Tehnologia Fabricarii Vinului Rosu

Imagine preview
(8/10 din 6 voturi)

Acest proiect trateaza Tehnologia Fabricarii Vinului Rosu.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 28 de pagini .

Profesor indrumator / Prezentat Profesorului: Gheorghe Stanciuiescu

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 5 puncte.

Domeniu: Industria Alimentara

Extras din document

Vinul este o bautura alcoolica, obtinuta prin fermentarea mustului de strugurii proaspeti sau stafiditi. Obtinerea vinului este un proces de lunga durata, care necesita o ingrijire deosebita, incepand de la recoltarea strugurilor si pana la invechirea, conditionarea si imbutelierea produsului. Materia prima destinata obtinerii vinului o constituie strugurii.

In conditiile economice socialiste, vinificatia a cunoscut o puternica dezvoltare si modernizare.Ea s-a transformat dintr-un sector casnic de nivel rudimentar, intr-unul industrial, capabil sa valorifice in conditii optime intreaga productie anuala de strugurii destinata vinificatiei.

Vita de vie se cultiva pe teritoriul tarii noastre aproape in toate judetele.Din documentele arheologice gasite in diverse zone, rezulta vita de vie a fost cultivata din cele mai vechi timpuri, iar vinul era folosit la ospete chiar de catre geto-daci.Deoarece clima si solul corespund cultivarii acestei valoroase plante, in tara noastra se acorda o atentie deosebita extinderii viticulturii.

In tendintele dezvoltarii viticulturii trebuie subliniat in deosebi fenomenul ce se constata in toate tarile, de deplasare a preferintelor consumatorilor catre vinurile de calitate superioara. Asa se explica si faptul ca in ultimii ani exportul si importul de vinuri imbuteliate a crescut in toate statele lumii.Obtinerea vinurilor de calitate reclama insa aplicarea cu mai multa exigenta a unor tehnologii bazate pe cele mai moderne metode de lucru, incepand cu prelucrarea strugurilor si terminand cu imbutelierea vinului.Acceptandu-se ''naturaletea'' ca o caracteristica de baza pentru calitatea unui vin, trebuie sa se apeleze cat mai putin sau chiar sa se renunte complet la tehnologia de corectie, adoptandu-se o tehnologie care sa permita conservarea acestui caracter.

Fisiere in arhiva (1):

  • Tehnologia Fabricarii Vinului Rosu.doc