Tehnologia de Obtinere a Preparatului - Salata de Fructe

Imagine preview
(8/10 din 3 voturi)

Acest proiect trateaza Tehnologia de Obtinere a Preparatului - Salata de Fructe.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 29 de pagini .

Profesor indrumator / Prezentat Profesorului: Stoian Marioara

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 8 puncte.

Domenii: Industria Alimentara, Agronomie

Cuprins

Memoriu justificativ
I. Tehnologia de preparare
1.1. Clasificarea dulciurilor de bucatarie
1.2. Materii prime folosite
1.3. Schema tehnologica
1.4. Fisa tehnologica
1.5. Conditii de calitate
1.6. Defecte, cause, remedieri
1.7. Locul preparatului in meniu
1.8. Calculul valorii nutrive
1.9. Pretul de vanzare al preparatului
II. Norme de igiena si securitate a muncii in unitati de alimentatie publica
Bibliografie
Anexe

Extras din document

MEMORIU JUSTIFICATIV

Tehnologia culinara nu poate fi un obiect izolat care sa se ocupe doar de metodele folosite in tehnica prepararii.

Ea este indisolubil legata de chimie care permite elevilor sa cunoasca proprietatile factorilor nutritivi si modificarile care au loc in alimente in timpul prelucrarii la rece si la cald.Bucataria romanesca a unit,influentandu-le reciproc caracteristicile regionale din Moldova si Transilvania.

Specificul acestor regiuni se mentine si se completeaza prin varietatea si bogatia de sortimente formand la un loc specificul artei culinare nationale.

Prin alimente se inteleg toate substantele necesare pentru construirea si refacerea tinuturilor organismului precum si pentru eliberarea de energie si desfasurarea proceselor intermediare ale metabolismului.

Alimentele reprezinta o combinatie naturala in diverse portii a celor 5 principii nutritive de baza:proteine,lipide,glucide,vitamine si minerale.

Pentru grijile si preocuparile cotidiane ale omului se numara si preocuparea unor produse pentru a se asigura alimentarea organismului.

Alimentele obtinute din fructe naturale si consrvate sunt produse de natura biologica in care au loc procese biochimice si care prezinta un interes deosebit de la recoltare si valorificare pana la consumul individual.

Combinatii chimici din aceste produse alimentare care sufera transformari mai mult sau main putin profunde,care se reflecta atat asupra valorii nutritive cat si asupra calitatilor comerciale ale produsului finit.

Proocuparea principala a lucratorilor din alimentatia publica este de a cunoaste aceste transformari,de a lua masuri preventive astfel incat produsele sa sufere pierderi cat mai mici,de a obtine produse alimentare cat mai gustoase,aspectuoase si cu valoare nutritive superioara.Salata de fructe reprezinta unul dintre sortimentele cele mai cautate si appreciate de catre consumatorii din grupa dulciurilor de bucatatrie.

Acest sortiment este introdus la desert in cadrul meniurilor si este servit rece cu ocazia unor mese organizate deosebite (aniversari,nunti,botezuri,etc.).Pentru aspectul atragator,pentru gustul placut si prezenta unor acizi organici care ajuta la digestia celorlalte feluri din meniu,eu mi-am ales acesta tema pe care o prezint in proiectul de fata.

I . TEHNOLOGIA DE FABRICARE

1.1 . CLASIFICAREA DULCIURILOR DE BUCATARIE

Dulciurile de bucatarie sunt preparate culinare care se pot servi in momente diferite ale zilei,astfel ele se servesc ca desert la dejun sau la cina,la gustarea de la ora 10 sau la ora 17.00.Dulciurile de bucatarie au rolul de a completa valoarea nutritiva pentru 24 de ore,aducand organismului un plus de glucide atat simple (zaharoza,glucoza,fructoza),cat si poliglucide(amidon),proteine valoroase din oua si lapte,grasimi usor asimilate din smantana,frisca,substante minerale si vitamine in proportie mare din fructe.

Datorita gustului dulce,placut pe care il au si aspectului deosebit,dulciurile de bucatarie sunt preparate solicitate de toate categoriile de consumatori,unele dintre ele fiind recomandate in diferite diete.

Continutul mare in glucide al dulciurilor de bucatarie impune consumarea lor in mod rational,cunoscut fiind faptul ca excesul de glucide din organism se transforma in lipide care se depun,favorizand aparitia obezitatii si a diabetului.

Dulciurile de bucatarie se clasifica in functie de materiile prime de baza.In schema urmatoare sunt prezentate clasificarea si sortimentul reprezentativ al dulciurilor de bucatarie :

Fisiere in arhiva (1):

  • Tehnologia de Obtinere a Preparatului - Salata de Fructe.doc