Tehnologia de Obtinere a Vinului

Imagine preview
(7/10 din 1 vot)

Acest proiect trateaza Tehnologia de Obtinere a Vinului.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 31 de pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 4 puncte.

Domenii: Industria Alimentara, Agronomie

Extras din document

IMPORTANTA VINULUI

Bautura extrem de populara si preferata bucatariilor europene si mediteraneene, vinul rosu este un produs gasit în multe varietati, reflectând diversitatea solului, a climatului si a culturii din care face parte.

Subtierea sângelui

Resveratrolul are un rol important si în subtierea sângelui. El actioneaza prompt, împiedicând trombocitele (celulele implicate în formarea cheagurilor de sânge) sa se alipeasca. Prin acest mecanism, acesta poate împiedica aparitia infarctului.

Subiect de nesfârsite dezbateri medicale, importanta vinului rosu pentru sanatate se pare ca a fost stabilita: consumul a doua pahare zilnic reduce mortalitatea prin prevenirea bolilor coronariene. Totusi, lipsa de masura duce la grave afectiuni, ca în cazul tuturor bauturilor alcoolice. Vinul contine o serie de antioxidanti care lupta cu radicalii liberi si protejeaza astfel celulele sanatoase împotriva atacului acestora.

Inhiba raspândirea celulelor bolnave

Studiile de laborator au scos în evidenta faptul ca resveratrolul, unul dintre antioxidantii continuti de licoarea lui Bachus, are si proprietati anti-cancerigene. Actiunea sa a fost observata în urmatoarele directii: minimizarea mutatiilor de ADN care produc cancerul, uciderea celulelor bolnave si blocarea crearii de vase de sânge în jurul tumorii, pentru a o hrani. Acest antioxidant are si capacitatea de a inhiba raspândirea celulelor bolnave în alte zone (metastaza).

Efecte fitoestrogenice

Resveratrolul este un fitoestrogen. Exista anumite plante similare estrogenului care pot juca rolul acestuia în organism, având efecte asemanatoare. S-a sugerat astfel ca vinul rosu poate combate unele probleme cauzate de lipsa estrogenului, ca osteoporoza sau menopauza prematura.

Consumul vinului rosu fara masura poate duce însa la producerea unor efecte negative si nefaste asupra organismului. Este trist, dar adevarat ca femeile sunt mai expuse decât barbatii riscurilor provocate de alcool. Dar partile negative ale vinului sunt legate în principal de cantitatea de alcool îngurgitata, nu de particularitatile vinului rosu, cu o exceptie: durerea de cap. Aceasta durere este cauzata de tanin, o substanta chimica responsabila pentru culoarea si gustul puternic al vinului rosu.

Poate cauza uneori dureri de cap

Taninul poate provoca migrene celor care sufera de obicei de asa ceva sau poate cauza dureri de cap chiar si persoanelor fara astfel de probleme. Situata printre cele mai mici neplaceri cauzate de alcool, problema caloriilor este totusi demna de mentionat pentru cei care îsi supravegheaza serios silueta.

Fisiere in arhiva (1):

  • Tehnologia de Obtinere a Vinului.doc