecosistemul Urban Pitești

CAPITOLUL I: ARGUMENT Calitatea mediului este o noţiune complexă care cuprinde numeroase aspecte ale raportului om - natură. Utilizând acest...

Minimizarea deșeurilor în industria laptelui

Sumar executiv Calitatea mediului este o noţiune complexă care cuprinde numeroase aspecte ale raportului om - natură. Utilizând acest termen se...

Analiza stării mediului în Călărași

Date generale municipiul Călăraşi Asezare geografica Municipiul Călăraşi este situat în partea de Sud-Est a Câmpiei Române, pe malul stâng al...

Ai nevoie de altceva?