Tehnologia Preparatelor pentru Micul Dejun

Imagine preview
(8/10 din 1 vot)

Acest proiect trateaza Tehnologia Preparatelor pentru Micul Dejun.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 19 pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 5 puncte.

Domeniu: Industria Alimentara

Cuprins

- Argumentarea lucrarii
- Caracterizarea generala a preparatelor preparatelor pentru micul dejun
- Clasificarea. Materii prime folosite la obtinerea preparatelor pentru micul dejun
- Schema tehnologica de obtinerea preparatelor preparatelor pentru micul dejun
- Procesul tehnologic al preparatelor pentru micul dejun
- Fisele tehnologice ale preparatelor pentru micul dejun
- Calculul valoric a preparatelui „Caşcaval pane"
- Defecte, cauze, remedieri a preparatelor pentru micul dejun
- Indici de calitate ai preparatelor pentru micul dejun
- Norme de igiena individuala a locului de munca si a mediului inconjurator

Extras din document

ARGUMENTAREA LUCRARII

În selecţia alimentelor, în preferinţele alimentare intervin factori care ţin de experienţa individuală, de experienţa celor care ne-au precedat.

Reacţiile de hrană şi satisfacerea lor sunt asociate în parte de constatările directe ale fiecărui individ in cursul vieţii, binenţeles cu etape evolutive, precum şi de o oarecare influenţă a moştenirii genetice.

Starea emoţională faţa de hrana este amplificată sau diminuată prin prezenţa sau absenţa satării de foame si a existenţei mijoacelor materiale care să o desăvarşească. În prezent această activitate a evoluat odată cu unele schimbări economico-sociale şi cultural-educaţionale ce au loc în societate, în viaţa de zi cu zi.

Atat în trecutul nu prea îndepărtat cat şi în viitor activitatea de preparare a hranei neputand fi înlocuită s-a constatat oricare ar fi forma de organizare.În contextual general al transformărilor au loc prepararea, prezentarea şi servirea mancărilor şi băuturilor dobandesc mari valenţe determinate în principal de doi factori decisivi: amplificarea mişcării libere a oamenilor şi creşterea cerinţelor si preferinţele culinare, justificata de un trai civilizat modern si de o activitate mai întinsă.

Prin alimentaţia publica se inţelege activitatea economică ce se ocupă cu producerea unei game variate de preparate culinare ce se servesc consumatorilor împreună cu alte produse agroalimentare, consumul acestora facandu-se în unităţi proprii special amenajate.Aceste unitaţi oferă şi multiple posibilitaţi de destinare.

Producţia şi servirea preparatelor se asigură de către un personal cu pregatire personală specifică.

Prin servirea consumatorilor se inţelege ansamblul de metode şi mijloace folosite pentru transportul, prezentarea şi oferirea spre consum a preparatelor culinare si a băuturilor într-o unitate publică de alimentaţie.

Volumul, structura şi caracteristicile operaţiilor de servire sunt diferite, fiind influenţate de natura şi particularitate a preparatelor sau băuturilor servite, numarul şi cerera consumatorilor, forma şi tipul mobilierului din unitate, dimensiunile timpului rezervat consumarii hranei, gradul de pregatire profesional al personalului cere le efectuează pentru realizarea unei bune servirii a consumatorilor, in toate unitatile publice de alimentaţie, cantine sau alte unităţi de consum colectiv au fost create forme de pregatire profesionalăl, cursuri de scurtă durată, scoli profesionale speciale şi licee, în cadrul cărora lucrătorii îşi însuşesc noţiunii etico-profesionale specifice activităţii consumatorilor.Concomitent sunt organizte forme de perfecţionare continuă a pregatirii profesionale distincte.Aceste asigura creşterea nivelului de cunoştinţă şi desprinderi profesionale menite să sporească rolul şi importanţa tehnicii servirii, în îndeplinirea caracterului economic si social al activitaţii.

Alimentele sunt produse aflate in stare naturală sau prelucrate, care conţin substanţe nutritive (proteine, glucide,lipide, vitamine, săruri minerale, enzime, acizi organici), necesare organismului pentru desfăsurarea proceselor vitale.

Rolul măfurilor alimentare: satisfac nevoile nutritive ale organismului; asigura starea de sănătate a oamenilor si rezistenţă organismului prin acţiunea protectoare pe care o manifestă anumite substanţe nutritive din compozţia chimică a produsului alimentar; vitaminele, săurile minerale, enzimele si porteinele conţinute în alimente au rolul de a regla toate reacţiile care au loc în celule, organe, ţesuturi şi de a apara organismul de microbi, virusuri, participand si la formarea anticorpilor si la refacerea ţesuturilor uzate; unele alimente pot fi folosite ca adjuvanţi în tratamentul unor afecţiuni; de exemplu, legumele si fructele bogate in vitamine şi săruri minerale sunt indicate in cazul avitaminozelor, hipovitaminozelor, stărilor de convalescenţă; produsele lactate acide sunt recomandate in cazul rahitismului, tetaniei etc.; consolideaza rezistenţa organismului si capacitatea lui de a se adapta la acţiunea factorilor de mediu.

Pentru a-şi îndeplini rolul de hranire si mentinere a starii de sanatate a oamenilor, produsele alimentare trebuie sa îndeplineasca în mod obligatoriu condiţia de salubritate (inocuitate), deci să corespundă din punct de vedere igienico-sanitar.

Inocuitatea produsului alimentar este însuşirea acestuia de a nu fi vătamător (periculos, nociv) pentru organism.

Produsele alimentare sunt considerate ingerabile, bune de consum, daca prin caracteristicile lor de calitate nu au efect nociv asupra sanătaţi consumatorilor ci dimpotriva, au rol nutritiv si pot fi consumate cu placere.

Pentru acoperirea nevoilor nutritive ale: organismului este, de asemenea, necesară asocierea mai multor tipuri de alimente in hrana zilnică, alimente aparţinand principalelor grupe de produse alimentare (alimentaţie echilibrată).

Fisiere in arhiva (1):

  • Tehnologia Preparatelor pentru Micul Dejun.doc